Un buchet de ziua mea


      A trecut și Sfânta Maria. Așa cum trece în fiecare an, cu flori, cu telefoane, cu mesaje.M-am bucurat pentru fiecare gând, m-am întristat puțin că nu este ziua mea mai des, pentru ca unii să-și amintească de mine la fel de des. M-am bucurat, dar nu cu  bucuria aceea completă. De câțiva ani, marele absent de la ziua mea este tata. El era primul care mă felicita. Se îmbrăca ca de sărbatoare, căuta cel mai frumos buchet de flori, mi-l întindea ceremonios cu mâna stânga,în timp ce cu dreapta îmi lua mana și mi-o săruta. Primul și unicul meu cavaler adevărat din acea zi.
    Ieri mi s-a părut că-l văd pe strada. Era un domn de statura lui,îmbrăcat cu pantalon negru și cămașă albă, ușor adus de spate.Dacă-ar fi avut și-un buchet de flori în mână, sigur mi-ar fi fugit pământul de sub picioare. Dar nu avea, nici nu venea la mine, ci se depărta încet, încet, un trecător oarecare ce-și vedea de drumul lui.
    M-a obsedat toată ziua acea imagine, întorcându-mă înapoi în timp și punându-mi mereu aceași întrebare, care m-a obsedat mult timp, după ce tata nu a mai fost-oare am făcut tot ce trebuia, atunci, când am descoperit cât este de bolnav!Dupa mine, eu spun că da. Am fost tot timpul cu el, la tot felul de medici, i-am făcut tot felul de analize, radiografii, tomografii, în speranța că cineva îmi va spune exact ce are si cum il putem ajuta și trata. Azi eram în Galați, a doua zi plecam la Cluj, peste câteva săptămâni eram în București sau Arad. Unde auzeam de un medic bun, acolo eram și eu cu el.Cum vedeam unul operat la gât, mă și duceam și-l întrebam unde s-a operat.Mulți își dădeau doar cu părerea, alții ne recomandau altceva,încât mă zăpăcise și pe mine și pe sărăcuțul de el.
    Am găsit azi, pe un blog reclama unei clinici. http://www.clinicbouquet.ro/
Nu-mi venea să cred ce simplu ar fi fost să găsesc tot ce-am căutat cu atâta alergătură, nervi, stress, efort. Găsești aici tot ce-ai nevoie pentru a-ti rezolva probleme de sănătate:clinica sau spitalul de care ai nevoie cu opțiuni de selectare a specialității, lista cu spitale și clinici, harta, țara,  tip de spital, de stat sau privat, dacă are sau nu contract cu casa de asigurări. Doamne, ce mi-ar fi folosit cât a fost tata bolnav!Cați bani și timp aș fi economisit! Poate și finalul tatei ar fi fost altul, cu chin mai puțin, fiind sub mâna unor specialiști.Este extraordinar să fie adunate ca întrun buchet atâtea informații.
      Dincolo de aceste  informații mai găsești sfaturi utile pentru un stil sănătos de viață, noutăți și premiere medicale,  toate gratis și prezentate cu profesionalism.Mi-a plăcut că există posibilitatea de a pune întrebări, găsind date de contact, mail , adresă, număr de telefon +40 761 836 716 și e-mail office@clinicbouquet.com, Corespondența postala: Str. Fermei, nr. 5D1, comuna Balotești, judetul Ilfov, România, cod postal 077017
     Nu-mi venea să cred ce simplu ar fi fost.  Am continuat să citesc, necontenind să mă mir cum pot fi găsite atâtea rezolvări la un clic distanță.Pe tata nu-l mai puteam ajuta, dar mie îmi erau de mare folos.Nu știi cum poți ajuta întro zi un disperat ca și mine în acea vreme. Așa că am pus semn de carte la paginahttp:http://www.clinicbouquet.ro/ , propunându-mi să revin cât pot de des.
     A trecut Sfânta Maria.Dupa ce am găsit adresa clinicii, mi-am dat seama că tata totuși a trecut pe la mine.Mi-a lăsat în dar această adresă a primului portal românesc de sănătate transfrontalieră.

8 thoughts on “Un buchet de ziua mea

 1. Scuze, am fost atat de prins in weekend incat mi-a iesit complet din cap aceasta sarbatoare.
  Un La multi ani tardiv de la mine! :(
  Am intrat si eu acolo si e foarte bine organizat.
  Succes! Sper sa castigi!

 2. Multumesc,Radu!De la tine am primesc mesaj in fiecare zi.E-o sarbatoare continua.
  Cat despre castigat, castig expierenta intrucat nu am mai scris decat o data asa ceva.

 3. Bravo, Maria! Foarte bine scris, un mesaj de suflet scris cu suflet. Sunt convins că ai şanse mari să câştigi! Şi ca sâ te încurajez, nu contează de câte ori ai scris, tu eşti foarte talentată. Eu la primul concurs la care am participat (pe blogawards), am ieşit câştigător. :) Ai o mare şansă, şi să ai încredere în tine!!!

 4. Cu multă întârziere (scuze!) îţi spun şi eu La mulţi ani! Sănătate şi bucurii!

  Emoţionantă evocarea tatălui… Este foarte grea despărţirea de cei ce ne-au dat viaţă… Nici nu vreau să mă gândesc.
  Îţi doresc numai bine şi zile senine! :-)

  • Multumesc,Alexandru!Un gand bun ma bucura oricand.Este grea despartirea de oricare drag, dar ni s-au dat lacrimile, apoi resemnarea, si mult mai de pret, amintirea,cea care-i tine mereu alaturi de noi.

Leave a Reply