Plec la mare

10986662_694467924031367_6421393272500414180_n

V-am spus în articolul trecut ce a însemnat ora de sport pentru copilul Maria. Tot acolo vă anunțam despre Cea mai mare oră de sport, oră ce va fi repetată pe 1 August în Mamaia, loc și timp foarte nimerite pentru mișcare și relaxare.

Nu trebuie să lipsiți, dacă vă aflați prin zonă, ba chiar este recomandat să dați o fugă până acolo, pentru a câștiga o zi nemaipomenită alături de instructori pricepuți în a transforma celulita în mușchi și colăceii de pe burtică în pătrățele de invidiat.

Cel mai indicat ar fi să mă duc eu prima, pentru că bag seama că de la o vreme s-au cam dus pe apa sâmbetei mușchii adunați cu sârg de prin anii tinereții, rămânând în locul lor ceva pufos și adipos.

Se spune că cel mai bine este să te simți confortabil în propria-ți piele.
O fi așa. Este adevărat, că nu mi-ar plăcea ca pielea să mă strângă, nici să-mi fie prea largă, să atârne ca trena de la rochia miresei.

Așa că din când în gând, îmi place să lucrez la prevenție, că de, asta-i mama înţelepciunii. E indicat maximum pentru una ca mine,  al căreia sport preferat este acum aruncarea cu privirea peste pagini virtuale, săritul peste orele de somn, cursa cu obstacole, noaptea, între dormitor și frigider, slalomul printre rafturile cu bunătăți din supermarketuri și cam atât.

Ba, nu, mai era ceva, deși aici sunt cam novice…alergatul de după câte unul, care unul face cel mai elegant sprint, văzându-mă cât mi-s de mare, dar evident în direcția opusă.

Nu spun că structura mea interioară ar fi alta față de acum n ani, nu, mi s-a schimbat doar stilul de viață, impus de necesitatea unui serviciu static și stresant.

Am încercat de câteva ori să repet niște exerciții desenate prin reviste, dar am rămas doar cu privitul, din lipsă de timp și din exces de apatie.

Mă gândesc deja ca într-o zi, cunoscuților mei le va fi mult mai ușor să mă pășească, decât să mă ocolească, prin urmare plec la mare, să vază ochiul meu ce fac acei instructorii în cea mai mare ora de sport.

Cred că mi s-ar potrivi Rebound-ul, să sar pe trambulinele alea micuțe, până îmi sar și mie toate lipidele acumulate peste tot și toată comoditatea din cap. O să cam crească nivelul de colesterol al mării, dar asta e… să suporte că de aia-i mare.

Cum, nu știți ce înseamnă Redbound?! Se poate!!! Vă spun eu… că doar de aia am practicat atât timp aruncatul cu privirea:

Rebound, sau conceptul de AAS (Aerobic Acelerator System), se axează pe: accelerarea miscarilor, accelerare musculara si celulara, accelerarea sistemelor de ardere a grasimilor si accelerarea raspunsului neuro-muscular.

Astfel, antrenamentele de tip Rebound au urmatoarele efecte benefice pentru sanatatea psihica si fizica:
● Ajuta la combaterea celulitei
● Stimuleaza productia de endorfine si de serotonina, astfel combatand depresia
● Maresc aportul de oxigen
● Scad tensiunea arteriala in timpul antrenamentului
● Imbunatatesc compozitia corporala (raportul masa activa-masa grasa)
● Imbunatatesc capacitatea respiratorie
● Imbunatatesc concentrarea, datorita hiperoxigenarii creierului
● Cresc numarul de mitocondrii din mușchi
● Reduc stresul si imbunatatesc calitatea somnului
● Scad numarul de trigliceride din sange
● Cresc activitatea maduvei osoase, crescand si productia de hemoglobina
● Ajuta la imbunatatirea digestei
● Imbunatatesc raportul dintre colesterolul bun si cel rau.

Vedeți câte beneficii are!Începutul e greu, dar nici acesta nu-i de speriat, datorită cadrului în care se va desfășura…Mamaia, nisip, apă, aer marin, băieți frumoși și fete de invidiat.

Mă și văd cu ceva kilograme în minus, eliberată de stres, dansând în ritm de zumba, pe 1 August de la ora 20, 30.

Zumba este o combinație de mișcări de fitness și dans pe cea mai recenta muzica. Este un program antrenant, eficient si usor de urmat. Inspirat din muzica latino ce arde calorii, va mobilizeaza la dans si va bine dispune catre o viata plina de veselie si sanatate.

După Cea mai mare oră de sport de la mare, sigur mă voi întoarce alta acasă. Și vreau să fiu alta, pentru că în sinea mea am rămas Maria aceea, din copilărie, iubitoare de mișcare, de aer, de sport.

Vă aștept acolo! Intrarea fiind gratis, trebuie doar costumul de sport și multă bună-dispoziție la purtător.

10957735_604027686408725_7993945985927195201_n

4 thoughts on “Plec la mare

  1. Eu sunt înnebunită după zumba.Sper să învăț si eu într-o zi, mult mai mult,acum nu stiu decât câteva miscari.E super sa te misti,simti ca traiesti.Succes Maya si distracție plăcută la cea mai mare oră de sport.

  2. Pe mine mă cam strânge pielea, Maria! Dar îmi place să fac mişcare, chiar dacă muşchii au cam intrat la apă.
    Sănătoşi să fim…..şi să mergem la mare……că vom descoperi noi vreun sport care să ne fie de ajutor în umplerea golurilor musculare.

Leave a Reply