Locul de unde vine energia Divină


   
     Am fost la Straja acum câţiva ani. Am fost întro perioadă când mi s-a spus că numai Dumnezeu mă mai poate ajuta să mă fac bine. Trebuia să ajung la mânăstirea Lainici, la douăzeci şi cinci de kilometri de Petroşani, mânăstire de călugări, cu hramul Izvorul Tămăduirii, unde aveam întâlnire cu SPERANŢA, pentru a mă ruga la Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni.
    
     Drumul până acolo a fost lung, dar eu nu l-am simțit, neîncetând să admir frumuseţea mirifică a peisajelor de poveste din Valea Jiului, cât şi a mânăstirii  înconjurată de brazi bătrâni, căreia i se mai spune şi “mireasa din defileu”. 
    
     M-am rugat atât de intens, încât nu a durat mult şi prima dovadă a puterii icoanei s-a şi produs. La lumânărar, un călugăr bătrân m-a sfătuit, şoptind abia auzit, să mai rămân câteva zile în zonă şi să urc neapărat pe Straja pentru a mă întâlni cu Dumnezeu.
    
     Am ajuns la Straja noaptea. De la marginea localităţii Lupeni am văzut urcând undeva spre înalt, un drum de stele. Erau aprinse luminile de pe marginea pârtiei de schi, ce se vedeau licărind spre vârful muntelui, acolo unde se întâlneau cu stelele adevărate de pe cer.
    
      Minute în şir am respirat cu nesaț aerul tare de munte, lăsând liniştea să-mi pătrundă până în cel mai ascuns ungher al sufletului meu. A fost prima noapte, după nenumărate altele, în care unicul somnifer mi-a fost aroma de brad.
   
      A doua zi am urcat la Crucea Eroilor, monument ridicat în cinstea ostaşilor români care au luptat pentru ţară. Acolo aveam să aflu de ce mi-a şoptit acel călugăr să urc neapărat pe Straja.
    
      La 1868 metri altitudine, acolo unde este cota cea mai înaltă a vârfului Straja, se află cea mai puternică încărcătură energetică din România. Este locul unde trupul şi spiritul se pot conecta la energia Divină, de unde îţi iei puterea să te vindeci sau să ameliorezi boli de trup şi suflet, același efect avându-l și zona de la Cruce, care îți oferă în plus panorama de neuitat a stațiunii și a peisajului de vis ce o înconjoară.
     Am stat doar o zi, timp scurt dar suficient pentru a-mi dori să revin întro vacanță perfectă la Straja, o vacanță plină de relaxare și frumos, lipsită total de griji și probleme. Dacă m-aș întoarce, în mod sigur aş locui la VilaAlpin, despre care am auzit numai cuvinte de laudă.
    M-aş mai întoarce pentru a aprinde o lumânare de mulţumire la mânăstirea Lainici şi la Prislop, pentru a mai dormi neîntoarsă câteva nopţi respirând aerul curat şi înmiresmat cu aromă de brad, pentru a mă reîntâlni cu istoria dacilor, pentru frumuseţea de rai a zonei, pentru a urca cu telescaunul pe Straja la 1400 m.,
  
      Aş reveni cu drag să mănânc cel mai bun păstrăv, să urc la schitul Straja pentru a admira icoanele pictate pe pereţii tunelului de acces şi cele sculptate în lemn din interior, să revăd drumul de stele…şi pentru a participa la gala de premiere a SuperBlog2013.  
  

Articol scris pentru SuperBlog2013

6 thoughts on “Locul de unde vine energia Divină

  1. Inseamna ca ai trait o experienta care dupa cate vad eu ti-a asezat cateva clisee placute in suflet si in cutiuta cu minuni a mintii… Inseamna ca la gala premiilor ne-om bate cu zapada proaspata… Inseamna ca momarlanii nu-s chiar momarlani in sensul rau… Inseamna ca deja iti este dor sa vezi locul unde dacii au haladuit si vanat … Hai ca-i fain… Sa ne citim cu bine…

Leave a Reply