Ultima descoperire a unei doamne ce se respectă


     Mereu m-am întrebat de ce oare bărbații nu au nevoie de genți, așa cum au femeile. Ei unde-și poartă tot ce poartă o femeie în geantă?
    O să-mi spuneți că ei nu au farduri, nu au ciorapi de schimb, nu au agende cu telefoane și zile aniversare, nu au…că nu au. Bine mai este de ei! Nu tu stres că nu încape în ea tot ce ai, nu stres că nu găsești culoarea ce-i în trend, că  trebuie una de seară, una de dimineață, una de întâlnire, alta că nu se mai poartă ecologică, ci pielea naturală, că a trecut primăvara, că a venit toamna, că nu se asortează cu cerceii, cu taiorul, cu bărbatul, cu cățelul… cu papagalul.
    De asortat ce să mai zic, cred că nu știu nici ce-i ăla, nici la ce folosește, chiar dacă ei se pricep foarte bine să asorteze…vinul alb cu peștele, șampania cu ultima cucerire și berea cu orice meci de fotbal. Viața lor e un vis și-o poezie, dacă mai au și-o femeie prevăzătoare lângă ei.
Nu se stresează, nu poartă nici geantă, dar de cerut, cer.
    La mine în birou sunt patru bărbați. Îi văd cum intră dimineața cu cheile de la mașină întro mână, cu pachetul de țigări și bricheta în cealaltă mână, iar restul… la colega.
    Nu trece mult că-l şi auzi pe unul: ”Colega, dă-mi și mie o foaie din agenda ta, să-mi notez o adresă…”, “Colega, nu ai un paracetamol că m-a cam tras curentul? ” “Coleguța, dă-mi și mie un șervețel umed, că băui niste must aseară și acum a început să fiarbă…”
    Să-l vedeți voi pe colegul de cameră ce-mi îndeasă în geantă când trebuie să mergem undeva: țigări de rezervă, brichetă, toc de ochelari, portmoneul cu acte, hartă turistică, lanternă, unghieră și tot așa de nu știu pe unde să le mai bag.
    Asta e, le înghesui peste ale mele, ce-o să fac! Decât să văd privirea pofticioasă a vreuneia lipită de buzunarul lui umflat, mai bine mă sacrific eu. Ce mai contează câteva lucrușoare pe lângă maldărul de obiecte pe care le am eu burdușite în gentuța mea .
    Nu mai spun ce este în ea când plecăm în concediu, și de la mine, și de la el, și de la ăl mic. Neapărat trebuie să-mi cumpăr una XXXL, să fiu pregătită pentru marea evadare de anul acesta. Să vă spun un secret, numai vouă, așa să nu mă mai audă și al meu: ăsta-i numai un pretext ca să-mi pot eu cumpăra una nouă, pentru că m-am plictisit rău …de trei luni de când o tot port pe asta de acum, că doar tot pentru concediu mi-am luat-o anul trecut. Am și început colindatul prin magazinele on line.
   Am găsit ce-mi trebuie la Reeija. Calitate, stil, eleganță, culoare preferată, mărime perfectă… că de, mărimea contează.
Mi-a plăcut geanta de piele naturală Yvonne, numai că…dacă nu zic eu la genți un “numai că”, nu sunt eu. Acel “numai că” se referea la compartimentare.
    Mi-ar fi plăcut să aibă mai multe despărțituri interioare, așa, măcar câte unul pentru fiecare dintre noi, hai fie, cel puțin trei. Nu ar mai trebui să răscolesc tot și s-ar putea găsi la mine ceea ce nu găsește nimeni în geanta unei femei…adică ordine. 
    Mi-aș mai fi dorit să aibă aplicat pe fața exterioară, sub siglă de exemplu, un micuț  motiv-velcro pentru câteva accesorii care să se asorteze cu ceva din ținuta mea în funcție de anotimp, de tendință sau de eveniment. Câteva frunzulițe din piele asortate cu sandalele, niște pietricele, câteva pene lipite studiat de un petec de blană, că tot este must have, un nasture mare de culoarea fucsia, o fundiță din dantelă sau orice mic detaliu care mi-ar da impresia că am mereu o altă geantă nouă.
   Așa cred că nu m-aș mai plictisi atât de repede de geanta mea și m-aș putea răzbuna și pe acritura de soacră-mea care s-ar încreți și mai tare, de ciudă că-mi schimb geanta ori de câte ori am chef.

Până una alta voi da comandă pentru geanta Yvonne

și asta cât mai repede, la cum arată sunt convinsă că nu va sta prea  mult pe raft, ci la brațul unei doamne care se respectă.Și… eu mă respect.

În imaginea de mai jos sunt gențile mele de care m-am plictisit în vara asta…  
     
Articol scris pentru SuperBlog2013 -proba 7-Gențile reimaginate

23 thoughts on “Ultima descoperire a unei doamne ce se respectă

 1. Măi să fie! Bărbaţii nu cară o geantă după ei pentru că au înţelepciunea să nu se împovăreze cu tot felul de nimicuri nefolositoare.
  Am o observaţie pertinentă, spun eu. De câte ori o doamnă caută un lucru folositor în acea geantă, probabil singurul, trece o veşnicie până îl găseşte :)
  Oricum în geanta din imagine sigur intră vreo două laptopuri, un carton de ţigări şi două sticle plate de vodcă! Başca ceva schimburi. :p
  Iartă-mi răutatea dar şi articolul a fost scris cu un pic de misandrie.

  • Ba, toate sunt folositoare. Ei,na ca si eu te acuz de puțin misoginism.Puteai să spui și tu că încape o cutie de bomboane,o carte de bucate…tu repede….vodcă și țigări. Și geanta chiar îmi place,asta așa, în eventualitatea că vrei să-mi faci vreun cadou.:)

  • Hai că m-ai făcut să râd! Carte de bucate în geanta unei doamne???
   Când o să văd aşa ceva petrecându-se spontan îmi dau jos mustaţa!
   Deşi asta, ar fi cu adevărat o chestie folositoare! :)
   Pentru cadou, mă gândesc la o carte de bucate ceva mai groasă doar dacă-mi promiţi că va sta în permanenţă în geanta care o porţi. :)

  • Ei bine, ai zis, ai zis. De mâine pun cartea de bucate în geanta mea, care, crede-mă, este mult mai mare decât astea din poze.Să te vad, fără mustață.

 2. Dumniezărulie mare, ce de chele risipită pă bășici văpsite!!!! :))
  Colega dă-le la prieteni să le facă negre să le mai indrepte ca să iase borsete berbante!

  • O pastila de passiflora, ca să fii indiferent la tot, sigur găsesc.Si pentru mine un algocalmin pentru dureri de cap.Hai, care mai vreti ceva…geanta-i incăpătoare.

 3. te am pus in favorite! meriti! mi esti tare draga de cum scrii :)) ma mai uit sa vedem ce mai gasesc pe la tine…(nu in geanta) :)

Leave a Reply