Duzina de cuvinte – La multi ani!

Azi chiar că m-am simţit specială! Așa, ca într-o zi de 8 Martie, că nu puteam eu să fiu altfel decât celelalte surate de același gen, care vor să se simtă și ele speciale, măcar o dată pe an. Daa!
Să vă povestesc! Știam că azi va fi o zi deosebită, am simțit asta de ieri, de când mi-a venit soțul de la servici.
 
Adâncită în poetica operație de curățat niște cartofi, am ascuns repede un zâmbet, văzându-l cum trece repede pe lângă mine… să spun drept, mai mult i-am simțit parfumul inconfundabil de… busuioacă, decât l-am vazut.
Avea în mână o sacoșă de plastic, frumos colorată, cu un 8  mare, sângeriu, pictat între ghirlande de trandafiri, umflată binișor, cât să sară și-n ochiul unui chior, dar m-am făcut că nu o văd. N-am vazut, n-am întrebat. Să mai spuneți că femeile sunt curioase!
 
Deja rotițele, câte mai aveam, au început să se-nvârtească. Uite, măi, drăguțul de el, că și-a adus aminte de 8 martie.  Gata! Îl iert pentru toți anii în care habar nu a avut.
Da’…ce cadou o fi în misterioasa sacoșă?
 
Ia să mă gândesc: bluza verde cu buzunare aplicate, pe care mi-o doream?! Nu stie el…ce bluza vreau eu, mai ales că eu  vreau câte una în fiecare zi.
 
 Sutienul dantelat, pe care-l admira astă vară la una de pe plajă? Că așa mi-a spus, după ce l-am scos cu chiu cu vai din încremenire și holbare, că și-ar dori să aibă un așa accesoriu la purtător, adică la mine, mi-am închipuit eu. Nțț! Nu cred.
 
Or fi cizmulițele de cauciuc, rain boots, că tot sunt “must have” pentru sezonul ăsta umed. Nici asta nu cred. Nu dă el atâţia bani, nici dacă i le împrumut când pleacă la pescuit.
 
Sigur geanta roșie, pe care am admirat-o juma’de oră în vitrină, în timp ce el admira peisagiul umblător. Dacă-i geantă, o să fie…verde, că el este daltonist, dar nu am să mă supăr, gestul contează, o să-mi cumpăr eu bluza verde și gata asorteul.
 
Și tot aşa, punându-mi întrebări, după vise și visuri, a venit dimineața mult așteptată.

M-am trezit înaintea lui, m-am dezbigudat,  măcar azi să nu mă vadă cu bigudiurile pe cap, mi-am luat figura cea mai dulce și m-am pus pe așteptat, fredonând, în timp ce-i pregăteam cafeluța cu lapte și două ouă ochiuri, moi, ceva cu “E ziua ta, iubito, în dar ți-am adus inima”.
Trebuia să-i răsplătesc cumva gestul elegant, că altfel nu vedea el atâta solicitudine din partea mea, mai ales azi, de ziua noastră.   
 
Într-un târziu, a intrat în bucătăria conjugală, a stat cât am făcut fabulosul schimb de două replici, alea cu bună dimineata, apoi imediat a luat direcția debara, unde pusese enigmatica sacoșă.
 
Îmi și pregătisem textul de mulțumire, mai ceva ca la cel mai grandios spectacol de premii Oscar. El s-a apropiat și privind cald, prin mine, spre ceașca de cafea aburindă, a rostit luunga și memorabila frază, scotocind în sacoșa cu pricina:
-Femeia mea! Ți-am adus… salopetele la spălat.
Pe moment am văzut negru în faţa ochilor… la cât de murdare erau, rămânând interzisă de ziceai că au trecut toate buldozerele lumii peste mine, dar apoi, în secunda următoare,  am început să râd, să râd!
 
Mi-l închipuiam cu ouăle alea curgând de pe chelia lui. Dar l-am iertat. În fond, cineva trebuia să-mi aducă aminte azi, de 8 martie, că sunt femeie…că sunt specială.
Și l-am mai iertat pentru că mi-am început ziua c-un zâmbet, și pentru că, oricum, ziua mea este în fiecare zi când mă cadorisesc singură cu genți, bluze, sutiene…vise.


In tabel la psi sigur vor scrie femei speciale . La multi ani, voua și tuturor femeilor din viata voastră!

14 thoughts on “Duzina de cuvinte – La multi ani!

 1. eşti de comă femeie. am râs cu lacrimi. dar cred că lacrimile aveau şi altă conotaţie. că am recunoscut gestul :). şi mie îmi face soţul “cadouri” din astea cu dragoste. chiar dacă ale lui sunt ţinute militare, tot ca nişte salopete arată.
  noi să fim sănătoase că ei sunt nişte dulci oricum şi ne iubesc.
  ai scris o poveste de toată brava.

 2. Râd cu lacrimi. Și îmi amintesc de ziua mea, cea de anul acesta. Cu ceva vreme înainte soțul din dotare a venit și mi-a spus “Nevastă, ți-am luat ceva de ziua ta”. Am Întrebat pe nerăsuflate despre ce este vorba. “Un botez”, a picat răspunsul. Drept care, de ziua mea, am filmat un botez. :)

 3. =))) ce cadooou… mor de râs! și eu când îmi storc creierii să îmi dau seama ce cadou voi primi de cele mai multe ori rămân șocată… n-are nicio treabă cu ce gândisem eu :))

 4. Nu stiam cum sa citesc mai repede,sa ajung la sfarsit,eram nerabdatoare si mai ales curioasa( ca doar sunt femeie,nu?) va vad cu ce te-a cadorisit sotul tau.Frumos,un cadou mai frumos nici nu se putea,cred ca e ceea ce ti-ai dorit,nu?
  La multi ani,sanatate si sa fii iubita!

 5. Fantastic! Nu am stiut ca aceste cadouri sunt apreciate. Si eu care ma gandeam ce cadou sa fac.Eu as zice asa
  Visele sa te-nsoteasca
  Viata sa ti-o primeneasca
  Cu mult spor si fericire
  Si-un mic dar, numit iubire.
  La multi ani draga Maria.

 6. – Fiule, ar trebui să-i luăm maică-tii ceva azi, de 8 martie…
  – Ai cam întârziat, tată, eu i-am luat deja 300 de lei din portmoneu…dacă te grăbeşti, vezi că mai are ceva mărunţiş, până nu se prinde…

 7. Îmi place Busuioaca! Şi de Bohotin dar mai bună e cea de Huşi unde mai rezistă şi ceva zghihară! 😛
  Dacă te las pe gândurii, îmi faci trei buschete?

 8. Să ştii că eram cam posomorâtă până acum dar acum c-am terminat de citit râd ca toanta şi-al meu mă-ntreabă ce am.
  Mulţumesc şi o primăvară frumoasă!

 9. Daca eu facam asa ceva nu ma spala toata apa ce curge prin canalul Bega intr-un an :)))

  Mi-a placut textul, desi speram ca finalul sa fie diferit dar m-am amuzat .Recunosc cai un simt al umorului deosebit si ca stii sa ierti.

  Ai flori si bomboane la mine pe blog :))

  Primavara rumoasa iti doresc !!!

Leave a Reply