Pact cu toamna

Photobucket
“Câteodata, mai e si toamna….
…atunci cand simt ca se apropie Septembrie, ma intreb daca a venit toamna. Niciodata nu raspund. Este un pact intre mine si ea (toamna). Suntem la fel in multe privinte. Credem ca ce este frumos trebuie trait, simtit. Cine vrea sa vada, va vedea. Cine vrea sa traiasca, va trai. Nu trebuie sa strigi si sa le arati tututror cat de frumos si cat de bine este. Pactul se face cu tine, intelegerea este intre tine si toamna. Nu ai ce explica si ce arata, nu poti sa te exteriorizezi pentru ca nu toti pot intelege. Si in plus, oricum pe toamna nu o intereseaza acest aspect. Daca esti un om al toamnei, vei simti atunci cand vine, te vei bucura de ea si o vei regreta atunci cand va pleca.(…)
Poate pentru ca este anotimpul linistii.
Pentru ca nu ti se vad urmele pasilor pe covorul de frunze. Pentru ca este atmosfera curata si clara. Pentru ca apreciezi ultimile raze`de soare inainte de venirea iernii.
Si stii ce? Exista frunze verzi care primesc toate cele 4 anotimpuri cu aceeasi deschidere catre viata. Ele au un pact cu toamna. Iubesc anotimpul acesta atat de mult incat toamna nu le va colora si nu le va distruge niciodata.”
( Dorian Lungu )

As fi vrut sa inchei si eu un pact cu toamna, poate nu mi-as mai fi privit toamnele din urma cu regret.As fi vrut sa fiu si eu un om al toamnei sa ma bucur de caldura-i blanda si sa ma-mbrac in culoare, dar nu pot pentru ca ultima toamna inca ma doare…As fi vrut…cel mai mult as fi vrut sa-mi acopere si mie toamna urmele cu ceva…sa nu mai pot vedea privind inapoi niste pasi facuti in doi, pasi ce se risipesc prin ploaia mohorata cernita peste un noiembrie trist. As fi vrut sa am si eu un pact incheiat cu toamna…trebuia insa sa o fac demult, demult…acum e tarziu si-n suflet e semn de îniernare.

One thought on “Pact cu toamna

Leave a Reply