Povesti neterminate

mesaje-de-adio-1

1-Viața, poveste neterminată

Să spun că viața e o poveste, ar fi pentru mulți un truism. Și totuși este o poveste ce are pentru un timp mai lung sau mai scurt pe fiecare drept erou principal, chiar dacă drumul său este marcat de bagajul purtat în mână la naștere și de imixtiunea celor din jur.

686621126

Poate dacă am fi singuri în propriul univers, povestea noastră s-ar rezuna doar la a fost odată un om ce a trăit fericit până la adânci bătrâneți. Dar nu suntem, drept care, câți eroi, atâtea povești, povești neterminate în lumea asta, continuate poate în alte timpuri viitoare, sub alt chip, sub altă formă, mai înțelepți, mai motivați să tindem spre desăvârșire.

2- Iubirea, eterna poveste neterminată

Iubirea este cea mai adevărată poveste neterminată, chiar dacă vălul Mayei* ne dă iluzia că iubirea noastră este unică, ba chiar eternă.

Acest voal nu ne lasă să vedem că defapt ne iubim în primul rând pe noi, apoi pe cel ales. Poveștile astea ar avea un final fericit dacă am putea scoate din ecuația iubirii  marele nostru EU.

iubirea-este-o-forma-de-egoism-in-doi

De la prima privire, de la prima tresărire, nu este decât satisfacerea acestui eu. Restul sunt doar cuvinte prin care spunem indirect căt de bine ne este dând sufletului, corpului, ceea ce are nevoie. Partea cu EU sunt TU, TU ești EU sunt  cele mai false propoziții, atât imp cât suntem entități cu nevoi diferite.

Hai, fie de la mine, avem și aceleași nevoi pe care tot egoismul noatru le cere… vanitate, dorința de confirmare, de afirmare sau unul dintre determinanții poveștilor neterminate de iubire dintre cele patru descrise de psihanaliști celebri- trebuințele la Maslow, scopurile la Pervin, valorile la Murray, instinctele la Freud, unde principiul plăcerii domină în procesul primar de gândire.

Aș fi vrut să scriu niște povești frumoase, neterminate sau continuate dincolo de infinit, însă uneori voalul Mayei nu-mi mai este deajuns să ascundă realitatea.

1530621653_mesaje

Din ce în ce mai des devin o Casandra**, persoana aia nesuferită ce prezice în van.

Mă contrazice cineva?

Dacă știți și voi povești neterminate, le puteți scrie în tabelul lui Eddy pentru ediția  cu numarul 200.http://www.cartim.ro/jocul-cuvintelor-200/?fbclid=IwAR0MXk-HdHcg4_wuiOUAGegj1ZZCCrAKJdtcy8E9BK9GTPvYo-m4La8epJw

 

* Vălul Mayei  – în mitologia indiană = aparență care ascunde ultima esență a lucrurilor sau nimicul.

** Casandra –  (Kassandra) (în mitologia greacă), preoteasă a lui Apolo, acesta a înzestrat-o cu darul profeției, osîndînd-o, în același timp, ca spusele sale să nu fie crezute.

Sursă foto- poze 2019

One thought on “Povesti neterminate

Leave a Reply