Psiluneli-frumusete

“Există unele lucruri frumoase care păstrează mai multă strălucire când rămân imperfecte decât când sunt desăvârşite.” – François De La Rochefoucauld

Getuța a fost dintodeauna o femeie frumoasă. Rectific. Getuta este o femeie frumoasă. Am spus “a fost”, gândindu-mă la frumusețea ei pe care am văzut-o într-o poză decolorată de vreme, o fotografie în alb negru ce are mai mulți ani decât am eu.

Getuța mea este o femeie frumoasă, pentru că a trecut prin timpuri și anotimpuri, iubind.

Între ea și soțul ei a existat și există, chiar dincolo de plecarea lui la ceruri, cea mai frumoasă poveste de iubire, o poveste care merită a fi transpusă în paginile unei cărți, carte pe care visez să i-o dedic într-o zi.

De curând, Getuța a împlinit 85 de ani. Cum arată o femeie frumoasă la anii ei? Așa ca ea. Elegantă, parfumată cu Chanel, cu ochii luminați de bucuria de a avea lângă ea copiii și nepoții, pentru care a aranjat singură cea mai frumoasă masă festivă. 1975074_414037208732842_2061157649_n

Tot ce a pus pe masă era făcut de mânuțele ei harnice și pricepute: ouă în sos de maioneză, gogoșele umplute cu pateu de casă, plăcințele de carne, ciuperci cu maioneză, sărmăluțe în foi de varză, prăjituri cu nucă și bineînțeles piesa de rezistență, tortul aniversar. Pe lângă faptul că este atât de frumoasă, este și o mare, mare gospodină, gust ca al prăjiturilor ei negăsind niciunde în lumea asta.

1794770_414037262066170_483500450_n

Getuța, draga  mea mătușă, este exemplul de frumusețe fără vârstă, care își pune totdeauna nădejdea în Dumnezeu și a cărei deviză este “TOT ÎNAINTE!”   

 Alte frumuseți veți găsi în tabel la psi

9 thoughts on “Psiluneli-frumusete

  1. oare peste ani vom mai gasi astfel de frumuseti? se va mai masura frumusetea cu aceeasi masura? frumusetea matusii tale vine din ochii ei. sunt atat de veseli si sclipitori. sa îţi trăiască şi să vă trăiască!

Leave a Reply