Pururea tânăr

11208707_1647936615418635_1985718593_n

Lavinia…sau eu

“Sunt tânăr, Doamnă, încă aripile mă țin
chiar de ating pământul pe-aproape cu genunchii…”
Mircea Dinescu – Sunt tânăr, Doamnă

Da, și eu sunt tânără, Doamnă Viață. Să nu-ți închipui că mă iau după numărul anilor pe care mi-i adaugi în spate. Nu mă iau după ani, pentru că sunt născută primăvara și – mi trag seva sufletului din tot ce-nseamnă ea.

Sunt tânără, Doamnă Viață, chiar dacă de atâtea ori ai încercat să-mi furi aripile, chiar dacă odată ai luat o parte din mine, chiar dacă mi-ai scuturat florile de pe rochia de mireasă sau mi-ai trimis zăpada neiubirii, înghețul nepăsarii, viscolul viselor neîmplinite.

Nimic din toate astea nu mi-a ridat zâmbetul de pe buze, nu mi-a luat lumina din ochi, nu mi-a înghețat sufletul, pentru că am avut totdeauna unde să fug de ele. Am fugit înapoi în copilăria mea, pe care am păstrat-o în camera de sărbătoare a inimii, în care am regăsit mereu curățenie, lumină, simplitate și puritate.

E adevărat că tot acolo era și cămara în care fugeam să –mi ascund lacrimile de neînțelesul meu și al lumii, dar fiind atât de veche, ușile nu i se mai închideau ca altădată etanș, ca să mă lase ore întregi prizoniera deznădejdii și a întunericului. Învățasem deja lecția rugăciunii și aflasem unde-i cerul , de unde vine LUMINA ce se strecura dincolo de orice ușă pe care mi-ai fi închis-o.

Sunt tânără, Doamnă viață și voi rămâne pururi așa pentru că m-am născut după douăzeci de ani, NU atunci când am văzut în brațele mamei primul răsărit.

Eu m-am născut odată cu nașterea fetelor mele, am crescut odată cu ele, mergând de-a bușilea, zburând, căzând și ridicându-mă, jucându-mă-n praf sau nisip, cu păpuși sau cu fluturi, învățând, iubind, trăind în prezentul lor, bucurându-mă neîncetat de minunata bucurie de a fi, dar mai ales de a descoperi esența poveștii “Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”.

Sunt tânără, Doamnă viață! Am în buletin anii pe care mi i-ai dat, arăt, după cum spun unii,  mai puțin cu zece ani furați înapoi de la timp, dar cel mai important este cum mă simt.

Sunt tânără, Doamnă viață. Sâc!

Tabelul tinereții, unde a scris deocamdată doar tânăra Carmen,  este deschis aici.  

3 thoughts on “Pururea tânăr

 1. I-am citit textul acesta cu voce tare lui Mihai. Nu i-am spus ca e scris de tine şi până la un moment dat l-am păcălit spunându-mi: ”Când l-ai scris?”. Am zâmbit şi am continuat. La final am spus scurt: Maya! Nu se poate să simtim amândoi că parcă ne curg cuvintele şi sentimentele la fel. Si de asta te iubesc şi te vreau..pururea tânără.

 2. Tânără eşti şi tânără râmâi
  la fel ca-n ziua cea dintâi
  în care te-ai născut a două oară.
  Copilele să-ţi dea din tinereţea lor
  apă curată de izvor
  de bucurie, zâmbet şi inimă uşoară.

  Să creşti cu ele-odată, să iubeşti
  feţii-frumoşi de prin poveşti,
  să fii prinţesă, dar nu pentru ei,
  ci pentru fetele care-ţi spun mamă,
  îţi umplu inima, te cheamă
  să le salvezi mereu de zmei.

  Tânără eşti şi tânără rămâi
  în suflet şi în ochii lor
  plini de iubire şi de dor
  la fel ca-n ziua cea dintâi… :)

Leave a Reply