Izvor de inceput…

privind la orizont

Când nu am leagăn să-mi adorm tristețile sau să-mi înalț bucuriile, merg pe malul Dunării.

Acolo, pe o bancă, liniștea își caută adăpost după gânduri. În timp ce vântul îmi îngână o romanță de uitare, eu îmi spăl irisul cu verdele salciilor plângătoare.

Uneori apa-i este albastră, limpede ca sufletul meu. Atunci îmi este ea leagănul ce mă poartă până aproape de cer.

Alteori, când sufletul meu se prăbușește-n adânc, același cer, sub care ieri eram fericită, i se răstoarnă în unde. În golul rămas se ciocnesc corăbii grele de ceață.

Tunetul lor este ecoul sângelui ce mi se zbate dureros în artere. Uneori o văd dimineața, unduindu-și trupul alene, ducând cu ea bărci, tot mai rare, de pescari. Atunci îi spun viața curgătoare. Alteori o văd seara, când luna ia carul mare și pleacă la treierat stele.

Pulberea de lumină, ce se reflectă în unda-i lină,  îmi alungă din suflet griul, neiertarea și trădarea. Atunci îi spun izvorul mântuirii, izvorul reînnoirii.

De multe ori i-adun lumina sub gene și plec spre casă să mă pot visa culoare din aripa de fluturi sau petala floare de nufăr.

Devin trestie gânditoare, fată de apă, fată de Dunăre.

Un gând inspirat de Irealia

7 thoughts on “Izvor de inceput…

  1. si ce ma recunosc, si ce mi e dor de mine cea de pe banca, cu parul despletit langa salcia despletita… prinvind unduitoarea apa… a fost odata, am fost odata…

  2. Vă invităm să vizualizați prima platformă de donatii online in scop caritabil din Romania cu recompense pentru donator. Fiecare persoana care doneaza online direct de pe http://www.salveazaoinima.ro Donatorul va primi pe e-mail voucherul care il va intrebuinta pentru a obtine reduceri pe magazinele partenere platformei. În primul rand doresc sa mentionez ca platforma realizeaza in mod automat: timpul campaniei, nr. donatori, persoane care au donat si suma realizata din donatii online. Prin acest lucru dorim sa oferim transparenta totala pentru:donator, cauza si companiile partenere si nu in ultimul rand pentru fiecare vizitator care intra pe site.
    Vin cu rugamintea daca doriti sa puneti un banner (de aici preluati bannerele http://salveazaoinima.ro/promoveaza-ne/) sau link in blogroll de pe blogul d-voastra.Astept un raspuns din partea d-voastra pe adresa de e-mail:salveazaoinima@gmail.com.
    Va multumim!

  3. Pingback: Irealia | Gând unduindu-și cuvântul (XV)

Leave a Reply