Noiembrie – flori cu suflet, flori cu drag

floricudrag

Noiembrie este una dintre lunile ce-mi sunt tare dragi. Este luna de toamnă pe care o aștept cu nerăbdare pentru a sărbători o zi sfântă, ziua a cărei nume îl poartă prima mea fată, Andreea.

Pentru ea voi pregăti din timp cel mai frumos buchet de frezii, buchet pe care l-am și găsit deja pe floricudrag.ro

2

Freziile sunt primele flori cu drag pe care i le-am dăruit fiicei mele. Nici nu se născuse, nici nu știam ca va fi fată, atunci când m-am oprit la florăria din holul spitalului și am ales flori pentru ea, spre disperarea asistentei de pe salvare, care îmi cerea să le las încolo de flori, dacă nu vreau cumva să nasc pe hol.

Nu, eu vroiam să-mi întâmpin fetița, neapărat trebuia să fie fetiță, asa cum îmi doream de pe vremea păpușilor pe care nu le-am avut. Era februarie, era încă ger afară, durerile erau din ce în ce mai dese, din ce în ce mai sfâșietoare, dar am avut puterea să rezist și să plec cu cel mai frumos buchet, alb, delicat și pur, așa cum îmi închipuiam că va fi fetița mea.

Apoi nu mai știu prea multe. Am pierdut numărul orelor, numărul gărzilor ce se schimbau, știu doar că nu-mi mai păsa ce va fi, fată, băiat, gemeni, nu-mi doream decât să vină odată pe lume, să–mi înceteze durerile, să mă liniştesc și să dorm, să dorm.

M-am chinuit douăsprezece ore, m-am spulberat, m-am adunat, am strigat, am răbdat, am luptat, până când am auzit primul scâncet slab al micuței mele ce venise atât de greu pe lume. A meritat.

Era fată, așa cum am visat, așa cum mi-am dorit. Era februarie, era încă ger afară, dar în viața mea răsărise cea mai frumoasă floare, delicată și fină, sensibilă și pură, dăruită de Dumnezeu ca răsplată pentru toate zilele reci sau înnorate ce vor fi fost sau vor fi urmat să vină.

Fericirea acelei zile a rămas întipărită în memoria mea afectivă, strâns legată de mirosul buchetului de frezii ce-a parfumat delicat momentul, inegalabil, când mi-a fost adusă fetița în salon, dar mai ales de clipa unică, atunci când cu prima guriță de lapte, s-a declanșat trezirea divină a simțului matern.

Freziile albe au fost an de an, la fiecare aniversare de a ei, de naștere sau de onomastică, mesagerul iubirii mele necondiționate.

Tot ele au fost și martorul celor mai fericite momente din viața ei: buchetul de la majorat, florile din buchetul de mireasă, florile pe care le-a avut și ea în salon, când la rândul ei a atins dumnezeirea născând cei doi băieți.

Andreea -buchet mireasă

Arhiva personală. Buchet ca acesta găsiți pe floricudrag.ro

La rândul meu, am primit și eu de la ea flori cu drag. Primele flori primite de la ea. Un buchețel din flori de…păpădie, culese de pe marginea drumului, repetând : “O floare cu drag pentru sufletul lui mami, o floare cu drag pentru sufletul lui tati, o floare cu drag pentru sufletul surioarei mele.”

Surioara ei avea să vină vara, în plină explozie a florilor de trandafiri, asemenea lor, umplând viața mea și a celor din jur de frumusețe, bucurie, culoare. Evident că totdeauna buchetul de flori cu drag era făcut din trandafiri, ceva asemănător celor de aici.

buchet-de-trandafiri-elegant

Acestea sunt florile vieții mele, flori cu suflet, cărora totdeauna le-am dăruit flori, cu drag.

34 thoughts on “Noiembrie – flori cu suflet, flori cu drag

  • Barbatii nu prea le au cu florile, asa că mă bucur sa stiu ca-ti plac. Noua ne plac toate.

   • :))” Bărbaţii nu prea le au cu florile”
    Câtă misandrie! :) Să ştii că îmi plac şi le cunosc destul de bine.
    Toporaşi (mamă, ce dulceaţă iese din ei), violete, irişi, crini, bujori, flori de portocal sau de lămâi, tuberoze, crizanteme şi câte şi mai câte! 😉

 1. Freziile sunt niste flori asa de gingase, asa de parfumate si de frumoase, cu toate acestea rezista si frigului primavaratec. Un astfel de buchet nu are cum decat sa-ti insenineze ziua!

 2. O frezie, un trandafir, sunt lăcrămioare
  din suflet răsărite, spre lumină,
  să îţi aducă-n drumul tău culoare
  şi muzică în inimă, copilă. :)

  • Sunt lăcrămioare răsărite
   dintr-un pământ de fericire,
   preaplin de inimă ce cântă
   frumosul cântec de iubire.

  • Am, Dănuță!Am și mari, și mici. Sunt bogată. Aștept să te văd și pe tine bogată ca mine.

 3. Freziile sunt florile dăruite mamei de ziua ei.Mirosul freziilor ori de câte ori îl simt, îmi amintesc de mama.Mie îmi plac în mod deosebit cele galbene.

  • Să te bucuri cât mai mult de mama ta și să-i dăruiești toate florile lumii ct este.

 4. ..enorm mi-a plăcut modul în care ai pus in lumină florile şi fetele tale, îngemănare caldă. Am deschis linkurile, curioasă fiind sa va vad cine te motivează, că inspiratie ai berechet. Te imbraţişez cu drag.

  • Și noi pe tine. Mă motivează toate micile amănunte ce înseamnă… viața mea.

 5. Multumesc Maya, pentru ca ne-ai deschis usa catre emotia acelor zile. M-ai emotionat profund. Dumnezeu sa iti dea cit mai multe zile cu emotii frumoase. Freziile au fost si sunt florile pe care le asociez cu aniversarea casatoriei parintilor mei. Februarie e luna lor:-) Iar trandafirii sunt pentru mine regii. Un trandafir imi lumineaza ziua

 6. Florile sunt acea simplitate care exprima atat de multe, frumos articol. Eu recunosc ca ma dau in vant dupa buchetele elegante și cochete, din acelea ce implica multa munca, e drept ca nu mi le-am permis niciodata, dar mie tot imi plac.

  Nici eu nu ma gandeam ca ai fata atat de mare, te vedeam asa ca pe o copila 😉 intr-atat de tanar iti e condeiul!

  • Sunt tânără la vârsta mea, și tot așa voi fi și la 90 de ani. Până la urmă, vârsta este o atitudine.Mulțumesc mult pentru vizită!

Leave a Reply