Zodia cafelei, o poveste intensă, fără sfârșit

155756_248930691932182_2018729199_n

În memoria mea afectivă mirosul de cafea are un loc aparte. Toate diminețile mele, începând din copilărie și până acum, au aromă de cafea. Cafeaua bunicii, care nu știu cum se făcea că totdeauna dădea în foc, cafeaua părinților mei care ne trezea cu aroma ei ce se răspândea din râșnița electrică, cafeaua  cu aromă de chiul de la ore, băută în cofetăria de lângă liceu, cafeaua cu aromă de nerăbdare băută între două trenuri, cafea cu aromă de iubire din diminețile nopților nedormite, cafea cu aromă de toate zilele, devenită atât tabiet cât și dependență.

 

Atât pentru mine, cât și pentru milioane și milioane de oameni, cafeaua a fost, de-a lungul timpului, prietena fidelă, revigorantă, plină de savoare și aromă.

 

Legenda spune că prima persoană care a băut cafea a fost un păstor de capre, pe nume Kaldi, care a trăit în secolul IX. Acesta a observat că turma sa de capre avea mai multă energie atunci când consuma fructele roșii ale unei plante. Așa că a cules fructele și i le-a dus unui călugăr musulman, care le-a aruncat pe foc. Mirosul boabelor prăjite era atât de apetisant că au adunat repede boabele din foc, le-au măcinat, le-au amestecat cu apă și le-au băut.

 

Totuși, prima dovadă credibilă a consumului de cafea datează din secolul al XV-lea, fiind descoperită de niște călugări, ca apoi să se răspândească cu ușurință în toată lumea, fiind preparată și servită în zeci de moduri, având până la o mie de elemente aromatice diferite, cu echilibrul perfect între aciditate, gustul dulce și gustul amărui, cu adaosuri sau fără, după gustul fiecăruia.

 

Se pare că preferința pentru un anumit tip de cafea este dată de zodia fiecăruia. Un berbec va prefera un espresso triplu, un taur va bea un cappuccino cu frișcă, gemenii, adică și eu, vor servi o cafea mare cu lapte sau una decofeinizată. Racul va prefera o cafea cu ciocolată, leul o cafea macchiato, fecioară o cafea la ibric, balanțele mulțumindu-se cu o cafea simplă.  Scorpionul, vrând ceva inedit, va bea cafeaua cu frișcă și scorțișoară, săgetătorul va prefera cafea cu frișcă sau caramel, în timp ce capricornul va savura cafeaua amară. Vărsătorii nu sunt mari amatori de cafea, dar apreciază o cafea simplă cu lapte, spre deosebire de pești care vor bea orice cafea, mai ales dacă este și cu puțină gheață.

HD8525_09-IMS-ro_RO

 

Este de înțeles că pentru a satisface toate gusturile era nevoie de un aparat performant, profesional, care să te facă să te bucuri de o cafea fierbinte, fără să aștepți prea mult. Pentru a satisface toate gusturile cei de la Saeco au inventat espressorul Gran Baristo Printr-o singură atingere, elegantul aparat prepară 16 sortimente unice de cafea, folosind un set de tehnologii revoluționare  pentru măcinare, pentru arome și gust. Servind una dintre cafelele preferate veți simți  perfecțiunea autentică a cafelei italiene, cafea fără gustul de ars al râșnițelor, cu spumă perfectă, cu o varietate de 16 specialități preparate doar în câteva minute.

 

5284b712-e430-4806-b50f-3f745d724119

 

 

Cu espressorul  Gran Baristo, tot ce trebuie să faci este doar să setezi cafeaua după gustul tău. Poți experimenta bogăția cafelei cu ajutorul schimbătorului de boabe, îi poți regla granulația, o poți personaliza cu 6 profiluri de utilizator.

 

Cât despre întreținerea lui, nu trebuie să vă faceți griji întrucât este ușor de curățat și întreținut datorită kitului de întreținere cu ajutorul căruia curățarea este ușoară, componentele fiind lavabile și având sistem automat de spălare și detartrare.

 

 

 CA6706_47-IMS-ro_RO

 

 

 

Kitul de întreținere asigură o protecție eficientă a aparatului pentru espresso, protejând împotriva înfundării cu resturi de cafea, asigurând decalcifierea perfectă a circuitelor de apă proaspătă, filtrată BRITA INTENSA, apa care dă cafelei o aromă mai bogată, prelungind totodată durata de viață a espressorului. Kitul de întreținere este un pachet avantajos, care menține gustul cafelei în timp, asigurând calitate la un preț redus cu 30%.

 

 

 philips-hd8751-3

La urma urmei, trebuie să recunoaștem că aceasta băutură este în sine un univers – prea mare pentru a putea fi descris, dar foarte plăcut de explorat  cu ajutorul espressorului SAECO.

 

 

certificat

 

 

7 thoughts on “Zodia cafelei, o poveste intensă, fără sfârșit

  1. Cafeaua este o mica MARE PLACERE care ne dă ziua peste cap atunci când ne lipsește sau nu este pe gustul nostru. Pentru multi este un adevărat ritual al cafelei, începând cu prepararea și apoi cu savurarea ei. Plăcerea este completă atunci când ai pe cineva drag, alături, cu care depeni povești vechi și noi. Resping total ideea de a bea ceva ce seamăna cu o cafea, de a o bea pe fugă, ca o obligație – mai bine lipsă. Cafeaua, cu o “partitura” specifica fiecăruia, trebuie să fie o simfonie de gusturi și mirosuri care să trezească și să mângăie simțurile. Acest lucru il poate face espressorul SAECO. gg

  2. N-am băut deloc cafea până la 33 de ani, dar de când i-am descoperit și înțeles gustul… O beau multă, tare, și aromată (mai picur și niște schotch în ea, când am). Îmi plac cănile speciale de cafea, mirosul, fierbințeala ei, totul. Și chiar am nevoie de un aparat ca cel prezentat și recomandat de tine, în dormitor, bucătăria noastră fiind la o depărtare de 2 holuri și 2 camere, ceea ce, iarna mai ales, îmi taie cheful să mai beau, imediat ce deschid ochii. L-aș trimite pe Marian, dar tot eu trebuie s-o aduc la pat, cum s-o aducă el, din scaunul său rulant, și, încă, peste pragurile din casă? Așadar, un astfel de aparat este și pe lista noastră.

Leave a Reply