O sursă pierdută și alta beton găsită la Fortron

logo_marketonline_mic1

 

Personaje:
Placa de bază
Procesorul
Sursa Fortron Hyper 600

Actul I

În prim plan un ecran, un utilizator ce așteaptă nerăbdător să se deschidă un monitor.
În plan secund, dar apropiat, o carcasă de computer conectat wireless la router, unde stau înghesuite componente reușite ce-așteaptă cu nerăbdare o sursă de alimentare de înaltă calitate, forță, fiabilitate. Sonor: un huruit de avion îmbătrânit, de praf îmbâcsit.

Placa de bază: Drag și dulce procesor, pornește mai repejor, este vremea de trezire…iute și neapărat, că acum s-a apăsat butonașul de pornire!

Procesorul (alintat și somnoros, miorlăind morocănos): Scumpa mea, iubită placă, m-am trezit dar n-o să-ți placă. Energia mea-i cam bleagă și mă simt lipsit de vlagă.

Placa de bază(cu răceală, replică la miorlăială): Te aud, dar nu-nțeleg de ce ești așa de bleg, porția de energie ce-ți ofer în plus doar ție este, cred, suficientă să nu-ncerci astăzi vreo fentă.

Procesorul(revoltat, încă stăruind în pat): Energie-n plus? De unde? Unde oare se ascunde, de mă simt așa slăbit și bătrân, și obosit?

Placa de bază: Am tăiat de ieri, deja, curent plăcii de rețea și ți l-am dat în sector pentru-al tău ventilator care scârțâia pierit de-am crezut că-i pe sfârșit. Ca și-acum…se auzea „râșniţa ta de cafea”. (râde ca de-o glumă bună, așteptând, ceva să-i spună)

Procesorul: Te-ai cam ramolit, plăcuță…ia ascultă aci, puicuță, de la mine-i scârțâiala? Nu cumva a intrat boala și mai mult, cu încrâncenare, în sursa de alimentare?

Placa de bază(un oftat crud o sfâșie, trecând peste ironie): S-ar putea să ai dreptate, cu-atâtea frecvențe-n spate, mai greșesc și eu, băiete, mai ales că îmi e sete de o intensitate bună și de-o tensiune…strună. Sursele ne tot cad late…procesor, ce facem, frate?

Procesorul:Păi să facem ca stăpânul să nu-aleagă ca nebunul tot producătorii minimi…ci „producători de inimi”…spune plăcii video s-afișeze magazinul MarketOnline.ro!

Placa de bază(cu veselie și c-un pic ironie): Curge multă-nțelepciune, râuri de deșteptăciune prin căpșorul tău, măi frate „circuite integrate”!

Procesorul: Șștt! Găsim fără tărăboi, surse bune pentru noi, căci pe site sunt realmente și promotii componente. În sfârșit vom avea parte de o sursă ca la carte, viață fără de probleme, piedici ori alte dileme. Fiecărui electron îi dă gust sursa Fortron.

Placa de bază: Nenea utilizator vede acum pe monitor o mulțime de oferte pline de-avantaje certe, un raport preț-calitate ce sigur îl dă pe spate.

Procesorul: Și livrarea e rapidă, în curând o să deschidă un perete de carcasă aducându-ne în casă, în familie printre frați, cam 600 de wați ce sigur or să ne-ajungă cât va fi viața de lungă.

Placa de bază: 600? Nu-i de șagă, o să-avem atuncea vlagă să funcționăm cu toții profitând azi de promoții…

sursaFSP

Actul II
(Este același decor, computer la interior, doar o singură schimbare: sursa de alimentare.)

Sursa Fortron Hyper 600: Dragi prieteni, am sosit! Vă spun: bine v-am găsit!

Procesorul: Hei, salut! Bine ai venit!  În sfârșit sunt liniștit …chiar mă simt revigorat, vezi ce-nseamnă să fii bine-alimentat!!!

Placa de bază: E ziua cea mare, când dispar problemele de alimentare, când ne merge totul bine și cu spor, când putere are al meu procesor, mai ales când funcționează componenta-mamă..deci, placa de bază…

Sursa Fortron Hyper 600: Placa mea de bază, să ai mereu în mine bază, știi că sunt vestit, “beton”, mă numesc Fortron, pot duce în spate multe și mărunte, să nu-ți fie teamă, draga noastră mamă! Iar ție, procesor de calculator, am să-ți dau putere să faci ce se cere, chiar dacă sunt multe, chiar dacă sunt dese, cu mine vei duce la capăt sute de procese.

Procesorul: Sursa este aceea care ne imprimă curaj și putere, este-acea inimă de PC, a cărei alegere reușită e… dintr-o gamă de surse FSP.

Toți și toate “se pupă” cu încântare. Ar trebui o reluare, dar nu  mai e nimeni să-i aplaude-n picioare. Au fugit toți la magazinul MarketOnline.ro, să nu piardă oferta promițătoare.

Gata, fuge și regizorul după ei, adică eu! Nu mai ține! Și la mine sursa-i pe ducă și resursele-s puține.

fsp-logo_micArticol scris pentru SuperBlog 2015

12 thoughts on “O sursă pierdută și alta beton găsită la Fortron

 1. Cand e vorba de calculatoare ma uit ca mata-n calendare,dar apreciz umorul si astfel surselor nu le duc dorul.
  Frumoasa reclama Maya !

  • Stiu eu cam ce îți lipsește,
   Nu la mine este baza,
   Caută de te lipește,
   de vreo sursă cu…picioare.
   Mai mărește și tu raza,
   Cercului de căutare,
   Cât mai ai tu energie,
   Treci iute la procesare!
   .

 2. N-aş fi crezut că o placă de bază mă poate face să zâmbesc aşa de larg. Baftă, Maria!
  Te felicit din tot sufletul pentru carte şi vreau să te întreb dacă se găseşte în librării sau pe net :roll:

 3. Multumesc, Potecuta, pentru zambet si pentru felicitari! Nu se găseste decat la mine. Aveam pe undeva adresa ta, dar dacă nu o mai gasesc, mi-o scrii tu pe mail și se rezolva.

 4. Excelenta sustinerea Fortronului 600! Nici nu imi inchipui unde as ajunge daca as avea si eu una! :).
  Tare frumos ai povestit! Felicitari! :)

 5. Ce componente personalizate! E prima data cand gasesc aceasta abordare si chiar mi.a placut. In plus mi.a dat si solutii pentru nevoile tehnologiei mele obosite de acasa

 6. Pingback: SuperBlog | Proba 14. FSP – Fortron îți pune PC-ul în mișcare!

Leave a Reply