O Cosanzeană modernă cu farmec total

 

farmec_superblog_probaNu mi-a plăcut niciodată Ileana Cosânzeana, prin urmare nici nu am visat să fiu ca ea, demolând mitul ce spune că orice fetiță visează să fie cândva o Cosânzeană.

Cum să o aleg pe ea ca ideal, când oglinda-mi arăta o copiliță urâtă cu spume, tunsă mereu a la castron, mică și bondoacă, ba având și cu ochii puțin sașii, de nu știa lumea unde mă uit, la est sau la vest!

Prea mă complexa frumusețea Cosânzenei, fiind de-a dreptul intimidantă cu parul ei lung și strălucitor, cu talia-i de viespe, cu ochii mari, luminoși, așa că am băgat-o la naftalina memoriei, până mai spre anii adolescenței, când nereușind să cuceresc niciun făt frumos, am început să studiez arhetipurile colective ale Feților frumoși și mai puțin frumoși, înțelegând într-un final de unde avea Cosânzeana atâta încredere în sine și cum reușea ea să dea pe spate orice Zmeu și orice Făt Frumos.

Nu mai aveam niciun dubiu că studiase și ea psihologia masculină, știind că:
1. ” Bărbatul se îndrăgostește de ce vede cu ochii, iar femeia de ce vede cu sufletul.”
2. Un bărbat, prima dată, remarcă la o femeie părul, ochii, zâmbetul, picioarele, sânii, pielea.

Voi trece peste primul punct, unde nu aveam la ce lucra, pentru că nicicând nu voi putea să schimb latura asta a lui Făt Frumos, oricât m-aș strădui eu să-l impresionez citând și recitând din clasici celebri sau din creații proprii.

Mă va asculta el, nu zic, nu, dar privirea lui îmi va face un full bodyscan de sus în jos, fată și profil, mai ceva decât cel mai performant scaner.

O să mă opresc doar la aspectul fizic, unde oricând se poate îmbunătăți câte ceva printr-o îngrijire adecvată și personalizată, și mai ales la păr unde eu chiar am avut tot timpul de lucrat. Începând de la aspectul lui, întreținere, reparare, regenerare, părul meu a avut totdeauna nevoie de o atenție specială.

Îmi aduc aminte de o recepție, la care toată seara am fost mângâiată pe umeri și pe spate de către cei cu care am stat de vorbă. O vreme am crezut că-i semn de admirație față de rochia mea neagră de dantelă, crescându-mi stima de sine ca mercurul într-o zi caniculară de vară, apoi mi s-a dus naibii toată stima, când o acritură de colegă m-a întrebat ironic:” Auzi Maria, la tine în cartier a nins?”, continuând în timp ce mă mângâia cu dispreț pe umăr…” A!E mătreață!”

Da, era pacostea mea albă, de care nu reușeam să scap cu niciun chip, deși folosisem toate leacurile băbești, brusturești și tot felul de șampoane chinezești, care nu se înțelegeau neam cu mătreața mea.

Mi-ar fi folosit de minune atunci un Farmec românesc, dar nici acum nu este târziu, mai ales că pe lângă mătreață s-au adunat și efectele atâtor colorări și decolorări… că, de, nu te ninge numai mătreața, ci și timpul.

Începută cu peste 120 de ani în urmă, activitatea FARMEC are astăzi o largă recunoaştere, atât în România, cât şi în lume, produsele companiei fiind exportate în ţări din Europa, Asia şi America de Nord.

Grija pentru frumos şi respectul faţă de tradiţie, sănătate şi mediul înconjurător, completate de cercetarea continuă, originalitatea şi atenţia faţă de cerinţele clienţilor săi, au făcut din FARMEC un producător apreciat de-a lungul timpului.

Astăzi, FARMEC produce peste 400 de produse cosmetice, care acoperă o gamă largă de utilizare,  cele mai cunoscute game fiind GEROVITAL H3 prof. dr. Ana Aslan, GEROVITAL H3 EVOLUTION, GEROVITAL PLANT, ASLAVITAL, FARMEC, ASLAMED, DOINA, ATHOS şi OBSESIE.

11988585_10153189878328763_1930157153645684104_n

Și ca să vedeți de ce am eu nevoie de… farmec, hai să vă povestesc și cum am fost eu o Cosânzeană modernă, și de ce am eu acum nevoie de gama  Gerovital Tratament Expert:

Mi-am cunoscut iubitul chiar pe net,
Între cinci like-uri și-un citat,
Deși era cam desuet,
Văzând cât e de înțelept…l-am acceptat.

Era brunet, cam prea brunet,
Ca micul ars pe grătărel,
Dar ce conta, era estet
Și mă vedea… o Cosânzeană pentru el.

Avea bicepși, tricepși și pătrățele
De șunculiță dodoloață
Și un păr cu luciu ca de stele,
Ce-mprăștia de zor…fuioare de mătreață.

Adevărat, și eu eram o blondă oxigenată,
Cu perhidrolul arzător,
Ce îmi rărise pleata toată,
Cum e rărit în vară… porumbul pe ogor.

Am hotărât pe loc, instant, că el este alesul
Gândind că-i potriveală,
Și nu vede perversul,
Că nu sunt Cosânzeană…ci doar o babă cheală.

Așa că am făcut lipeala, luându-ne de zor,
Ce ne lipsea presant,
Eu un șampon folositor ,
El portofelul meu … cu banii de implant.

Gerovital Tratament Expert este formată din 8 sub-game, cuprinzând în total 22 de produse ce răspund diferitelor probleme specifice scalpului și firului de păr. Astfel, sub-gamele Gerovital Tratament Expert Anticădere, Gerovital Tratament Expert Regenerare, Gerovital Tratament Expert Antimătreață și Sebum Control de la Gerovital oferă soluții pentru cele mai supărătoare probleme ale părului sub formă de tratamente intensive. În același timp, în sub-gamele Gerovital Tratament Expert Pro Color, Gerovital Tratament Expert Smart Volume, Gerovital Tratament Expert Thermo-protect și Gerovital Tratament Expert Nutri-complex se regăsesc produse de întreținere a sănătății și frumuseții de zi cu zi a părului. Folosite cu regularitate, produsele acționează la nivelul scalpului și al firului de păr pentru a asigura un păr sănătos și strălucitor în fiecare zi.

Super tare, Farmecul ăsta românesc! Scap de ninsoare și de tot ce mă doare, folosind pe viață șamponul antimătreață din gama Gerovital Tratament Expert Antimătreață. 

12027813_10153212947528763_2107493607862677852_n

Unul din marii inamici ai frumuseţii părului este mătreaţa. Deși prezentă in mod natural la nivelul pielii, în unele cazuri se poate înmulţi excesiv. Noile șampoane Gerovital Tratament Expert au rolul de normalizare a secreţiei sebumului, precum şi a ratei de înnoire a celulelor epidermei de la nivelul scalpului, eliminând efectele neplăcute și inestetice ale mătreții.

Sunt convinsă că după așa tratament, Cosânzeana va fi invidioasă pe mine și –mi va cere adresa de facebook a celor de la Farmec, în timp ce nenumărați Feți Frumoși o vor accesa pe a mea.

www.kizoa.com_ileana-cos_mic

Numai că de data aceasta, deplin încrezătoare în mine, eu voi alege  crème de la crème, că de, am un Farmec aparte, Farmec ce-mi rezolvă problemele toate.

Upss! Cu gândul la viitoarele nebunii, uitam să  las adresa de FaceBook a celor de la Farmec.

Articol scris pentru  SuperBlog 2015

14 thoughts on “O Cosanzeană modernă cu farmec total

 1. ”Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana?” Sau” Fata-Frumoasa si Ilenul Cosanzenul?”
  Ca de matreata nu ducea lipsa niciunul. Deci….incercam.

 2. Frumoasa reclama ! Ai iesit din tiparele reclamelor seci cu care suntem obisnuiti.

  • Tu ai farmecul tău, Mihaela farmecul Cosânzenei, mai trebuie doar …produse de întreținut!Mulțumesc, gg!

 3. Felicitari! E mai buna decat prima poveste! A citit-o cu zambet da capo al fine! Si acum plec la Gerovital :)

  • Până la Ileana… cumpără tu șampon regenerator și da-te peste tot.Vor face Cosânzenele șir.

 4. Frumoasa si relaxanta reclama ! Pot spune chiar iesita din sabloane…cu mult Farmec !!!

 5. Pingback: SuperBlog | Proba 2. Fii o Ileana Cosânzeana modernă!

Leave a Reply