Pădurea din camera mare

Untitled-23

Prima dată când am văzut un fel de parchet în casă la noi, nici nu știam că se numește parchet. I se spunea podea și era făcută de tata. Da, de tatăl meu, tâmplar de meserie, pentru care lemnul era sfânt, tratându-l deci ca atare.

Niciodată nu se apuca să lucreze fără un anumit ritual.Totdeauna, la întâlnirea cu lemnul, venea îmbrăcat ca pentru sărbătoare, cu halatul lui curat din doc albastru, cu un creion chimic după ureche, cu metrul de tâmplărie în buzunarul de la spate. Privea lemnul cu blândețe, îi respira aroma, ghicind pe loc din ce esență era, apoi îl mângâia, spunând o rugăciune, parcă pentru a fi iertat de toți arborii lumii că trebuie să pună rindeaua sau abricul pe trupul unuia de al lor.

Parchet-Stejar-Story-Vintage-Silky-B-500x750

Am văzut zilele acestea pe parchetpeviata.ro, un parchet ce seamănă perfect cu cel făcut de tata. Parchet stejar tip dușumea Vintage Silky, un parchet ce mi-a adus natura aproape și povestea podelei pe care tata a pus-o în camera bună, cameră în care aveam să-mi petrec multe ore, întinsă pe jos, mângâind copacii, respirând aroma de lemn curat și sfânt, numărându-le anii după cercurile risipite din loc în loc. Acolo era pădurea mea de vis, pădure pe care nu o văzusem niciodată, dar pe care mi-o dăruise tata. Chiar așa și spuneau ai mei când se întrebau unde a dispărut Maria:”Trebuie să fie iar prin pădure, mângâie copacii din camera bună.”

Azi nu mai este camera bună, nici tata nu mai este. Au rămas amintirile, dragul de copaci, dorul de pădure. Le-am regăsit pe toate mângâind cu privirea toate sortimentele de Parchet pe Viață și de parchet cu viață.

Zeci de sortimente executate de parchetari certificați Bona, orientate spre calitate și durabilitate, satisfac cele mai exigente gusturi în materie de design interior pentru pardoseli, deck, scări interioare, produse ecologice din diverse esențe, culori, grosimi și dimensiuni.

Am scris “parchet cu viață” pentru că există mult suflet pus în această afacere, începând de la consultanță, flexibilitate, montaj, transport, materiale de întreținere, reparații și garanție, și pentru că parchetpeviata.ro a rămas fidel viziunii de la început, de a folosi numai produse ecologice și de calitate, din lemn 100%.

3 thoughts on “Pădurea din camera mare

    • În tot ce scriu pun fărâme din trecut, un trecut de care-mi este dor din ce în ce mai des.Mulțumesc, Nicu!

  1. Pingback: Castigatori campanie "Ce parchet se potriveste cel mai bine in casa ta?" - Blogal Initiative

Leave a Reply