Ierni frumoase cu panouri radiante în case

radiatii

V-am spus vreodată că-mi place iarna? Ei, bine, anul acesta trebuie să-mi reconsider poziția vizavi de doamna iarnă. În condițiile date, cu temperaturi sub minus 15 grade afară, nu-mi mai place. Poate aș fi ales să o admir din casă, dar și aici este destul de frig deși centrala este dată la maximum. Ori gazul a înghețat pe drum ori s-a redus, așa ca bugetul după sărbători.

Ce mândră mai eram eu că am centrală pe gaz, până mai acum, în toamnă! Acum nu mai sunt! Cheltuială mare și căldura puțină, cu toate că am ascultat sfatul cuiva de a mai pune pe mine o haină în plus. Pot să răstorn tot șifonierul pe mine, că tot nu mă mai văd caldă până la vară!

Adică de ce să aștept până la vară! Știu eu de unde să fur soarele, să-l plantez la mine în casă, acum în plină iarnă polară! Sâc! Credeți că-i greu! Nu-i greu deloc! Îmi montez panouri radiante cu infraroșu și gata… poa’ să ningă, poa’ să-nghețe, la mine nu mai e rece!

    Pentru cine nu știe, aceste panouri încălzesc asemenea soarelui… nu aerul, ci obiectele din jur care apoi radiază căldură, încălzind camerele după cum dorim și după cum setăm termostatul, eliminând igrasia, pierderile de căldură… și de bani.

Asta da investiție! Nu tu aerisire de calorifer, nu țevăraie și fitingăraie, nu revizii la conducta de gaz și ISCIR-izare obligatorie, nu riscul de a bubui de prea mulți bari.

Cu durata de viață între 25 și 30 ani, panourile radiante cu infraroșu pot deveni și un frumos obiect de decor, putând fi personalizate la cerere, fiind în același timp și o sursă de sănătate.

panou-radiant-imprimat-dunare

 

Nu mai trebuie să dau bani la fizioterapie pentru proceduri cu infraroșii, dorm liniștită, vindecându-mi toate rozele… artroză, scleroză, nevroză.

Acum, să vă spun drept, am găsit și niște cârcotași care mi-au spus că o să mă iradiez mai ceva ca la Cernobâl, numai că le-am ținut imediat o lecție de fizică, explicându-le că panoul funcționează cu infraroșii, unde diferite de ultraviolete sau de cele emanate de cuptoarele cu microunde.

Nu am știut de toate astea mai demult, că nu mă mai înghețam încetul cu-ncetul și nici furnizorul de gaz metan nu-mi mai seca bugetul.

    Noroc că mai există și bloggeri cu multă chibzuintză, care te învață tot ce trebuie să faci ca… iarna să fie ca vara, folosind panourile radiante cu infraroșu.

 

panouriradianteinfrarosu      

    

 

 

2 thoughts on “Ierni frumoase cu panouri radiante în case

  1. Când plantezi panourile astea e musai să ceri sfatul unui specialist! Cea mai bună producţie de căldură la metru pătrat se obţine numai printr-o dimensionare şi amplasare corectă. Spor!

  2. Mulțumesc, Radu! La cât sunt eu de pricepută în ale tehnicii, sigur mă încălzesc la vară, așa ca las totul în seama specialiștilor.

Leave a Reply