Dor de mine

maya

Mi-e dor de acasă. De casa copilăriei mele, o casă micuță, parcă făcută anume pentru noi, cei patru pitici. Un drum lung mi se părea aleea de piatră ce ducea din prag până la poartă, un rai îmi părea grădinița în care primăvara era potop de floare, începând de la galbena păpădie, continuând cu timizii toporași, ca imediat, sub viscolul petalelor de măr, să se aprindă lumina din narcise, galbenă, caldă, c-un miros inconfundabil  de nou și proaspăt. Urmau zambilele mov și roz, lalele roșii ce-mi păreau pară de foc printre lăcrămioarele albe, delicate și pure asemenea lacrimilor de îngeri. Cel mai tare însă mă fascina când înflorea liliacul din spatele casei.

Cât dura floarea lui, pentru mine era sărbătoare, respirând prin fiecare por mirosul lui amețitor. Sărbătoarea mea a luat sfârșit în primăvara când am părăsit raiul nostru, a trebuit să ne mutăm la bloc, în acea cutie de beton gri, impersonală și rece. Știam că nu voi putea să-mi mut grădina în acel metru pătrat cât avea micuțul balcon, cu toate că mama adunase semințe, bulbi, chiar și-o păstaie de fasole cățărătoare ce făcea niște flori mov care durau până toamna târziu.

Am adunat și eu flori, nu pentru a le sădi, ci pentru a le presa între file de carte, sperând că poate așa le voi putea păstra pentru totdeauna. Cele mai multe file le-am umplut cu flori de liliac. Le-am găsit într-un târziu, uscate, fără miros și culoare, când o altă sărbătoare a luat sfârșit și a trebuit să mă mut cu tot cu cărți, cu tot cu amintiri. M-am mutat tot primăvara.

În fața scării m-a întâmpinat un liliac înflorit. În creuzetul timpului meu azi se plămădește o speranță. Speranța că florile de suflet ce le voi  pune în curând între pagini de carte, vor mirosi mult timp a mine. Azi mi-e dor de acasă. Afară a înflorit liliacul, în casă au răsărit lăcrămioarele.

11212309_447387085409476_1839688909_n

 

Vor mai răsări alte flori de suflet, de alt fel, la Eddy  în tabel

8 thoughts on “Dor de mine

  1. Dorul, “o suferinţă” ce nu prea are leac! Mai ales când îţi este dor de trecut, de copilărie…..de florile din grădină, de mireasma florilor de liliac. Îţi voi trimite un buchet cu flori de liliac, că să îţi alin puţin dorul.

    • Dincolo de toate, îmi este dor de…stabilitate. Consider că am primit deja buchetul. Îmi este ceva mai bine, semn că dorul nu-și mai face de cap.Mulțumesc!

Leave a Reply