MarvinWineShop – magazinul poveștilor de succes

logo

“Când sorbiți vinul din cupe, amintiți-vă ca beți din sângele viței de vie, puterea pământului și eternitatea soarelui.” – Alexandru Cel Mare

M-am născut sub zodia vinului.Vinul care mă leagă de bunici, de tata, dar mai ales de mama, vin ce a scris pentru mine povestea vieții mele de la naștere, chiar dinaintea ei și până în prezent, povește pe care am regăsit-o colindând pe rafturile magazinului de vinuri Marvin-Wineshop.

Imediat gândul mi-a plecat undeva, la poalele Istriței, în comuna Săhăteni, unde, pe un drum al vinului, destinul mi-a început povestea, dându-mi cea mai aleasă mamă din neamul lui Ion V. Lungu, scriindu-mi cele mai frumoase amintiri din copilărie, petrecute printre viile lui tătaia, sau ale boierului Lupan unde mergeam în vacanțele de vară, spre sfârșit, la cules de struguri.

Pentru mine asta înseamnă Săhăteni-ul, înseamnă rădăcini înfipte în drum de început, înseamnă bunici, mama, struguri, vin. E deajuns să rostesc numele comunei că imediat, imagini dintr-un caleidoscop frumos se și adună, se rotesc, se aranjează, rezultând în final desenul unei povești, ce are în centrul ei pe mama, acasă la ea.

Mama punând pruncul la umbra unui goldan pentru a săpa la vie, mereu sub același copac, numai pruncul era înlocuit pe măsură ce trecea timpul, pentru a lega, pentru a prăși de prima dată, de a doua oară sau pentru a culege.

Următoarele piese, mama încărcând teascul, mama dându-mi o guriță din mustul rubiniu, mama adunând spumă pentru țaic, maiaua din care va crește cea mai dulce pâine, mama gustând tulburelul, mama plecând cu bidoane de vin la Galați, mama întorcându-se cu dor acasă.

Viața mamei, împărțită între acolo și aici, mereu pe drumuri asemenea unui nomad ce nu-și află locul. Acum mama se duce din ce în ce mai rar acasă. Mai sunt puțini dintre ai ei şi nici ea nu mai are putere să răzbată cei 133 de km până la Săhăteni. Acolo au rămas doar dealurile, strugurii și vinul.

Pe aceste dealuri a început în anul 2003 o altă poveste. Povestea Domeniilor Săhăteni, poveste creată de Aurelia Vișinescu, oenolog de succes, iubitoare de natură, de pământ, de roadele lui, dar mai ales de vin. Pasiunea pusă în această poveste a dat roade, vinurile românești obținute aici fiind recunoscute pe plan mondial și premiate pentru calitatea lor, vinuri de poveste ce așteaptă cuminți pe rafturi pentru a vă încânta prin gust, aromă, culoare.

Dacă vreți să simțiți aroma unei povești de succes, dacă vreți să faceți dintr-o seară banală, una specială, sau să oferiți un dar de suflet cuiva drag, nu trebuie decât să faceți o vizită magazinului de vinuri Marvin-WineShop, magazin on-line cu cea mai bogată ofertă de vinuri, având 160 de vinuri la pahar și 700 de vinuri la sticlă, unde veți găsi printre vinurile bine culese cu prețuri alese, chiar și vinurile de poveste ale Aureliei Vișinescu.

NOMAD Fetească Albă, WHITE ARTISAN, ARTISAN Tămâioasă Românească demidulce, ANIMA Merlot, RED ARTISAN, ANIMA Chardonnay 2011 sunt câteva dintre sutele de sortimente de vin, ce se găsesc în magazinul Marvin WineShop și care vă sunt livrate alături de accesorii cum sunt desfăcătoarele, cutiile de lemn, decantoarele, paharele, făcând din vinul ales un cadou de neuitat.

cutie-lemn-pentru-3-sticleVinurile de aici pot fi alese după preferințe, vinuri liniștite sau spumante, producător și regiune, după culoare, alb, roșu sau roze, după soiul de strugure, conținut de zaharuri sau an de fabricație, preț.

gama_nomad
Din toate vinurile de colecție, i-aș dărui mamei  vinul Nomad, vin românesc de pe domeniile Săhăteni ale Aureliei Vișinescu, vin liniștit, obținut în 2012 din struguri fetească neagră. Un vin ce are închis în el dorul de acasă, gust de rădăcină adânc înfiptă în pământul pietros al satului natal, arșița soarelui picurată din boaba de strugure, aroma tuturor toamnelor aurii ce au trecut peste ea, cea care m-a născut sub zodia vinului.

1098161_189987317841504_1349223328_nfoto și citat – Marvine-WineShop

15 thoughts on “MarvinWineShop – magazinul poveștilor de succes

  1. Foarte frumos, dar Merlot-ul şi Chardonnay -ul nu prea sunt vinuri româneşti. Cum ar trebui să sune de exemplu o Băbească Neagră făcută la Medoc în Franţa? :)

  2. Eu nu am zis că sunt vinuri românești, ci vinuri obținute de Aurelia Vișinescu. Si la Medoc se poate face vin Băbească.Exportul de struguri este liber.

  3. Frumos scris,poetic!!!!!Dar ce este poetic la Visineasca????NIMIC-Afacere pura si atat dar nu exclud calitatea vinului daca nu are chimicale.

Leave a Reply