Culoarea iubirii

rapita_27

Lumina
Un lan de rapiță…o imagine încântătoare în care privirea nu se satură să cuprindă imensitatea galbenului cald. O mare de aur ce vălurește lin sub atingerea blândă a zefirului de vară, o mare de galben ce miroase a soare, a puritate și a simplitate.

Galben și albastru, decor de vară dintr-un spectacol al naturii, în care rapița își flutură voalul galben de mătase, ca o chemare caldă adresată fluturilor și albinelor, privirilor, iubirii. Da, marea de galben miroase a lumină, a iubire.

Arșița
Așteptau cu nerăbdare să se termine nebunia din ziua asta a nunții, în care se simțeau ca niște actori într-un rol pe care nu-l învățaseră prea bine.

Vroiau să fie numai ei, să nu-și împartă fericirea cu nimeni, să-și poată trăi propria nuntă dincolo de ochii indiscreți ce-i urmăreau peste tot, căutând în orice gest, în orice atingere, sensuri ale lui  este sau nu este, vor fi sau nu vor fi, în timp ce socoteau cam cât să dea pentru asta.

– Hai să fugim! Oricum nu o să ne simtă nimeni absența. Mi-e dor de tine și vreau să te fac mireasa mea într-un templu al luminii.

Voalul dantelat aruncat din goana mașinii, lanul de rapiță, rochia albă, o imensă margaretă răsărită la capătul cărării făcută de pașii lor nerăbdători, dogoarea galbenului ce se urca încet, încet pe trupurile lor nerăbdătoare, apoi…

Liniște

Flori micuțe, fragile, se unduiau tăcut în vara fierbinte, răsfirate spre orizontul mărginit de roșu împletit cu alb. Deasupra albastru infinit, jos alt infinit, de iubire în galben… zecile de petale strivite sub soarele răsturnat pe câmpie împrăștiau în jur parfum fierbinte de fericire… Le temps a suspendu son vol

Parfum

Elixir des Merveilles

elixir-des-merveilles-hermes-2Elixir des Merveilles de Hermes este un parfum Oriental Fougere de damă. Elixir des Merveilles a fost lansat în 2006, creatorul acestui parfum fiind Jean-Claude Ellena.

Parfumul este  balsam de Peru, zahăr vanilat, ambră, lemn de santal, boabe de tonka, paciuli, rășină de Siam, caramel, stejar, tămâie, coaja de portocală și cedru, un parfum cald, elegant, care te face să te simți irezistibilă întreaga zi.

 

Minunate povești din lanul de rapiță  găsiți aici

7 thoughts on “Culoarea iubirii

 1. Atât de aproape sunt de lanul tău de rapiță, incredibil…de arșiță, de cerul azuriu, petalele strivite în galbenul solar și voaluri lăsate din goana mașinii…Uimitor, cât de plastic ai descris scena mirilor, cât de frumos, cât de adevărat, că aproape toți sunt nerăbdători să fugă de privirile și ”teatrul” acela impus. ”…vreau să te fac mireasa mea într-un templu al luminii.” Superb!
  Parfumul ales de tine încununează perfect descrierea, completând-o ca ”un ultim accesoriu, dar cel mai important”, cum bine spunea Coco Chanel despre parfum. Cunosc și iubesc parfumul, este o realizare în domeniu și Ellena nu se dezminte nici cu acest fougere cald și bogat, care, ca toate parfumurile Casei Hermes, te îmbracă în lux și feminitate.
  O săptămână frumoasă de tot îți doresc, Maya! :)

  • Azi m-am rătăcit în lanul de rapiță. Vroiam să-mi încălzesc sufletul și să-mi limpezesc ochii. Am reușit preț de un vis. Îți mulțumesc pentru asta, pentru gânduri, pentru urare!

 2. Ce bucurie să descopăr un univers de vis! Chiar eram pe acel câmp, preț de un vis, cum frumos spuneai! Tot motiv de veselie a fost și parfumul ales, pentru că și eu tot la casa Hermes m-am gândit! Mulțumesc pentru porția de frumos! Numai bine! :)

 3. Tot aceste cateva cuvinte mi-au atras si mie atentia si mi-au starnit imaginatia “vreau să te fac mireasa mea într-un templu al luminii.” – desi singure, neincluse in intreg, probabil nu ar fi avut acelasi farmec. :)

 4. Pingback: Câmpul galben și al său parfum : Mirela Pete. Blog

 5. Tu ai darul minunat şi ales de a sublinia simplitatea prin figuri de stil şi metafore complexe incat uiti ca e vorba de ceva, aproape comun, şi îi dai grandoare într-un ritual dumnezeiesc, de lumină şi iubire, caci asta esti tu, Maya, …iubire!

  • Iubirea adevărată înseamnă natură, Adriana. Restul sunt reflecții ale unor euri îmbrăcate în orgolii, egoism și egocentrism.Și ca să-l citez pe Grigore Vieru, îmi place să cred cred că și eu sunt iarbă…
   * Sunt iarbă. Mai simplu nu pot fi. *
   “A fi simplu nu este o treaba usoara. A fi simplu inseamna sa mori cate putin in fiecare zi, in numele celor multi, pana cand te preschimbi in iarba. Iar mai simplu ca iarba ce poate fi?”

Leave a Reply