Îngerul albastru

 

angelParfumuri. Emoții închise în flacoane colorate a căror risipire te întoarce în timp, readucând din neguri amintiri ce păreau uitate, amintiri ce vorbesc despre tine, cea de ieri, cea de azi, definindu-te, completându-te, îmbrăcându-te diafan sau îndepărtând ambalajul în care uneori devii captiv fără voie.

Departe, aproape, reper de stea călăuzitoare, permanent în urma mea, la dreapta, la stânga, asemenea unui înger păzitor, parfumul meu preferat, Angel de la Thierry Mugler, este semnătura mea, siaj îmbălsămat ce vorbește despre mine mai mult decât toate cuvintele la un loc.

parfum-dama-thierry-mugler-angel-500x500

L-am descoperit într-o seară de iarnă, așteptându-mă cuminte pentru a-mi încălzi sufletul viscolit de vreme și vremuri. A fost deajuns să deschid sticluța în formă de stea ca imediat toată copilăria mea să dea năvală peste mine, aducând cu ea grădina mamei albită de gingașa iasomie ce-și împletea suav mirosul amețitor cu cel al trandafirilor, al crinilor, apoi livada bunicilor aromind din primăvară până-n toamnă a piersici, caise, prune, a miere de albine și a bunătate.

Cel mai intens însă mirosea a tata. Prin mâinile lui meseriașe trecuseră păduri întregi, mireasma lemnului lucrat de el impregnându-i hainele, palmele, sufletul.

Tata mirosea a proaspăt, a curat și mai mirosea a ciocolată, a vată de zahăr, a biscuiți vanilați, bunătăți pe care le primeam atunci când lua umilul său salariu de tâmplar.

Copil fiind toate aceste arome calde, suave, mângâietoare au rămas adânc imprimate în memoria mea afectivă, căutându-le mereu pentru a mă reîntregi, cea de ieri cu cea de azi, cea a cărei semnătură parfumată are aromă de copilărie, dar mai ales mirosul unui înger care mă vegează de pe o stea… tata.

 

Angel este un parfum Dulce Oriental pentru femei, lansat in 1993 si creat de doi mai parfumieri: Olivier Cresp si Yves ChirinAcest parfum este un amestec unic si delicios de esente de lemn si fructe orientale. Devenind unul dintre cele mai bine vandute pafumuri moderne, Angel a creat o clasa noua de parfumuri din care face parte doar el. Sticla este creata intr-un design celest unic. Parfumul se deschide cu note zemoase portocale, mandarine, bergamota, arome dulci date de: pepene galben, nuca de cocos si vata de zahar si o ametitoare esenta florala data de iasomie. Notele de mijloc sunt o combinatie de fructe si flori: miere, caise, mure, prune, orhidee, piersici, iasomie, crin de vale, fructe de padure rosii si trandafir. Notele de baza sunt de tonka, chihlimbar, patchouli, mosc, vanilie, ciocolata neagra si caramel. Acest parfum este castigatorul premiului Hall Of Fame de atribuire FiFi 2007 Anul lansarii: 1993.

Semnez aici… parfumat, ca dar de suflet pentru Clubul Condeielor Parfumate, la a șaptea aniversare. Mulțumesc, Mirela Pete! La mulți ani parfumați celor ce scriu în acest club!

 

8 thoughts on “Îngerul albastru

 1. La mulți ani, condeier parfumat cu vechi state! Ai scris multe și frumoase povești, iar parfumurile tale spun, la rându-le, povești despre tine! :)
  Mie îmi vine să gust din acest parfum, este genul gurmand, bun, ademenitor!
  Cât de frumos miroasea tatăl tău… Nu mă mir că ai ales un parfum atât de bun și gurmand, fructat, vanilat, având ”mirosul unui înger care te vegează de pe o stea”… tata.
  Emoționant!…Mulțumesc pentru frumoasele rânduri.
  Îmbrățișări sincere, drag condeier! :)

  • Ne dorim uneori sa -i scoatem din vise si din amintiri pe cei dragi plecati la stele. Este de ajuns o aroma, o singura aroma ca imediat o poarta fermecata sa se deschida aducându-i aproape, atat de aproape.Tu m-ai ajutat mult in acesti sapte ani parfumati.Pentru asta și pentru tot ce esti tu, om, artist, iti multumesc !

 2. Dupa notele de care vorbeai, cred ca e un parfum minunat. Si recunosc ca sticluta atrage prima data. Iar numele este in evidenta armonie cu forma. Si cu amintirile – emotii stelare!
  Multumesc pentru momentul sensibil!
  O primavara minunata sa ai!

 3. Marius- Sunt flori care nu au spini! Le apara doar frumusetea lor! on said:

  Superb scris! La multi ani Maya!

Leave a Reply