Destin cu har

13589240_1822446761300952_66347498_o

 

Am primit, de departe, un mare dar de suflet, cartea Destine cu har, scrisă de Clara Mărgineanu.

Nu am citit-o repede, repede, așa cum citesc eu de obicei, ci m-am aplecat asupra ei pe îndelete, nu citind, pentru că destinele cu har nu pot fi citite, ci trăind și retrăind fiecare secvență din viața unor mari de azi și de ieri..

Mi-a fost și chiar îmi este greu să scriu despre ea, despre carte și implicit despre Clara Mărgineanu, până azi, în acest 4 iulie aniversar, când ea însăși a făcut primul pas pe drumul unui DESTIN CU HAR.

Da, trebuie să ai mare har să scrii atât de frumos, atât de profund despre destine diferite, din vremuri diferite, destine care și-au pus amprenta asupra culturii, dăruindu-ne nouă din preaplinul lor sufletesc încărcat de frumos.

Așa cum spune și titlul unui capitol din carte, sunt „Povești de dragoste, de viață și de moarte”, povești nemuritoare prin care autenticitatea și valoarea sunt scoase în evidență, acum când avem nevoie mai mult ca oricând de modele adevărate.

Cartea Clarei Mărgineanu este „O întâmplare cu rost”, prin care DESTINE CU HAR ne scutura de zgura unui prezent mediocru.

Ea, Clara Mărgineanu, este un „Om lumină”de care cultura românească nu se poate lipsi.

Să ne trăiești, OM cu HAR!Lumina pe care ne dăruiești tu nouă să se întoarcă la tine înmiit, pentru a avea și tu un destin fericit, așa cum meriți de drept!

Leave a Reply