Trupa Taxi și cântecul lor

 

spre cerNu judec pe nimeni, constat, citând:”Nu este mai mare semn al smereniei decât a nu-l judeca pe celalalt în căderea sa.”

Cum e casa lui Dumnezeu, mare sau mica, de lemn sau de piatra? Unde locuiește Dumnezeu? Aceasta întrebare i-a pus-o lui Hristos un cărturar. Dar Iisus i-a răspuns: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; Fiul Omului însă nu are unde să-Şi plece capul.” -Gânduri din Ierusalim

Un creştin a mers la o frizerie ca să-şi tundă părul şi să-şi taie barba. În timp ce frizerul îşi servea clientul, între cei doi s-a pornit o conversaţie interesantă. Au vorbit despre multe lucruri şi au abordat diverse subiecte. În cele din urmă au început să vorbească despre Dumnezeu. La acest subiect frizerul a declarat:

– Eu cred că Dumnezeu nu există.

– De ce spuneţi asta? a întrebat clientul.

– Trebuie doar să ieşiţi pe stradă şi veţi realiza că Dumnezeu nu există. Spuneţi-mi, dacă Dumnezeu ar există, ar mai fi atâţia oameni bolnavi? Ar mai fi atâţia copii abandonaţi? Dacă Dumnezeu ar exista, nu ar fi nici suferinţă şi nici durere. Nu-mi pot imagina un Dumnezeu iubitor care să îngăduie astfel de lucruri.

Clientul s-a gândit un moment, dar nu i-a răspuns deoarece nu a vrut să stârnească o ceartă. Frizerul şi-a terminat treaba, iar clientul a părăsit frizeria. Chiar când a ieşit din frizerie, creştinul nostru a văzut pe stradă un om cu părul mare, încâlcit şi murdar şi cu o barbă mare, neglijentă. Era murdar şi neîngrijit.

Clientul s-a întors la frizerie şi i-a spus frizerului:

– Ştiţi ce? Frizerii nu există.

– Cum puteţi spune asta? a întrebat frizerul surprins. Sunt aici, sunt frizer şi tocmai te-am aranjat!

– Nu! a exclamat clientul. Frizerii nu există, căci dacă ar exista atunci nu ar mai fi oameni cu părul lung şi murdar şi cu barba netăiată, cum e omul acela de afară.

– Ah, dar frizerii există! Însă asta se întâmplă când oamenii nu vin la mine.

– Exact! a afirmat clientul. Asta e ideea! Şi Dumnezeu există! Însă necazurile şi suferinţa se întâmplă atunci când oamenii nu vin la El şi nu-L caută pentru a-i ajuta. De aceea este atâta suferinţa şi durere în lume.

Asta e ideea!

5 thoughts on “Trupa Taxi și cântecul lor

    • daca am intelege cu toti acest lucru, probabil nu ar mai fi oameni bolnavi, nu ar mai fi controverse de nici un fel, nici macar religioase… din pacate ne gandim unde sa Il inchidem… in spatii mai mici? sau mai mari?

  1. Dumnezeu e peste tot. Indiferent de spatiu. Dar ar trebui sa fie mai ales in noi. Noi suntem templul Lui. TRebuie doar sa deschidem usa inimii si sa Il primim.

Leave a Reply