Seara de Halloween


Seara de Halloween
   Mă tot foiesc de câteva minute pe lângă Deea,  fetița mea, care stă îmbufnată în vârful patului,  butonând de zor telefonul, așteptând să înceapă să vorbească. Avem noi un cod al nostru, o înțelegere, mai bine zis, să nu punem întrebări când una dintre noi este supărată până nu vine…ora destăinuirii. 
   “Ora” asta poate fi și peste zece minute, dar și peste o zi. Cât a fost mică în cinci miunte spunea tot, plângea, apoi râdea și uita de ce a fost supărată. Acum, adolescentă, tăcerea se prelungește ore bune, nu mai plânge atât de ușor și încearcă să găsească singură soluții. 
   O privesc și-mi dau seama că a crescut fata mea… fard pe pleoape, rimel pe gene, coșuri pe frunte și pe obraji acoperite stângaci cu fon de ten, cam ineficient în această perioadă. Când îi văd coșurile, imediat îmi amintesc de mămaie cum îmi spunea când mă văitam că sunt atât de multe pe fața mea:  “Apoi, mămaie, cam  așa se întâmplă cu dragostea, îți iese pe ochi!”.
   Tocmai mă pregăteam zâmbind să-i spun despre asta, numai că nu am mai apucat…venise ora.
-Și mă rog, tu de ce râzi? mă întrebă ea, aruncându-mi o privire încruntată?
-Și de ce nu trebuie să râd?
-Păi uite așa,  pentru că sunt foarte supărată, și nici nu vreau să mă mai duc diseară la petrecerea de Halloween, și nici nu am să mai vorbesc în viața mea cu Adi, spuse ea abținându-se cu greu să nu plângă. Mi-a spus că nici nu am nevoie de masca de vrăjitoare… cică mă ajută fața mea plină de coșuri.
-Și de ce nu i-ai spus că ai… vărsat de vânt? am întrebat-o eu râzând de-a binelea.
   Asta cu “vărsat de vânt” era una dintre parolele noastre, care știam că o face să zâmbească totdeauna.
  
Bulgărele meu de aur
   Când s-a născut Deea am fost cea mai fericită mămică din tot universul. Aveam impresia că țin în brațe un bulgăraș de aur, pe care trebuie să-l păzesc în permanență, parcă temându-mă să nu mi-l fure cineva sau să nu pățească ceva. Am tremurat la primul guturai, am zis că leșin la prima febră cu roșu în gât și am făcut atac de panică la prima boala mai gravă, vărsat de vânt. Am avut șansa să fie un copil sănătos, fără alte probleme decât cele inerente copilăriei. Am rămas însă aceeași mămică temătoare și panicardă ori de cate ori tușea mai tare sau făcea vreun guturai.
Parola
   În ziua aceea așteptam cu nerăbdare să-o revăd pe Deea după o lună de vacanță petrecută la bunici, numai că, de cum a deschis ușa și mi-a sărit în brațe, bucuria s-a transformat imediat în cea mai  mare spaimă. Puiul meu era bolnav. Avea… vărsat de vânt. 
  Toată fața, chiar și pe umeri, era numai bubițe roșii. Imediat am urcat-o în mașină și am plecat cu inima tremurândă la urgențe, unde după un consult amănunțit, doctorița de gardă mi-a spus zâmbind, întinzându-mi o rețetă pentru niște vitamine:
   – Copila nu are nici o boală de copilărie, este… o adolescentă normală cu acnee juvenilă. 
  M-am uitat la fiică-mea, s-a uitat și ea la mine și am izbucnit amândouă în râs. De-atunci, de câte ori îi apărea un coșuleț, striga cât o ținea gura:“Maaaaaamăă, am vărsat de vânt!”.
 Aș fi vrut să strige și acum, numai că Adi, prietenul ei, probabil o rănise prea tare în amorul propriu de fată frumoasă, iar pe deasupra ratase și petrecerea de bau-bau pentru care se tot pregătea de vreo lună.
Doctorul familiei mele

   Mi-am dat seama că problema era destul de frustrantă pentru ea, așa că i-am propus să mergem întro vizită. Era cazul să apelăm din nou la un doctor, căruia eu deja îi testasem remediile. Doctorul meu se numea Farmec. Reformulez… era doctorul NOSTRU, nu numai al meu, pentru că o ajutase pe mămaie în tinerețea ei, pe mine, acum urmând să-i redea încredere și-un ten perfect fetei mele. Doamne, ce mai trece timpul ăsta! Ca mâine, parcă  o văd pe nepoată-mea că apelează la el.

   Pentru problema pe care o avea Deea, am găsit  Gerovital Plant Stop Acnee. Am cumpărat toată gama  special concepută pentru tenul acneic al adolescenților și am început un tratament intensiv, făcut cu răbdare și perseverență.
Dimineața
  Prima dată trebuie să fie folosit Gelul spumant antimicrobian,  gel ce are rolul de a curăța tenul în profunzime.
 Următorul produs este Fluidul  antiseptic purificator, calmant, antiinflamator, care pe lângă proprietățile antiseptice are și rol de hidratare, îmbunătățind aspectul tenului.  

  După ce curățirea este perfectă, urmează Crema sebo-reglatoare purificatoare, cu rol de reglare a sebumului. Având în compoziție ulei de gălbenele are și efect cicatrizant.
 Ultima aplicată este Crema ultra- activă, inamic strict și sigur pentru coșuri acneice.
 Din setul Stop Acneea nu trebuie să lipsească Batonul corector purificator.
    Ei, aici trebuie să cumpăr două, pentru că mai am și eu câte-o furtună hormonală care se mai lasă cu niște coșulețe, nu multe, dar suficient de mari ca să atragă atenția. Am văzut asta săptămâna trecută, când  trecând pe lângă un grup de tineri, l-am auzit pe unul că strigă după mine:”Fata, fata, ai grijă ca la următorul cutremur să nu-ți cadă coșurile…de pe față!”.
Să revin la tratamentul nostru, care trebuie aplicat și înainte de culcare :
 Seara
– gel spumant antimicrobian
– fluid antiseptic purificator
– cremă sebo-reglatoare purificatoare
– cremă ultra activă
    Pe lângă toate acestea mai trebuie un regim de viață sănatos, fără grăsimi, dar mai ales fără fast-food-uri și chimicale, mișcare în aer liber și ceva răbdare, pentru că rezultatul se va vedea cam după trei-patru săptămâni. Ei bine, respectând toate acestea, Deea sigur se va duce la Carnavalul Zăpezii de revelion fără nici un coș pe față și o să-i facă în ciudă lui Adi, care nu o să mai râdă de ea când o să vadă că Doctorul Farmec a transformat-o din vrăjitoare în prințesă.
   Iar eu parcă prevăd că următoarea vizită la el o voi face cu mămaie, că tot spune ea: “Obrazul subțire, cu Farmec se ține!”. 
    Vă las mai jos una dintre adresele doctorului nostru. Aici îi puteți pune orice întrebare, la care vă va răspunde cu drag și profesionalism.

 Articol scris pentru SuperBlog 2013 – proba numărul 15 cu titlul – Coșurile îți pot strica ziua, temă propusă de Farmec

5 thoughts on “Seara de Halloween

  1. Fi mea are 14 ani. Acum nu mai e asa grav dar cate tratamente nu a facut… Sincer nu cu farmec a scapat ci cu altele. Daca intereseaza pe cineva ma interesez la sotie si informez. Dan calatoriaperfecta.ro. Am scris si eu la proba asta…mi a iesit amuzant si mie.

  2. Şi Kărluţa se luptă cu ceva coşuri… Deocamdată nu are probleme cu băieţii, nu o interesează acest subiect, şi sper să rămână aşa cât mai mult! :) Baftă, Maria!

Leave a Reply