Primăvara începe cu UTOK

photoshop_express_UTOK_crop100

Dragul meu prieten nevăzător,

Să mă ierți dacă astăzi voi scrie despre tine la un concurs! Vreau să înțelegi că nu o fac în speranța câștigării unui premiu, am tot ce-mi trebuie, mai puțin liniște, gândindu-mă la tine.

Încerc pe toate căile să te ajut, pe tine și pe alții ca tine care nu pot vedea în dimineața asta de martie cât de albastru este cerul, nu pot vedea mugurii verzi acoperind timid goliciunea copacilor prin care urcă seva cântând.

Mi-aș dori să poți vedea și tu cum primăvara își răstoarnă poala de ghiocei și brândușe, de toporași și viorele, de fluturi și gâze, readucând la viață tot ce până mai ieri a stat amorțit sub albul zăpezii.

Știu că toate astea le-ai văzut cândva, știu că acum doar le scoți din amintiri cu ochii minții, că le aduci mai aproape respirând aerul, mângâind cu palmele scoarța copacilor sau atingând cu talpa firul de iarbă, dar mai știu că nu-ți este de ajuns.

Ai vrea să le vezi din nou, ai vrea să-ți încânți sufletul lipsit de prea multe bucurii privindu-ți mărul din grădină cum revine la viață, urmărind o corabie de nori ce aduce înapoi cârduri de cocori, privind cu încântare un dans de fluturi, rotitor sau cum se reflectă în boabele de rouă un curcubeu multicolor.

Acum tu nu poți vedea toate acestea și multe altele, dar știu că într-o zi o vei putea face, pentru că cei de la UTOK sunt în căutarea unui geniu al aplicațiilor mobile, lansând concursul “Be Tomorrow’s App Genius prin care va premia cu €2000 cea mai bună aplicație destinată telefoanelor mobile cu sistem de operare Android.

Concursul “Be Tomorrow’s App Genius” se va desfasura in perioada 3 martie -26 aprilie 2015, timp in care participantii pot inscrie aplicatiile si aduna voturi ce reprezinta 40% din nota finala, un juriu specializat acordand 60% din totalul de puncte pe care fiecare participant il va avea. Fiecare aplicatie va fi jurizata din punct de vedere al utilitatii, al originalitatii,fezabilitatii implementarii si al storyboard-ului. Partenerul media al concursului este RegieLive.ro.

Eu, una, dacă m-aș pricepe la programe și aplicații, aș face ceva pentru tine, dar nu mă pricep, însă cred în genialitatea minților românești, de aceea i-aș sugera unui astfel de programator să conceapă o aplicație care să vadă în locul tău, să -ți descrie în detaliu tot ce te înconjoară, începând de la formă, culoare, mișcare.

Așa vei putea vedea și tu la fiecare pas și te vei bucura de tot ce te înconjoară, pășind cu mai multă încredere în orice anotimp.

Și dacă tot va vorbi această aplicație, să nu uite geniul să atașeze și modulul care să-ți spună că te-a sunat Maria și nu ai auzit.

Dragul meu prieten nevăzător, N.D. ! Scriu pentru tine, pentru cei 55675 de nevăzători din România, scriu doar pentru o speranță și pentru că este primăvară. Totdeauna primăvara înseamnă un nou început.Pentru mine, pentru tine, pentru ei, primăvara începe cu UTOK.

Despre UTOK.

UTOK surprinde fanii tehnologiei prin smartphone-uri si tablete caracterizate prin specificatii de top si accesibilitate. Colaborarile stranse cu Intel si Microsoft au continuat cu succes misiunea de a oferi tehnologie de ultima generatie si beneficii care sa puna in valoare intreaga gama de produse. UTOK a marcat premiere la nivel national, prin lansarea celei mai accesibile tablete de 7”, cu procesor Intel®Atom™ din Romania, a primului smartphone rugged romanesc, UTOK Dorel, si introducerea pe piata a smartphone-ului UTOK Stellar Elite, lansat in parteneriat cu Ana Maria Branza, multipla campioana mondiala la scrima. Pe langa gama performanta, UTOK aduce consumatorilor de tehnologie avantaje precum garantie extinsa la 5 ani, filme, seriale si emisiuni gratuite timp de o luna, 100 de carti incluse gratuit in fiecare tableta si smartphone si acces la 25 de milioane de melodii timp de o luna.

genius-phoneFoto-blog.utok.com

13 thoughts on “Primăvara începe cu UTOK

 1. Asta da aplicatie…poate ar trebui sa ne ocupam mai mult de programe care sa ajute oamenii, macar in aceeasi masura in care ne ocupam de divertisment… Buna idee, Maya, o idee de suflet!

  • Da, ar trebui, dar din păcate cei mulți sunt oameni fără nevoi speciale, iar ei au nevoie de divertisment.Nu că nu ar avea și prietenii mei aceleași nevoi, numai că pentru ei este mai greu de realizat.

 2. Chiar e interesant proiectul , iar ideea ta , Maya, e demna de luat in seama. O asemenea aplicatie ar fi foarte utila. Sper ca cineva sa reuseasca realizarea ei. Succes.
  Draga mea, e o onoare sa fiu in preajma unui om ca tine. Daca lumea toata ar gandi si trai ca tine ar fi muult mai mult bine pe planeta asta.

  • Mulțumesc, Laura!Iți dai seama ce bucurie ar fi să gândească cineva și la acești oameni. Cât despre mine, sunt un om obișnuit, un om cu mare drag pentru Om. Tu ești un suflețel minunat, iar la rândul meu îți mulțumesc pentru bucuria pe care mi-o faci, stând alături de mine. Gata, ne-am complimentat destul.Ti pup!

 3. Încă un articol scris cu emoție! Pentru câteva minute m-ai făcut să re-conștientizez adevăratele minuni ale acestei vieți! O săptămână frumoasă cu flori!

 4. Pingback: Castigatori campanie "Daca te-ai pricepe, ce aplicatie de telefon ai face?" - Blogal Initiative

  • Mulțumesc, Catinca Vlad! Dincolo de bucuria premiului primit, este speranța mea că această aplicație va fi o certitudine spre bucuria celor mulți, atât de mulți.

Leave a Reply