Sunt o visătoare avangardista

cropped-pentru-casasomfy-pozicaa

În ultimul timp, mă bate din ce în ce mai des gândul să mă mut la țară, undeva, într-un sat de munte, dacă se poate, cât mai departe de civilizația fără civilizație, mult mai aproape de simplitate și natural.

Aș vrea să am o casă pe pământ, așa cum au avut bunii și străbunii mei, o casă făcută din chirpici, paiantă i se mai spune, din lemn, lut și paie, materiale ieftine și ecologice, între pereții căreia voi  trăi  într-un mediu sănătos, benefic, nestresată că dupăie ăl’ micu prea tare, că vine cutremurul cel mare, că mă aud vecinii când merg în baie pentru una, alta, că mă inundă cel de deasupra sau că mută mobila cel de dedesubt.    

Bunicii mei nu aveau aer condiționat, dar cu toate acestea odăile lor erau răcoroase chiar și în luna lui cuptor, asta fiindcă paianta este o bună termoizolatoare, primind căldura cu greutate și cedând-o lent.  Nu aveau nici centrală, nici facturi enorme la gaze, pădurea din care tăiau uscături, numai uscături, fiindu-le aproape și oferindu-le gratis “utilitățile” pentru sobă.

  

Nu credeți acum că dacă vreau casa bunicilor, vreau și să trăiesc ca pe vremea lor. Nu! Sunt o visătoare avangardistă, deschisă la nou, deci casa mea mai trebuie totodată să-mi confere siguranță și gradul de confort cu care m-a învățat statul la bloc: în primul rând casa viitorului trebuie să aibă neapărat sistemele de automatizare a locuinței Somfy Home Motion, și tot neapărat apă curentă și grup sanitar în casă, mașina în garaj, o marchiză motorizată în care să-mi țin florile mele exotice și sensibile și în care să mă retrag cu prietenii și familia, atunci când este vreme rea.

Case-de-pamant-si-paie

Mai vreau wireless, sistem Home Cinema cu un ecran de proiecție ca la cinema, jaluzele dar mai ales o telecomandă pentru deschiderea automată a porții și a garajului din curte, ba chiar și pentru tras draperiile și perdelele, așa cum am văzut că au cei ce au proiectat casa Somfi.

Pot să stau și în vârf de munte, nu-mi fac griji că nu ajung cablurile până la mine, atât timp cât folosesc tehnologia radio Somfy  și io-homecontrol®.

Casa Somfy este o companie multinațională înființată în 1967 în Franța. La început a fost o mică afacere de familie, producătoare de aparatură de mecanică fină, apoi dezvoltându-se prin producerea de motoare electrice, comutatoare, dispozitive și sisteme de comandă pentru marchize, jaluzele și perdele, porți de acces, uși de garaj, produse fără de care o casă a viitorului ar fi de neimaginat.  

 marchize-automate

 Produsele Somfy sunt cunoscute și recunoscute în peste peste 40 de țări, renumele firmei fiind făcut de calitatea și fiabilitatea produselor fabricate de ei. În România îi puteți găsi în Brașov, fiind intrați pe piața din anul 2006..

  

Dacă voi avea toate acestea, nu-mi rămâne decât să mă rog pentru sănătate, să mă pot bucura ani mulți împreună cu cei dragi de reîntoarcerea la sânul mamei natură și de descoperirea produselor Somfy.

 

 sursa foto – casasomfy.ro

www.argumentpress.ro

 

Articol scris pentru campania Îți dorești Casa Somfy, campanie pe care o găsiți pe BlogalIntiative

15 thoughts on “Sunt o visătoare avangardista

 1. Draga mea,tot timpul cu vorble la tine,eu in locul lor te-as coopta in echipa,sincer,poti convinge clientii sa cumpere(apropo daca vrei in creier de munte sa-ti iei si generator de curent sau sa-ti pui eoliana,ca in Romania risti sa nu ai curent electric in zona).

  • Păi să le sugerăm! Nu ai citit că voi avea radio Somfy? A, da o să-mi montez pe casă un panou solar.

 2. Eu trăiesc la curte, foarte confortabil, deja. Dar nu m-aș da în lături de la toate propunerile avangardiste de care, atât de frumos și convingător ai scris tu.

  • Cred că ți-ar trebui, asta apropo de -o teamă de-a ta. Cu o poartă Somfy, ai sta și tu fără teamă, ar fi și ușor de închis fără a mai necesita deplasare.

 3. O visatoare, chiar daca avangardista! Ce faina combinatie intre tehnologie si natura, simplitate. Cred ca asa ceva isi doresc multi, nu? Uite, eu am trait toata viata la bloc, dar imi doresc o casa (pe care poate-poate o si vom avea) dar sa fie cu tot comfortul de la bloc. Altfel nu. :) Numai ca noi nu vom fi la munte (pacat, pentru ca iubesc muntele).

  O zi faina sa ai! (Poate iese azi si soarele) :*

 4. Stau pe o stradă de munte, deci garaj nu am, dar tare mi-ar fi prins bine unul asa cum spui. Cât despre marchiză e trecută la dorinţele acestui an, alături de vreo 48 de m de mochetă. Iubesc casele vechi dar cu aer functional, cu accesorii moderne care fac viata mult mai simplă.

 5. Pingback: Castigatori campanie Somfy.ro » Blogal Initiative

 6. Pingback: Iti doresti o casa a viitorului? Somfy te sustine si premiaza! | Casa SomfyCasa Somfy

Leave a Reply