Roots Revival România – Colors of Maria în Galați

“Muzica este limba universală a omenirii, prin care sentimentele omenești pot fi comunicate, în același mod, în toate inimile.”
Franz Liszt
Pe data de 4 octombrie, în Galați, artiștii internaționali, reuniți în Roots Revival Romania, împreună cu cei prezenți la Casa Studenților, vor vorbi în aceeași limbă, limba muzicii de calitate, încercând să reaprindă spiritul Mariei Tănase prin măiestre improvizații muzicale.
Galațiul face parte dintre cele 10 orașe unde are loc turneul Roots Revival România – Colors of Maria, turneu susținut de șapte artiști de naționalități diferite ce vor interpreta cântece din repertoriul Mariei Tănase.
Creatorul proiectului muzical, artistul iranian Mehdi Aminian, dorește să aducă în fața românilor muzica autentică, talentul și dăruirea din cântecele Mariei.
„Sper ca romanii să poată vedea prin ochii mei ce bogăție au aici. Uneori, un străin poate aborda lucrurile mai proaspăt și poate câteodată, ai nevoie sa vezi cum altcineva apreciază ce ai, ca să poți vedea altfel lucrurile tale minunate.”

 

Nu pot lipsi de la această întâlnire cu Maria, pentru că știu că acolo va fi și tata. De undeva, din înalt, va pluti printre stele, așa cum o făcea ori de câte ori  asculta cântecele Mariei Tănase  răsunând din discurile de vinil, uzate de atâta ascultat la ceas de nostalgie sau de bucurie.
Maria_Tanase
De la tata o știu pe Maria, și mai știu că din drag pentru muzica ei, din admirație pentru ea ca artist, și-a dorit să aibă o fată pe care s-o cheme Maria.

 

Când tata era trist, neapărat trebuia să cânte “Mărie și Mărioară“, trecând apoi la “Aș ofta să-mi iasă focul” sau “Trei focuri arde pe lume“. Nu ținea mult supărarea lui, se risipea pe măsură ce se golea butelcuța din care bea câte-un păhărel, lăcrimând.

 

Îmi plăcea mai mult atunci. Era tare frumos tata când era vesel. Începea să cânte  după Maria Tănase   “Bun îi vinul ghiurghiuliu” și “Butelcuța mea“, ca apoi, chiar să facă  uneori câțiva pași pe minunata ei “Ciuleandră“.
Maria va fi la concert. Să veniți și voi, iar dacă veți vedea lângă mine un scaun liber șă știți că este pentru tata. Numai că el este plecat puțin. Sigur stă cu Maria Tănase pe o bancă din rai, ea cântând și el lăcrimând.

6 thoughts on “Roots Revival România – Colors of Maria în Galați

  1. Mi-ar place foarte mult să pot merge şi eu.
    Să îmi păstrezi şi mie un scaun…..aproape de tine. Să cântăm împreună…..Mărie şi mărioară……

  2. Pingback: Castigatori campanie Roots Revival Romania - Colors of Maria » Blogal Initiative

Leave a Reply