Mica mea minune


  
 
 Iubirea e deasupra legilor, deasupra dorințelor omenești, deasupra materialismului lumii, deasupra păcatelor strămoșeşti. Ea e adevăr, e flacără, e puritate, prima idee a lumii pentru care  O MAMĂ a suferit, iar UN FIU s-a jertfit.
 
Sunt mamă, iar astăzi sărbătoresc ziua întâi de la facerea lumii, ziua întâi pentru care simplu mă-nchin mereu, mulțumind cu gândul curat lui Dumnezeu.
Azi este ziua de naștere a copilului meu. A minunii mele mici, ce mă privește cu seninătate, ce-mi spune cu puritate că mă iubește, ce mă alină, ce zi de zi mă fericește.
Am crezut la facerea lumii – pentru că asta este copilul meu, o lume creată de mine, din trupul și sângele meu – că totul va fi vai și amar, că îmi va fi mult mai  greu, că totul va fi și mai complicat.
Doamne, ce tare m-am înșelat!  Nu a fost nici o secundă așa. În clipa când i-am văzut ochișorii, m-au inundat valuri de bucurie, m-am  încărcat de candoare aruncând spre afară tot impurul din sufletul meu.
Îi priveam trupul firav ce se lipea de brațul meu, gurița ce-și găsea atât de simplu calea spre sân, îi respiram cu nesaț mirosul, balsam pentru suflet și hrană pentru inima ce creștea, creștea cuprinzând în ea toată fericirea din univers.
Atingerea aceea era puritate, era conturul unei mirări și al unei fericiri totodată, că eu, pur și simplu sunt creatorul unei minuni. Nu mai eram singură, trăiam prin el, respiram prin el, cântam și visam pentru el.
Nu putea să mă mai atingă nimic din al lumii imund, nu mai exista suspin sau suflet gemând, totul devenind în  jur atât de pur, atât de curat, dar mai cu seamă nimic nu mi se mai părea complicat.
Mă întorc înapoi la iubire, acea iubire flacără, prima idee a lumii,  atât de pură în impurul ce ne înconjoară, atât de rară, găsind-o doar în suflet de copil.
Azi este ziua copilului meu, azi scriu pentru el, celelalte gânduri de bine I le spun în fiecare zi lui Dumnezeu prin simplitatea unei rugăciuni:
Doamne, nu-ți cer nimic pentru mine,
Cu puțin mă mulțumesc mai mereu,
Azi însă mă rog în genunchi către Tine,
Să–I dai tot ce-i trebuie, copilului meu.
…și la toți copii din lume  

 

15 thoughts on “Mica mea minune

 1. In clipa asta te invidiez atat de feroce…incat ai s iti dai seama din patima mea cat de adanc m-au patruns cuvintele tale. Astept cu atat nerabdare, cu atata dor sa cladesc si eu o lume….
  Sa-ti fie puiul vesnic bucurie!

 2. Sa-si primeasca pacea si linistea cuvenita, sa fie frumusetea model pentru toate femeile din lume, sa o imbucure Dumnezeu in fiecare clipa, sa primeasca intelepciunea pe care si-o doreste si sa fie fericita micuta ta minune pana la sfarsitul vietii.

  Si eu sunt tata si am considerat ca Dumnezeu mi-a daruit candva un inger, unul special, doar pentru mine.

 3. Dana, Abisuri, Traian, Kristin!Va multumesc pentru gandul primit.Ma voi ruga ca toate sa se implineasca si sa se-ntoarca la voi si la cei dragi voua inmiit!

 4. E fericire – mica ta minune
  Desprinsă dintro inimă curată,
  E dor, e vis, este perfecţiune,
  E-o frumuseţe binecuvântată.

  În ziua ce-aminteşte-un început,
  Pornit dintro raspântie neclară,
  Păşind pe teama de necunoscut,
  Ai transformat o iarnă-n primăvară.

  Azi îţi urez şi ţie şi minuni
  S-aveţi iubire-n viaţă, sănătate,
  Dau glas şi suflet rugăciunii –
  S-aveţi mulţi ani şi mult noroc în toate!

 5. Ai scris pur și simplu un articol simplu și plin de duioșie maternă.
  Să aveți împreună numai zile liniștite strânse într-un mare snop de ani.

 6. Foarte frumos spus… Articolul ma intoarce in timp… ma intoarce-n spatiu… ma intoarce, pur si simplu…

  • Multumesc!Va astept sa scrieti la urmatoarea tema cu titlul:

   Model de viață

   Pentru reușita în viață,avem nevoie de-un model de urmat ?

   Modelul este elan sau zbor frânt ?

   De unde credeți că-și alege modelul de urmat generația de azi?

Leave a Reply