Ziua neagra si pisica 13


Știam eu de când am ieșit pe ușă că voi avea ghinion. Nici nu am apucat bine să fac doi pași spre mașină, că tuști! – un drac de mâță mi-a și tăiat calea. I-am zis eu ceva de mama pisicilor,  mi-am stuchit în sân dând cu spatele trei pași înapoi, făcându-mi cruce cu limba pe cerul gurii și asumându-mi riscul să cad în popou ca rața beată.
Gata, de un ghinion trecusem, trecusem și pe lângă vecina de la unu care tocmai se întorcea de la gunoi bălăngănind găleata soioasă și goală. Asta nu se punea, că m-am făcut că nu o văd, deși sinceră să fiu i-am zis și ei ceva în gând, așa preventiv, despre origine și venire pe lume.
Fiindcă mi se zbătuse și ochiul stâng, mi-am spus că cele trei ceasuri rele de marți erau duse, necrezând că mai poate fi ceva care să-mi strice ziua.
Uitasem chiar și de horoscoapele alea nașpa ce nu-mi preziceau prea bine, uitasem că trebuie să ies cu piciorul drept din casă, uitasem să număr găurile capacelor de canalizare. Mi-am adus aminte de toate când am făcut socoteala cât m-a costat o sticla de Cola într-o zi de marți. Patru sute de lei.

Da, i-am plătit eu într-o zi de marți, o zi caniculară, în plin centru, chiar în fața unui celebru și fițos restaurant din buricul târgului.
M-a costat mult canicula, neatenția mea, lipsa unui loc de parcare, nerespectarea codului rutier.
Căldură mare, mon cher! La ora prânzului, loc de parcare ioc, așa că a trebuit să opresc în fața restaurantului unde trona un ditamai “interzis”.
Am luat repede o sticla de Cola, cat de repede a putut sa mi-o aducă un ospătar somnolent ce nu avea decât doua viteze, încet și foarte încet, m-am răcorit și m-am întors la mașina etuvă, ce mă aștepta răbdătoare în soare – e adevărat, cu geamul puțin întredeschis.
M-am mai răcorit odată…cu o transpirație rece când am văzut geamul forțat…acte pe jos și lipsă 300 lei dintr-o factura rămasă pe bord.
Am zis că totuși am puțin noroc când o mașină a poliției comunitare a oprit lângă mine. I-am privit plină de speranță și am început să-i explic și să-i arăt urmele evidente de forțare. Elanul mi-a fost tăiat de o privire ce trecea dincolo de mine, spunându-mi “Nu-i treaba mea, eu sunt agent de circulație, vă rog să prezentați actele și să semnați amenda de 100 lei pentru parcare interzisă”.
Asta da, aveam parte de noroc cât  broasca de păr. Am spus că nu-i adevărat, când i-am văzut cât de nepăsători se urcă în mașina cu aer condiționat și “jirofare”, plecând satisfăcuți că organul și-a făcut datoria,adicătălea m-a… aranjat.
Nu mă mai durea așa tare forțarea mașinii, lipsa banilor, amenda care oricum era primita pe drept, cat ma durea nepăsarea, atitudinea polițistului comunitar, căruia i-am zis și “Mulțumesc, tovarășa milițian” – era femeie,ghinionul meu că nu a fost un el. 
Mă durea faptul că în plină zi, pe o stradă circulată, în fața unui restaurant frecventat, cineva are  tupeul să-ți forțeze mașina, că nimeni nu vede,  iar altcineva are nesimțirea să nu te bage în seamă. 
Mi-am băgat piciorul…în accelerația mașinii, în marțea mea cu ghinioane, în găleata goală a  vecinei, înjurând meseria de milițian, de hoț, de ospătar, de șofer căscat, de nepăsare, caniculă și zicându-i ceva și lui Osho pe care chiar nu mai aveam puterea să-l înțeleg când îmi vorbea de ghinioane.
“Nu spuneti ca ceva e bun, nu spuneti ca ceva e rau. Cand spuneti ca ceva este bun, se naste atasamentul, se naste atractia. Cand spuneti ca ceva este rau, se naste repulsia. Nu evaluati, doar lasati lucrurile sa fie.” Osho

 

15 thoughts on “Ziua neagra si pisica 13

 1. Deci mâța neagră a fost pricina că ți-a ieșit vecina cu găleata goală, deși practic găleata era plină cu aer. Tot mâța neagră a fost pricina că ți-a fost cald și ai oprit mașina aproape de semnul oprirea interzisă pentru a cumpăra o “cola”, și tot mâța neagră a fost pricina că ai părăsit mașina lăsând geamul întredeschis. Ptiu, bat-o so bată de mâță neagră că năzdrăvană mai fu !

 2. Maya, eu cred ca toate ghinioanele din ziua aceea au venit de la faptul ca ai indraznit sa iesi din casa, constienta fiind ca in acea zi ar fi fost mai bine sa nici nu te dai jos din pat… :)

  Glumesc, dar oricum, cand mai indraznesti sa iesi din casa in zile cu 13 si cu marti eu zic sa nu te mai ASTEPTI sa ai ghinioane, pana la urma cred ca ele exista doar in mintea noastra… Doar nu crezi tu ca chipiurile alea de tampiti comunitari or pus pariu cu pisica neagra ca te vor arde fix in centru, in timp ce altii te fura si tu astepti trepidand sa bei o cola cu patru sute de lei? :) Of, of si vai, vai…

  • sigur varsam piperul, mi se oprea apa calda cand eram cu samponul pe cap sau imi canta vreo cucuvea pe casa. Stii vorba aia…cand e sa nu ai noroc, gasesti un cui ruginit in cel mai tainic loc, te-ntepi si faci tetanos.

 3. Stând io strâmb şi gândind drept, am ajuns la concluzia că aproape fiecărui român de ispravă îi corespunde o pisică neagră care îi tot taie calea zi de zi.Or fi venit romanii cu ele când au cucerit Dacia.Dacă nu e pisică, atunci omul are două picioare stângi. Sau poate să nu fie nici asta, că un lucru e sigur: e plin de găleţi(şi nu numai)goale în jurul nostru, n-ai cum să le ocoleşti…
  Iar ţie ,Maria, îţi dedic versurile următoare, cântate de Baniciu:

  “Nu te speria, iubito,
  Chiar de spune lumea-ntreagă
  C-ai avea pe înserate
  Ochii de pisică neagră,
  Dacă tu provoci dezastre,
  Doar dezastrul meu să fii,
  Taie-mi calea viaţa toată,
  Şi de zece ori pe zi.”

 4. Asta da ghinion X_X Parerea mea totusi e ca ai facut altceva ce sa-ti aduca toate nenorocirile din ziua aceea. Eu am o pisica neagra si imi trece prin fata mereu, iar de cand o am pare ca am si mai mult noroc ca inainte :))

  • Multumesc!
   Tema este: Fenomenul oglinda

   Cum te vezi acum fata de cum te vedeai odata?

   Ce-ti arata oglinda adevarata?

   Cum te vezi cand oglinda-i patata?

Leave a Reply