Cutiuța de sticlă

   VOCALOID-music-idol-Hatsune-Miku-virtual-singer-Miku-deep-font-b-sea-b-font-girl-handM-am izolat într-un acvariu. Am mediul meu în care trăiesc, departe de zgomotul lumii, plutind nepăsătoare  sau  mișcându-mă  brownian, fără să am linie de start sau punct de sosire.

Mi-e bine în cutiuța mea de sticlă, chiar dacă îmi iau porția de oxigen printr-un furtun de plastic făcut din vise reciclate, chiar dacă sunt nevoită să-mi pregătesc cafeluța cu apă sălcie, punând în ea cu nepăsare o pastilă de dulce uitare.

De dincolo de peretele transparent, lumea mă privește curioasă, neînțelegându-mi auto-exilarea.

Unii îmi bat cu degetele în geam, lăsând  ca semn de trecere, amprentele unor cuvinte tăioase, cuvinte inexistente într-un dicționar al surdo muților.

Alții se dau  un pas înapoi, punându-și pe umeri pelerina de ploaie, fiindu-le teamă că nu cumva zbaterea mea să le strice costumul de bal, ori vreun strop rătăcit  să le șteargă machiajul de zi.

Ei nu știu că în acvarii nu sunt valuri și nici nu pricep că nu tropotul căluțului de mare naște tsunami, ci doar aripa de fluture.

Nu, nu sunt fluturi în apă… sunt doar alge verzi pe care le împletesc pentru rochia de mireasă, ascultând la căști muzica lui Vangelis. Și mai este ceva… o colonie de corali din iubiri împietrite.

 

Sursa foto- fr.aliexpress

Fantezie inspirata de o duzină de cuvinte propusă de Eddy.

4 thoughts on “Cutiuța de sticlă

  1. Ce frumos se potriveste melodia cu textul. Imi pare bine si ca am reauzit-o. E deosebit de frumoasa! Sa nu stai prea mult in acvariu! De acolo nu stiu daca se vad prea bine stelele…
    O duminica deosebita si inspirata!

Leave a Reply