De un vis speranță.


O cameră cufundată în semiumbră, luminițile dintr-un brad ce dau strălucire unui înger de sticlă, un ornic ce-și numără singur ultimele secunde ale unui an agonic… trei ..doi…unu…un telefon ce se încăpățânează să sune și liniște. 
Toată liniștea din lume am luat-o la mine în casă. Afară a rămas noaptea și un vacarm de nedescris. Mii de artificii ce spărgeau cerul…erau mesagerul speranțelor și ale bucuriei sau poate erau doar suflete ce se spărgeau în mii si mii de iluzii. 
Pentru câteva minute totul a fost lumină, speranță, extaz, ca apoi din tot să nu mai rămână decât fum și urme arse de carton. 
 Artificiile sunt frumoase numai în noaptea când apropie sufletul de ceruri, ca apoi să se risipească printre stele asemenea fericirilor efemere. Foc de artificii, orizont luminat, liniște apoi în casa și afară. 
Din cerul găurit de atâtea stele sparte încep sa curgă confeti albe. Curg în liniște și acoperă urme arse de carton sau poate de suflete ce-au atins nemărginirea în secunda atemporală dintre un a fost și un va fi.
O cameră cufundată în întuneric. Sufletul meu strălucește plin de speranță pentru acel “va fi”.
La mulți ani, 2014!

21 thoughts on “De un vis speranță.

 1. 2014… o continuare sau un nou început? Oricum ar fi, de felul meu sunt curios aşa că o să mă străduiesc să aflu! :)
  La mulţi ani! e urarea convenţională dar sunt un pic somnoros! :)

 2. Intru multi ani sa ne traiesti
  Cu ganduri bune sa te implinesti.
  Sanatate sa iti aduca anul ce vine
  Sa ne incanti mereu cu ale tale scrieri fine.

 3. Ai uitat să scrii că tic-tac-ul ornicului din cameră era îngânat de tic-tac-urile a două inimi lipite una de alta! La mulţi ani, copacul meu drag cu vise frumoase!

 4. Cred ca a fost primul revelion din viata mea in care nu m-au interesat artificiile. Nu am iesit afara, nu m-am uitat pe geam, nu am aruncat nici macar o petarda. M-am bucurat de familia mea, de atmosfera calda din casa…
  Iti doresc un 2014 de vis, cu sanatate si impliniri!

  • La multi ani, Vienela! Imi luminau artificiile camera. In lacrima mea, se multiplicau. Ar fi trebuit sa le lase asa cum erau. Asa sa-ti fie tot anul, cu fericirea serilor alaturi de cei dragi tie.

 5. NU ştiu dacă e bine s-o spun dar…pentru mine, Revelionul şi-a pierdut din farmec. Parcă atunci când eram mică mă bucuram de cina de la miezul nopţii, de multitudinea de culoare şi lumină a artificilor. Chicoteam când vedeam dârele de culoare pe care le lăsau exploziile pe cer…fugeam când pe la picioare-mi treceau petarde (pe vremea mea petardele erau la orice pas, iar băieţii del a bloc nu se sinchiseau să ne şicaneze pe noi, fetele, cu petarde).
  Acum a rămas plăcerea de a petrece alături de cei dragi: familie, prieteni.
  La mulţi ani!

 6. La Multi Ani Maya, draga mea draga…si nitel singuratica, si nitel prea blanda, dar atat de frumoasa la suflet cat sa pot si eu incape, (eu ce sunt jumatate inger, jumatate demon).
  La Multi Ani Maya frumoasa mea prin tot si toate, incat te sarut cu parfum de an nou pe frunte si-ti urez sa ai vise implinite si clipe fericite, iar relele sa te uite !!!
  <3

 7. Sunt sigura ca toate acele sperante se vor implini in 2014. Un an se naste si altul trebuie sa moara pentru asta, si in noi la fel, un vis se naste, dar altul moare, ori prin faptul ca s-a implinit deja, ori pentru ca nu mai credem in el. Sa credem in visele noastre si ele vor trai mereu. Eu cred in tine.

  • Doamne ajuta! In fiecare an ne punem alte si alte dorinte. Uitam că de ani si ani ne repetam visarile, sperantele ca intrun ritual neschimbat spre un maine incert. Multumesc, Dor!

 8. La multi ani Maya! imi plac tacerea si linistea ce le-ai transmis aici. nici eu nu am vazut rostul de a cobora jos, in strada, pentru a privi spre cer din forfota semenilor . de la fereastra apartamentului nostru dintre nori, de la etajul 7 , am putut cuprinde feeria de culori, de lumini , pana departe la faleza. s-a vazut superb. si s-a simtit perfect in linistea casei cu prietenii dragi alaturi. a fost perfect asa :)

Leave a Reply