Manifest pro carte

A fost ziua de naștere a lui Nichita Stănescu. Au uitat mulți de acest eveniment, dar nu și ploieștenii, care l-au omagiat în data de 31 martie  și  printr-un târg de carte  numit chiar Târgul de carte “Nichita Stănescu”.

Au fost prezente 18  edituri de prestigiu care au expus volume din toate domeniile.
„Dorinţa noastă este ca târgul de carte din cadrul Festivalului «Nichita Stănescu» să fie un loc de întâlnire al spaţiului de cultură, unde publicul să găsească ultimele apariţii editoriale. Sperăm ca, la Ploieşti, cele patru zile de manifestări să fie un spectacol al cărţii, unde cuvântul să ajungă în inimile acelora care îl preţuiesc”, a declarat Luminiţa Avram, directorul Casei de Cultură „I.L.Caragiale” Ploieşti.

Un invitat special la aceasta festivitate a fost scriitoarea Ileana Vulpescu, care a impresionat pe cei prezenți prin cuvintele frumoase, pline de înțelepciune și adevăr, spuse ca un manifest pro carte și pro citit.03

Vă invit să urmăriți câteva minute, cuvintele calde rostite de doamna ce-a făcut din conversație o artă,.

Pentru cei ce nu au citit Arta Conversației, le-o recomand cu căldură. Tot de Ileana Vulpescu mai puteți citi Candidații la fericire, Sărută pământul acesta, Arta compromisului, Noi, doamna doctor, când o să murim?

 

Mulțumesc prietenului meu, Athos73, pentru imagini, poze și impresii. Nici nu știți ce fericit este că are un autograf de la doamna  Ileana Vulpescu.

7 thoughts on “Manifest pro carte

Leave a Reply