La multi ani, Romanie !

Photobucket
Imi iubesc tara asta necajita si blamata, imi iubesc tara asta tanjita si vanata. E tara mea, cu bune, cu rele. Cu trecut glorios, cu prezent nu totdeauna frumos. Stiu ca pentru unii ne tragem nu de la Ram ci de la Romi…Recunosc, avem si noi “falitii” nostri, dar si altii ii au si pe-ai lor, mai rai decat ai nostrii. Sunt si romani care aduc deservicii Romaniei, dar procentul fata de cei buni este prea mic. Romanii mei sunt buni si primitori, si calzi, si rabdatori. Am fost intr-o tara -nu o sa-i spun numele -cu ani multi de democratie inaintea noastra, cu libertati …erau liberi oamenii,poate cu adevarat,dar pastrau o anumita distanta intre ei cand se intalneau, nu se-mbratisau, nu-si atingeau mainile, parintii nu-si asteptau copii in pragul casei parintesti pentru ca erau dusi in ‘azile “…separat de copii, avand privilegiul unei democratii reale… de-atata libertate oamenii uitau ades de parinti, de prieteni,de cei din jur, uitau chiar si sa zambeasca cald, nu de complezenta.
Si tot liberi erau drogatii, si tot pe jos dormeau homlesii lor, ba uneori se mai si impuscau… si nu-i mai filma nimeni sa-si faca documentar de Palme D’or. Atunci,acolo, mi-a fost cel mai tare dor de tara mea saraca, de ROMANIA mea.
Imi iubesc tara, imi iubesc natia, imi iubesc mosii si stramosii ce-si au radacinile in sufletul meu. Sincer, fara exces de patriotism, asa cum este ea ,cu bune, cu rele. Smulgeti-mi sufletul sa pot sa o critic si sa o blamez.
Tie, romane,azi de 1Decembrie si totdeauna, sa-ti fie bine oriunde vei fi, dar nu uita, nicaieri nu-i mai bine ca acasa. Pentru mine, pentru tine, acasa-i ROMANIA!

Leave a Reply