Rămas bun, Luș!

lumanare-465x390Din cer lipsea un înger. L-a ales pe el, prietenul meu de-o viață. Mi-l închipui acum alergând de colo -colo, într-o neîncetată mișcare, făcând să râdă îngeri și sfinți.

Azi, a venit vremea ca pământul să-l vrea înapoi. De trei zile el nu mai râde, cum nici eu nu pot râde, deși știu că așa i-ar fi plăcut să mă vadă.Nu pot decât să repet întruna că nu este adevărat, deși nemișcarea lui  îmi spune altceva. Și mai pot doar să mă rog.

Să nu simți, dragul meu, greutatea țărânei, să fii și dincolo un învingător, așa cum am învățat noi, împreună, de mici, străbătând valurile Dunării, apoi valurile vieții!

Aș vrea să zâmbesc măcar, de dragul tău, dar deocamdată nu pot…Iartă-mă pentru asta, și mai iartă-mă că ultima dată am fost prea grăbită și nu am stat mai mult cu tine! Nu pot să zâmbesc pentru că

Bat clopotele disperării
Pentru-o umbră ce devine trecut,
doar amintiri rămân la marginea orei,
din trupul ce se întoarce în lut.

Cernit mi-este gândul,
și sensul dispare din cuvintele mute,
doar durerea acum mai vorbește,
spunând o poveste despre vremuri trecute.

7 thoughts on “Rămas bun, Luș!

  1. Condoleanțe,e trist să te desparți de un prieten drag.Sper ca Dumnezeu să-ți dea puterea de a merge mai departe.Fii puternică!

  2. Maria, îmi pare rău, tare rău şi nu ştiu cum trecem peste aceste momente, căci nu ne invaţă nimeni, dar poate Dumnezeu pune un pic de alin în sufletul tău şi ajută cumva să te înveţi măcar cu gândul. Condoleanţe şi putere! Nedrept..

      • ..te cred şi te înţeleg. Pe 1 ian mi-a murit un prieten drag, era cam de varsta mea şi avea un băiat de 5 ani. S-a dus repede şi fără sens şi nu inţeleg de ce, de ce el şi cum se pot duce atat de repede oameni tineri, iar vecina mea a trăit până la 92 de ani.

Leave a Reply