Lupta sau fugi

si-asta-va-trece

Fight or flight! Mi se întâmplă des, în ultimul timp să am de ales între a lupta sau a fugi. Mi-ar plăcea să-mi găsesc liniștea, fără să fiu nevoită să lupt, fără să fiu nevoită să fug, dar sistemul meu de apărare intuitiv intră în alertă, în urma unui cuvânt, unei stări, unui gest și nu prea am de ales. Ori, ori!

Nu-mi place să lupt, cu oamenii mai ales, pentru că știu cum sunt creați, entități  egocentrice ce nu-și vor schimba niciodată matricea. Pe suflet am încă răni făcute de om, deși au trecut ani mulți de când am ieșit, târându-mă, dintr-un război inutil. Poate de aceea nu mă pot înșela când intuiția îmi spune că ceva nu este în regulă. Nu prea m-a înșelat de multe ori.

Nu-mi place nici să fug! Să fug de ceea ce simt, să fug de ceea ce se întâmplă sau se va întâmpla.E frustrant, e dureros, e inutil.

Ce va fi să se întâmple se va întâmpla, chiar dacă lupt, chiar dacă fug! Deocamdată am nevoie de un armistițiu. Am obosit să lupt cu mine, cu lumea, cu viața!

5 thoughts on “Lupta sau fugi

 1. Ma intreb daca solutia numita “a ignora” nu poate fi utila uneori. Eu am experimentat-o si m-a ajutat sa inaintez in momente cand nu puteam nici sa fug, nici sa lupt!
  Acum, privind in urma, as putea spune ca e consumatoare de mai putina energie…

  Zile senine de octombrie iti urez cu drag!

 2. Nu se poate, Suzana! Te lovesc toate, amintindu-ți că trebuie să alegi. Mulțumesc, pentru gândul bun!

  • Cred ca si ignorarea este o alegere ca oricare alta. Bineinteles, daca nu vorbim de subiecte la limita dintre viu si neviu. Atunci toate reactiile se transforma…

 3. Viaţa e o continuă alegere şi luptă. Am simţit-o cu vârf şi îndesat. Şi eu aş alege să fac un armistiţiu cu tot şi toate. Gând bun de la o fărâmă de suflet.

 4. Cred ca cel mai important este sa stii sa faci diferenta intre lupta si liniste, sau mai bine zis cu ce lupta iti castigi linistea, Maya!
  Armistitiul este doar ceva temporar si trebuie respectat de ambele parti!

Leave a Reply