Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii


“Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii
Ei sunt pe acest pământ un simbol al iubirii.”

Nu știu cine i-ar putea uita, eu una știu că nu! Mă leagă prea multe amintiri de ei, atât de multe, încât dacă ar fi să-mi desenez drumul vieții, fiecare pas ar fi însoțit de câte un trandafir sau de câte un buchet de flori, în care ei totdeauna au fost nelipsiți.

Trandafirii din curtea casei părintești, acei mesageri ai iubirii ai căror spini m-au învățat  pentru prima dată că dragostea cere sacrificii…

Fotografie0385

Arhiva proprie

Florile acelea care la sfârșit de an era darul meu suprem pentru doamna învățătoare:

Trandafiri cățărători și albă iasomie, flori din trecut cu aromă de copilărie.
Serbare de sfârșit de an, când copiii cei avuți aduceau buchete fastuoase, în umilul meu buchet fiind doar flori de copil sărac.Pentru mine, însă, erau cele mai frumoase….

Cei optsprezece trandafiri primiți la majorat de la tata și de la mama, următorii din buchetul de mireasă, întrecuți de cei primiți la nașterea primului copil…

DSCF0964

Arhiva personală

Trandafirii primiți la apariția primei mele cărți de poezii, dar mai ales firul acela primit  la aniversarea de anul trecut, acel unic trandafir, venit de la 200 km, din care la mine au ajuns doar niște petale ofilite, risipite peste o felicitare cu versuri pline de căldură:

De-ar fi să te descriu pe-o foaie,
Aș merge-întâi să mă inspir
Într-o grădină cu flori multe,
Și cu boboci de trandafir.

Ce puteam să-i arăt acestui om drag, care mă rugase să fac o poză atunci când voi desface coletul- surpriză trimis de el!!! Nu puteam să-i stric bucuria, așa că am colindat jumătate de cartier, ținând petalele în mână pentru a găsi unul asemănător la culoare și cu aceeași dimensiune a petalelor. Și l-am găsit. Este acesta din fotografie.

12243740_1741680979377531_587249780_n

Arhiva personală

Privesc poza, spunând în gând cu duioșie: Dragul meu drag, dacă ai ști tu ce simplu s-ar fi rezolvat totul, apelând la BucheteTrandafiri.ro!

Ai fi găsit aici tot ce trebuie pentru un dar perfect: buchete, coșulețe, chiar și daruri pentru cei dragi aniversați.Trebuia doar să spui ce aranjament îți dorești, ce culoare trebuie să aibă, ce dar ai vrea să-l însoțească, mesajul ce trebuie să scris pe felicitare, felicitarea cât și transportul fiind gratis, din partea firmei.

Totul decurge foarte simplu, urmărind pașii de pe site, începând de la adăugarea produselor în coș, completarea datelor destinatarului și alegerea metodei de plată, care poate fi atât în numerar când adresa de livrare coincide cu adresa plătitorului, cât și securizată, prin card bancar sau prin transfer bancar, aceasta din urmă nefiind indicată în cazul comenzilor rapide.

Uite, mie mi-ar fi plăcut să primesc un coș de flori! Un aranjament cu unsprezece trandafiri, semnificând  ziua de 11 aprilie, ziua în care ne-am cunoscut.

cos-cu-11-trandafiri-rosii-f3HuyNu ai știut unde și cum ai fi putut să comanzi dar vei afla curând, când fiica ta va împlini cincisprezece ani. Zâmbesc, amintindu-mi cum ai reacționat când ai primit tortul aniversar de la mine! Nu încetai să te miri cum se poate primi un tort de la o așa distanță.

Dacă îl trimiteam cu poșta, cam cum crezi că ajungea!!! Cum ai primit tortul de la un magazin online tot așa va primi și Măriuca florile. De la o florărie online din București, florărie ce nu împarte doar flori, ci și zâmbete și, mai ales, multă bucurie.

Chiar așa, oare oamenii aceștia de la BucheteTrandafiri.ro, care împart zâmbete și bucurii, nu ar trebui să aibă și o secțiune de mici torturi cu trandafiri?!! Sper să nu fie cu supărare dacă le voi sugera ca pe lângă superbele aranjamente să adauge și torturi, ba chiar să mărească gama de suporturi pentru buchete … o cană vintage, o carte, o chitară, o cutie în formă de inimă.

Pentru Măriuca voi alege 15 trandafiri la cutie , albi, simbolizând puritatea ei și a vârstei pe care o împlinește.trandafiri-albi-la-cutie-pJ1WS

Și pentru că fata ta este la pragul dintre copilărie și adolescență, lângă flori voi cere să fie pus și un ursuleț de pluș,

ursulet-de-plus-QO3sC În afară de cele comandate, voi pune în cutie  multă dragoste, gânduri de  bine, spre împlinire și zâmbete nenumărate, ale mele, ale celor de la magazinul online și ale lui Dumnezeu, pentru că așa se spune: “Florile sunt zâmbetul lui Dumnezeu pe pământ.”- V. Muha.  Nu va lipsi mesajul meu ce va fi tipărit pe o felicitare elegantă, atașată acestui dar de suflet, cum nu lipsește de aici numărul de telefon al celor de la Buchete trandafiri.ro – 0727 030 090

BucheteTrandafiri-300x209Articol scris pentru SuperBlog2015

Conține 718 cuvinte

 

 

 

 

12 thoughts on “Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii

 1. Superb Maya !
  In scrisul tau chiar am simtit parfumul trandafirilor.
  Si tu livrezi zambete si amintiri.

 2. Iubesc trandafirii, iubesc femeile…..dar pasiunea mea rămâne trandafirul. Am în grădină mai bine de 20 de butaşi de trandafiri multicolori. Dar la Maria nu pot trimite decât printr-o firmă specializată în livrarea florilor la domiciliu.

 3. Felicitari, Maya… Esti inepuizabila! Sigur nu ti-ai gresit cariera! Parca tot devine mai atractiv cu povestile tale! :)

 4. Cit de vesel imi e sufletul cind apar trandafirii- M-au insotit de mica in viata si ii iubesc. Fara exagerare o spun. Cind mi-e dor de copilarie inchid ochii si sunt in curtea bunicii materne unde era o bolta de trandafiri rosii. Ce erau mereu infloriti de ziua mea.
  Acum astept sa vina vara si sa ma bucur de cei din gradina blocului. Pina atunci stiu unde sa apelez cind vreau sa aduc un gind frumos pe o petala in sufletul cuiva drag. Multumesc, Maya.

 5. Pingback: SuperBlog | Proba 18. Zâmbete la buchet

 6. Nu-i obligatoriu, atât timp cat citatul este între ghilimele, dar l-am trecut. Apropo… se scrie fii, cu doi de i,domnule Muha!Ne cunoaștem cumva, de undeva?

Leave a Reply