Divide et impera

Nu sunt adepta teoriei conspiraționiste, dar în aceste zile, cu tot ce se petrece în România, am din ce în ce mai mult sentimentul că cineva ne manipulează subtil, făcând în așa fel încât să ajungem să ne învrăjbim între noi, să ne împărțim în tabere beligerante, fiecare crezând că deține adevărul absolut.

Nu știu cum este mai corect să spun că sună lozinca unora care vor avea de câștigat din toată povestea asta urâtă… “Dezbină si stăpânește” sau  “Dis­cre­ditează și ia puterea” … sau pot fi  chiar ambele.

Cineva știe bine ce face, învrăjbind românii între ei, nu înainte de a lansa mesaje subliminale despre subminarea democrației, a statului de drept, ceea ce mă face să cred că OSHO a spus un mare adevăr…

În general, oamenii nu caută să-şi eleveze conştiinţa. Dimpotrivă, ei trăiesc prin mintea colectivă a societăţii, prin psihologia maselor, urmând orbeşte mulţimea din jurul lor. Conştiinţa este un fenomen individual – pe care trebuie să-l creezi singur. Societatea nu te poate ajuta; dimpotrivă, ea te va împiedica în toate modurile posibile să devii cât mai conştient.” – OSHO

A nu se înțelege că sunt de acord cu ceea ce a făcut guvernul la cina cea de taină, când a dat nenorocita aia de ordonanță de urgență, prin care s-a făcut jocul cuiva.Și chiar nici nu-mi pasă, ce s-ar crede despre mine. Îmi pasă de țara asta, care parcă nu-și mai găsește calea spre normalitate.

Mi-ar fi plăcut ca ordonanța să fie însoțită și de amendamentul de confiscare totală a prejudiciilor, indiferent de valoarea lor.

Nu pot crede că printre atâtea minți deștepte ale partidului de la la guvernare, nu s-a găsit una care să atragă atenția  că se pășește pe un teren minat, care va spulbera liniștea românilor, învrăjbindu-i, deși aparent par uniți ieșind cu miile în stradă.

Mi-ar fi plăcut ca în stradă să nu fie niciunul dintre cei ce nu au votat, sau cu atât mai puțin cei ce au votat cu PSD-ul numai pentru fi împotriva altcuiva.

Dar cel mai mult mi-ar fi plăcut să fie liniște în țară, să fie pace între români, să fie legea lege pentru toți, să fim conduși de un guvern legitim și unanim acceptat, schimbările să nu le facă strada, ci guvernul cel mai capabil.

Am uitat și de deținuți. Trebuie să vadă cineva că sunt condamnați de două ori pentru aceeași faptă… una cu privare de libertate, cealaltă cu detenția în închisorile românești.

Acestea sunt doar niște gânduri scrise cu amar, cu mult amar. Mi-ar plăcea să nu am niciodată dreptate că cineva și-a atins scopul aplicând… Divide et impera.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Divide et impera

    • Curand, cat de curand vom vedea! Tu ai obosit, eu am obosit, multi au obosit, pentru că nu reusim de 27 de ani să ne găsim drumul, sensul…

Leave a Reply