Divele aleargă… pentru un zâmbet

Din totdeauna pentru mine primăvara vine în ziua de 8 martie. Nu, nu se întorc cocorii, nu clopoțesc ghioceii, nici floarea de magnolie nu zâmbește roz sau alb, sau mov.

Cele ce zâmbesc în această zi sunt …ele. Zâmbesc mamele, fiicele, zâmbesc colegele și iubitele. Pentru o zi își au locul pe un soclu al timpului în renaștere. Sunt frumoase, sunt calde, au soare în priviri și grădini cu flori în brațe. Pentru o zi sunt dive, uitând de griji, de neîmpliniri, bucurându-se pentru-n gând, pentru-n mesaj, o floare sau o îmbrățișare, primind și dăruind la rândul lor.

În ziua asta, în care se celebrează esența și frumusețea lumii, femeia, sunt dive ce se gândesc și la alții, copii ai lui Dumnezeu, copii cu nevoi speciale pentru care bucuriile sunt atât de puține.

Pentru ei doamnele și domnișoarele din Cluj vor alerga pe 7 Martie în Crosul Divelor, organizat de Runners Club și Cosmetic plant, cros ce este la cea de-a doua ediție, care se va desfășura în Parcul Sportiv Universitar ”Prof. dr. Iuliu Hațieganu” din Cluj, startul dându-se din zona sălii de atletism.

“Odată cu venirea primăverii ne dorim să aducem un plus de veselie în viața copiilor și tinerilor afectați de insuficiența renală cronică. Runners Club va dona 20% din fondurile strânse din taxele de participare la Crosul Divelor powered by Cosmetic Plant, Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta care se ocupă cu ocrotirea sănătății copiilor și tinerilor înscriși în asociație, prin procurarea de medicamente, aparatură, mijloace de promovare, prin întreținerea și menținerea sănătății acestora în mediul familial și al colectivității.
Crosul Divelor powered by Cosmetic Plant va fi un eveniment plin de viață și culoare, menit să inspire și să transmită energia primăverii către cei 52 de copii și tineri, beneficiarii direcți ai acestei campanii de strângere de fonduri. De aceea invităm doamnele și domnișoarele să ne adunăm în număr cât mai mare și să contribuim prin simpla participare la eveniment la reușita activităților Asociației pentru Solidaritate şi Empatie “Claudia Safta”.
Așadar, la fel ca în 2014, vă așteptăm la alergare într-o ținuta primăvăratică compusă din tutu, colanți colorați, flori în păr și accesorii feminine, după preferințe!
Diva cea mai creativă va fi, bineînțeles, premiată! :)”

Despre Asociația pentru Solidaritate și Empatie “Claudia Safta” știu de la prietenul meu drag, Nicu Despa, beneficiar al acțiunilor organizate de această asociație, condusă de inimosul domn, Emanuel Ungureanu.

Este suficient să priviți priviți zâmbetele fericite ale copiilor dializați, din fotografiile făcute pe malul mării sau la sărbătoarea Crăciunului, ca să înțelegeți că ceea ce fac acești oameni de la asociație nu poate fi etichetat decât cu… magnific.

ff70ce5525c4b7086a4ebe2dd297b65d
Felicitări doamnelor, domnișoarelor și domnilor! Pentru zâmbetul fericit al celor 52 de copii, dar mai ales a lui Nicu Despa și Ștefania Jiga, aș alerga și eu până la capătul lumii, dacă aș fi din Cluj. Nu sunt, dar sunt cu gândul alături de ei și mă rog să participe multe, multe dive la cros, pentru a strânge bănuții necesari …unor noi zâmbete.

1559278_10151776738397854_216508677_o
La mulți ani, divelor! Sunteți minunate și meritați toate florile lumii. La mulți ani și vouă, beneficiari ai acestor fonduri! Zâmbetul vostru este cel mai frumos dar adus de ziua în care vine primăvara.

Crosul-Divelor-2014surse foto-Asociația pentru Solidaritate și Empatie “Claudia Safta”

8 thoughts on “Divele aleargă… pentru un zâmbet

    • Un gest frumos, un gest ce ar trebui să-l facă mulți dintre noi, mereu, nu numai la ocazii deosebite.Dar este bine și așa decât deloc.

  1. Mulţumesc mult Maia. Mulţumim şi doamnelor şi domnişoarelor ce vor participa la Crosul Divelor.
    Puţin câte puţin se face mult, dar avem nevoie să ne fiţi alături şi cu sufletul. Şi unii dintre voi chiar o fac cu adevărat.

    • Divele ce vor alerga știu pentru ce o fac.Deci fii convins că zeci de suflete vor fi alături de voi, deși cel ce ar trebui să facă totul este…statul. Nu statul degeaba, ci acel STAT care are grijă de toți cetățenii săi.

Leave a Reply