Impulser este pe bune leacul minune

silver_logo

Afară plouă…”ca și toamna”, vorba unui cântec! Numai de cântat nu-mi arde mie pe o vreme de-asta. Știam de acum două zile că va ploua, mă anunțase în mod expres meteorologul de serviciu, reumatismul meu. Spre deosebire de Topor, Busu și alți Slab(v)i, al meu nu este mincinos.

Nu, el nu minte niciodată, de ani buni sosește înaintea ploii, înaintea norilor, și începe să mă atenționeze de vreme rea, sfredelindu-mi încheieturile, vertebrele cervicale și lombare, tarsienele, calcaneul și metacarpienele. Nimic nu rămâne neatenționat, făcând din mine pe durata ploilor, candidată cu normă întreagă la statutul de pieton călcat de elefant.

Am încercat o vreme să-l îmbunez cu ceva bulinuri antiinflamatoare, dar mă cârpeam într-o parte, rupându-mă mai rău în cealaltă parte, recte stomac, ficat, rinichi și ce mai aveam cât de cât întreg, așa că am renunțat și am dat-o pe ceaiuri și băi de plante, numai că băiiiiii, râdea reumatismul de mine și de apa mea de ploaie. Trebuia să beau vreo câteva cisterne de ceai că să aibă substanța activă din ele efect.

Am mai încercat seu de oaie, blană de iepure, sare fierbinte, chiperi iuți, aspirina săracului, l-am momit cu de toate, dar el nu și nu. Își vedea în continuare de sfredelitul lui parșiv, în timp ce eu strângeam din dinți la fiecare mișcare, recitând în gând tot repertoriul ce începea cu mama lor de nori, de ploi,  și de mișcări, și de doctori, și de bunghi, și de iepuri, și de câte și mai câte de la origine până la cer.

Într-o zi un vecin cam zgubilitic, a venit la mine cu-o ușă-n spate și cu-o bucată de fier în mână, zicându-mi că vrea să mă scape de necaz. Hait, zic! Până aici mi-a fost! Îl știam cam plecat de acasă, dar parcă nici așa să-mi pună gând rău. Dar nu, nu avea nicio gară cu paranoia mea. Ușa era pentru dormit pe ea în loc de saltea, iar fierul era un magnet pe care trebuia să mi-l leg de talpa piciorului în timpul dormitului. M-am executat, ce să-i faci, de nevoie te culci și-n patul altuia. E adevărat, am dormit eu vreo trei nopți ca în gară, dar a patra noapte am dormit tun, fără dureri, fără stres, trezindu-mă dimineață Rina-balerina.

Au trecut ceva ani de când m-am făcut bine cu o ușă și c-un fier, nenea vecinul s-a mutat, nenea reumatismul a început iar să-și arate colții. Ușă găsesc eu, dar magnet, habar nu am de unde, și-apoi cred că mi-ar trebui unul ceva mai mare și mai puternic, că de, și boala-i mai bătrână și mai rezistentă la șocuri mici.

Cred că-mi trebuie neapărat să mă dau cu lumea și să mă dotez cu un IMPULSER, un aparat de tehnologie nouă, bazat pe impulsuri magnetice, despre care am citit că face minuni în toate, la potența mersului, la circulația individului, la cei nevricoși, la cei răniți, chiar și-n amorul propriu. Îl vreau și eu să-l pot face de râs pe meteorologul meu de servici, să scap de el și de alte beteșuguri, ba și să devin frumoasă și tânără cum era Cleopatra pe care tot magnetul vreunui vecin cred că o ajutase.    

   

 

 Articol scris pentru blogalinițiative în campania: Sănătate fără reacții adeverse!

 

3 thoughts on “Impulser este pe bune leacul minune

  1. Tare m-am distrat citind articolul tău! Mă gândesc în mod serios la folosirea acestor magneţi pentru taică-meu şi, de ce nu, pentru mine că nu mai sunt aşa tânăr…

Leave a Reply