Lumină și magie

“Îmi răscumpăr tristeţile cu o mare nevoie de a iubi şi îmi plătesc faptul că sunt deschis spre orice bucurie posibilă cu amărăciunea că nu mă pot opri la atât.”
O.Paler

    Peste orașul, până mai ieri cenușiu, ninge cu lumină. Un cer de stele, nesfârșit, se mută pentru o vreme pe pământ, o mare de lumină ne invadează sufletele, alungând tristeți și neîmpliniri, ștergând neliniști și griji. 

    Ninge cu lumină, ninge cu vise, ninge cu bucurii și speranțe.  În sufletul fiecăruia dintre noi s-a aprins luminița de Crăciun, o mica flacără ce încălzește suflete înghețate, bucură ochi triști, înmoaie inimi de piatră.

     Redevenim copii, inocenți și curați, bucurându-ne de gesturi simple, dăruind iubire și zâmbet, recunoștință și bunătate, nelăsând  vremea și vremurile să ne fure puterea de a visa. Redescoperim bucuria  de a fi copii, de a ne manifesta asemenea lor când primim un cadou sau când ni se împlinește un vis.

    Trăiesc această magie în fiecare an, redevenind fetița de demult, cea care a făcut un pact cu Mos Crăciun, spunându-i că-l va ierta pentru toți anii în care i-a uitat adresa, dacă-o va numi ajutoarea lui, spiriduș – șef  peste vise curate, un sol al bucuriei, distribuitoare de cadouri de suflet și magie.

    Peste sufletul meu ninge cu lumină. Un cer de stele, nesfârșit, se mută în ochii mei  în timp ce colind prin lumea mirifică a cadourilor de Crăciun pregătite de artizanii visurilor împlinite, a celor de la magazinul Borealy.

   Îmi este greu să mă decid asupra unuia, le-aș alege pe toate și le-aș dărui celor dragi mie. Pentru toți iubitorii de cuvânt aș alege o corabie în velele căreia să bată vânt de inspirație, care să-i poarte ușor pe oceanul viselor până la mal de împlinire. Pe acel mal, sub un copac cu vise, mă vor găsi totdeauna având pentru ei un zâmbet, un gând bun, o dorință de bine.

    Aș mai face un cadou micuței  Maria, cea  care a visat ani de-a rândul o bijuterie pierdută, cea care a așteptat ani de-a rândul ca Moșul să nimerească la căsuța lor. Mariei, fetiței din mine, i-aș dărui cutiuța muzicală  în care va găsi tot ce nu a avut.

    Îmi place să fac daruri, sunt cea mai fericită din univers când dăruiesc bucurie. Cadourile mele au suflet, pentru că ele vin din suflet, prin ele vorbesc, spunând  mult mai mult decât o pot face prin cuvinte. 

    Și dacă nu o să găsiți nici un cadou sub brad, nu uitați, luați corabia visurilor și veniți sub copacul meu. Pornesc cutiuța muzicală și magia este gata.

 

14 thoughts on “Lumină și magie

  1. Vreau sa aud si eu cutiuta muzicala… nu vreau alte daruri. Lucrurile ce ma fac fericit cu adevarat.. nu sunt lucruri. Ma primesti sub copacul tau?

  2. Am tot vrut să fac cateva fotografii, să scriu că visele din copăcel se pot desprinde şi îndeplini, dar viata reală mă tine departe de net şi preocupările mele dulci. Dragi prieteni ai Mariei, stăpâna copăcelului cu vise, aflati că sunt una dintre acele persoane ce a primit atingerea ei de zână şi OM bun, aducător de bucurii. Scrisesem saptamana trecuta că imi doresc o casă impodobita de Craciun asa, natural, cu obloane roşii, cu crengi de brad şi crăciunite inflorite. Şi uite cum visele devin realitate prin oameni atenti la ce citesc, la dorintele celorlalti. Ce credeti voi că a venit pe ruta Galaţi-Braşov? O crăciunită de la Maria, gazda noastră de aici. Că frumoasa crăciunită a ajuns intreagă, că a impodobit-o şi cu alte daruri (să ştii că port medalionul castigat de tine) poate par amănunte, dar bucuria si emotia unica…primită in dar in acelasi timp e de nedescris. Maria, bobocii şi floarea craciunitei rezista. Sta cuminte, in raza mea vizuală, să-mi aducă aminte că lucrurile bune se pot desprinde din copaci cu vise şi de ce nu, uneori, chiar si la un click distanta ca in acest articol. Multumesc incă o dată pentru faptul că ne lasi să te descoperim: real sau virtual, şi că faci ca lumea să pară din basme de Crăciun! Sper să primesti inzecit din magia ce o raspandesti!

    • Adriana, bucuria mea nu este mai mică decât a ta. Sunt atât de fericită ca a ajuns bine floarea. Știi, și ele au suflet. A simțit că trebuie să reziste pentru tine și pentru mine. Te îmbrățișez pentru gândul frumos!

  3. Am scris si eu despre pachetul format din corabie+stricla de vin, la alta campanie tot de la borealy, dar tu ai scris mult mai frumos…

  4. Razele mele stralucesc cand poposesc sub copacul tau.Te imbratisez cu mult drag si pur si simplu iti iubesc sufletul cald ce trece dincolo de cuvinte!
    Catalina

    • Mulțumesc, draga mea Cătălina! Rândurile tale le primesc ca pe cel mai frumos dar găsit în ghetuțele mele neșterse și uitate într-un colț. Mi-a fost dor de tine!

Leave a Reply