Prietena mea, cartea

elefant.ro_-600x424

Ne-am cunoscut demult, demult, de pe vremea când încercam să dezleg tainele lumii, punând întrebări oamenilor mari, vorbind cu tot ce-mi intersecta privirea, căutându-mi drumul spre cunoaștere și lumină.

Am văzut-o prima oară în mâinile tatălui meu, fiind o mirare  pentru mine cum o carte reușea mereu să-l transporte departe de tot, într-o lume știută numai de el, o lume în care fugea adesea de necazuri, de neputințe sau de griji.

 Am îndrăgit-o definitiv din anul în care am învățat să citesc cu adevărat, nemaiavând nevoie de atunci să pun întrebări altora, ea răspunzându-mi la tot, ajutându-mă chiar să fiu eu, mereu alta și alta,  între prima și ultima filă, între primul și următorul volum al unor colecții ce-mi păreau suprema comoară pe care o poate avea cineva.

 Am rămas nedespărțite din  ieriul acela primăvăratic, de demult, până azi, în ninsoarea primelor zăpezi cernute de ani și de amintiri, purtându-mă  în toate lumile posibile și imposibile, reale sau visate, în lumea poveștilor cu zâne, prinți și tărâmuri fermecate, în lumea copilăriei, în lumea poveștilor de dragoste,  în toate vremurile încărcate de istorie, printre oameni ce au intrat în nemurire descoperind, gândind, scriind.

 Nu o găseam totdeauna, așa că o căutam oriunde, în biblioteci, în standurile cu vânzare de la școală, în anticariate, în casele prietenilor, mai nou la târguri de cărți, lansări sau online.

 Este de înțeles bucuria pe care am simțit-o atunci când am găsit pe Elefant.ro secțiunea de cărți. Accesând-o, am avut în față povestea unui drum, povestea unei vieți petrecute printre cărți.

 M-am regăsit eu, alături de prietena mea cartea. M-a încântat să redescopăr cărțile devenirii mele, m-a provocat să-mi dăruiesc altele, de a căror existență nu știam sau unele pe care mi le doream.

 Nu a trebuit să mai colind librării și biblioteci, deși îmi este dor de mirosul lor tainic, mi-am adus biblioteca la mine acasă printr-un simplu clic. Acum, cumpărând online petrec mai mult timp offline.

Sunt clientă a site-ului, comandând cărți atât pentru mine cât și pentru cei dragi, cărțile fiind structurate pe autori, pe categorii diverse- cărți pentru copii, biografii și memorii, cărți premiate Nobel, dicționare și enciclopedii, lecturi motivaționale, ficțiune, publicistică și eseuri, cărți de specialitate, eBooks,  cărți care au de multe ori reduceri considerabile sau transport gratuit.

 M-am abonat la newsletter-ul site-ului, astfel încât periodic primesc în timp util  toate noutățile. Chiar astăzi am primit invitația pentru WEEKEND BAZAR, în care este imposibil să nu găsești ceva frumos printre cărți, jucării, încălțăminte, îmbrăcăminte, accesorii, cosmetice.

 Bineînțeles că deocamdată eu voi găsi tot cărți, pentru mine nimic neputând fi mai frumos, decât prietena mea cartea. 

533_iiixi-gen-iiv-iv-elefant-bazar-iiviivxiiiviiiii

5 thoughts on “Prietena mea, cartea

  1. Eu am comandat la ei. Dând acum clic pe link-ul postat de tine către elefant.ro, m-am simțit ca acasă, ca la marile târguri de carte. Este comod să cauți de acasă titluri și promoții, să le comanzi și să le primești rapid și civilizat. Felicitări pentru articol.

Leave a Reply