Intre bucurie si regret

       În sfârșit suntem și noi uniți pentru o cauză nobila. Mă bucur atât de tare, atât de tare!Mă bucur pentru Roșia Montană, dar infinit mai mult pentru noi, pentru noi ca cetateni demni luptatori si pentru cauze adevărate. Poate salvarea mediului, a vieții, a istoriei noastre, a frumuseții locurilor, ne va spăla de pe suflet păcatul de a nu fi găsit  la timp soluții pentru salvarea “vinovaților fără vină”. Poate este și-o recompensă primită de la Dumnezeul cățeilor pentru acei care zile acestea si mult timp apoi, le va fi sufletul ochi înlacrimat.
    “Frate, am invins” este titlul  de pe www.casa jurnalistului .ro pe care vă sfatuiesc să-l citiți.Sunt sigură că vă veți bucura alături de mine.

     Urmarea a fost  că proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană a primit, marţi, raport negativ din partea Comisiei pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului din Senat, vot dat in unanimitate de catre membrii comisiei.

Proiectul de act normativ a primit, de asemenea, un aviz negativ din partea Comisiei juridice din Senat.
     Deci se poate!Bravo, romanilor ce au iesit in strada. Admiratia mea bloggerilor ce au luat atitudine și au împins pe unii în stradă, spre demnitate si verticalitate.
Nu vreau să-mi închipui că va fi o bucurie de moment, vreau să cred că  nu vom fi iar amagiți și înșelați, și mai vreau să cred că s-a creat un precedent ce-i va salva și pe bârlădeni de langă mine de cei vor exploatarea gazelor de sist.
 

“Premierul Victor Ponta a declarat luni ca proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana “este inchis” si ca protestele de strada si-au atins scopul. Victor Ponta a precizat, vizibil suparat, ca nu a existat in USL o discutie despre respingerea acestui proiect, “dar s-au antepronuntat liderii”. Primul ministru a precizat ca s-a deplasat la Parlament pentru a se “asigura ca dl Antonescu pune rapid pe ordinea de zi (proiectul de lege privind Rosia Montana), se respinge, la fel va fi si la camera”. Anuntul premierului vine la o ora dupa ce Crin Antonescu a declarat sa se opune proiectului. Sedinta birourilor permanente ale Senatului si Camerei pentru infiintarea unei comisii speciale pentru Rosia Montana, programata pentru luni, a fost anulata dupa declaratiile celor doi lideri USL.”

sursa:Titlul si poza sunt preluate de pe www.casajurnalistului .ro
citatul este de pe  http://www.hotnews.ro/stiri

15 thoughts on “Intre bucurie si regret

 1. Hai să ne gândim un pic (pe noi, cum altfel?)
  Aur au canadienii cu mult mai mult decât noi.
  De ce nu-l exploatează pe-al lor (evident retorică întrebarea).
  Pe de altă parte aştept cu interes să văd care din demnitarii români o să plătească oalele sparte, asta în caz că abandonarea proiectului e pe bune.
  Eu personal dau 10 euro(20 de milioane de locuitori se fac 200 milioane euro) ca statul român să exploateze în condiţii decente Roşia.
  La fel şi gazul din Marea Neagră care deja a fost concesionat.

  • “Premierul Victor Ponta anunţa marţi că licenţa de exploatare pentru proiectul Roşia Montană există încă din anii 1999-2000, dar şi că, dacă proiectul nu va fi aprobat, statul român ar putea fi obligat să plătească despăgubiri de până la 2 miliarde de dolari.”
   Citat luat de pe http://stareanatiunii.com

 2. Hai sa gandim putin mai mult. Mai aduga ceva la cei 10 euro.Trebuie returnata si spaga. Nu-mi fac eu griji, vand ei altceva,Posta, cec, fier vechi,vapoare, curve, sau vreun metru de autostrada.

 3. Nu, Maria! Pentru şpăgi, măgării, trebuie făcut loc în puşcării. Pentru erorile unei clase politice de toată jena, nu mai trebuie să plătim noi. Altfel totul e în zadar. Vor fura şi vor minţi în continuare!

 4. Măcar de-am fi uniţi şi de n-am mai ceda la păcălelile parşive ale “aleşilor”… Câtă harababură pot ei să ne ofere. Nici în cele mai importante şi grave probleme naţionale nu pot să se pună de acord şi să lase deoparte orgoliile lor stupide. Oricum, indiferent ce se va decide cu acest subiect, tot cei mulţi vor suporta “nota de plată” a prostiilor făcute de politicieni… Nimeni altcineva nu va răspunde! Din păcate pentru ţara asta…

Leave a Reply