Cu tata prin MiniPRIX

Despre tatăl meu aș putea scrie la infinit și tot aș găsi ceva de scris chiar dincolo de acest infinit. În seara asta m-am gândit la el, hoinărind pe site-ul miniPRIX.

O viață întreagă tatăl meu a fost un pendant, un etalon al bunului gust, al eleganței. Era sărac, dar niciodată nu se citea asta pe haina pe care o purta. Totdeauna curat, impecabil în ținută, chiar dacă nu a avut ocazia să-și schimbe garderoba de multe ori în viața lui, și asta pentru că deviza lui a fost totdeauna „Sunt prea sărac să-mi permit lucruri ieftine”.

Tare mi-ar fi plăcut să vadă acum că ar fi putut să-și permită orice, dar din păcate nu pot decât să-l scot din vise și să-l duc într-o călătorie imaginară, pe un tărâm real, într-un magazin online miniPRIX, să-i arăt cum cu bani puțini se poate îmbrăca, așa cum s-a îmbrăcat o viață, cu haine de calitate, cu bun gust, dar mai ales ieftin.

Îl scot pe tata din vise, îl iau de mână și-l duc pe raftul cu pantaloni, întrebându-l:
„Nu-i așa tata că ți-ar plăcea acești pantaloni negri? Uite, sunt de calitate! Bumbac 100%, croială impecabilă, confortabili, dar mai ales eleganți. picture-80f612369cfc-90-90-1-85

Au costat 59 de lei, bani ce-ar părea mulți pentru salariul tău de tâmplar din care trebuie să-ți întreții familia numeroasă, dar acum sunt la reducere și-i poți lua doar cu 17, 7 lei. Ne trebuie și o cămașă asortată la pantaloni, că doar așa purtai tu. Găsim tată. Aici găsim tot ce trebuie de îmbrăcat, încălțat, accesorizat, pentru toată lumea, începând de la bebeluși până la copii, adolescenți, bărbați, femei, după timp și anotimp.

 

 

picture-50a25f300093-90-90-1-85

 

Ești tare, tată, dacă-ți poți permite o cămașă de firmă, e de la Kenvelo, tot la reducere, de la 79 lei  la 55, 3 lei. Era chilipir și la vechiul preț, la așa calitate.

Pe deasupra ei, pentru că este toamnă, nu-i așa că ar merge un pulover tot de bumbac? Ăsta este cel mai potrivit pentru tine, călduros, de culoarea ta preferată, gri, și incredibil de ieftin. Doar 39 de lei.

picture-161b6cd5f223-90-90-1-85

Are și accesorii, să știi: curele, cravate, papioane, fulare, mănuși, chiar și portofele unde să-ți pui banii economisiți aici.

Hai, tată, nu ești chiar sărac pentru magazinul acesta. Ba, ești chiar bogat, dacă îți poți îmbrăca toată familia, fără să-ți fie afectat prea mult bugetul.

Îmi aduc aminte ce chin era pentru tine toamna, când trebuia să ne cumperi haine mai groase. Vara mai mergea, un tricou, o rochiță, un papucel, dar cum începea vremea rece, te și luau gândurile, frământându-te de unde să scoți atâția bani pentru îmbrăcăminte și încălțăminte călduroasă.

picture-d6b028a6e1d1-90-90-1-85

Ce spui, tată? Îți place geaca aceasta? Sunt convinsă că îți place. Ai avut una asemănătoare și știu că ai purtat-o ani mulți. E cazul să ai una nouă, doar cu 128 de lei.

picture-9356d44c5129-90-90-1-85

Mai cumpărăm și o pereche de ghete din piele naturală, și gata, pot sta liniștită ca nu-ți va mai fi frig niciodată, că nu vei mai veni de la serviciu cu șosetele ude și mai ales că vei sta liniștit în privința banilor. Hai, la banii ăștia este bine să-ți iei și pentru iarnă niște bocanci cu interiorul îmblănit! picture-a2a3462fd574-90-90-1-85

Pentru mine, tată, nu vreau să-mi cumperi nimic. Mi-ai tot cumpărat până m-am făcut mare, iar acum îmi pot cumpăra singură, mai ales că știu de unde o pot face. Ți-am spus și ție. De pe miniPRIX.

Dacă ai ști ce mă bucur că nu mai ești atât de sărac încât să nu-ți permiți lucruri ieftine! Și nici eu, că doar îți semăn atât de mult.

index
Vezi, asta înseamnă miniPRIX. Locul unde îți poți permite calitate, diversitate, bun gust, pe bani puțini, locul unde profitul cel mai important este zâmbetul clienților mulțumiți.

Știu că și tu zâmbești acum, tată!”

 

22 thoughts on “Cu tata prin MiniPRIX

 1. Ah, articolul tau este impresionant!
  Despre miniPRIX numai de bine am de spus! Am o multime de lucruri de la ei si nu ma pot plange de absolut nimic. Asa cum spui si tu, sunt ieftine si de bun gust.

 2. Ce mult conteaza exemplul dat de parinti, dar uneori ne dam seama de asta abia cand ei nu mai sunt…
  Eleganta se invata intr-adevar, daca ai de la cine.

  • Mihaela, tata nu mai este fizic, dar el trăiește prin tot ce sunt. Mulțumesc pentru vizită!

 3. Oh…ce sa mai spun acum…Tata purta mereu hainele varului meu care le schimba chiar daca erau mai bune, ca isi permitea mai mult decat el…Si ce mandru spunea: am pantofi de bancher.,.. Nu prea stiu ce sa spun..ca uite, dupa doi ani si ceva, tot imi mai dau lacrimile..
  Impresionant text…

  • Iți vor da și după zece, Dana!Dar, ți-am spus cândva, ei stau undeva,pe o bancă, în rai și se bucură pentru noi. Mulțumesc!

 4. Iti multumesc pentru plimbarea imaginara alaturi de unchiu’ Titi. L-am pretuit foarte mult si tu ai reusit, cu putine cuvinte, sa-i redai imaginea bine cunoscuta. Mi-a facut bine!

  • Te voi mai plimba. Îmi este dor de ai noștri, și așa știu eu să-i scot din visși să-i aduc mai aproape.

 5. Visele tale mi-au trezit amintirile. Scumpe mai erau hainele pentru tata! Prefera să avem noi copii, iar el purta….hainele cele mai ieftine.
  Acum….se schimbă totul. Cumperi ieftin cu o calitate superioară.
  De ar veni şi tata să vadă!

 6. Impresionant, eu m-am gandit la bunicii mei care nu mai sunt, la bunicul mai precis care mereu era la costum, era cineva in sat si a fost activ pana n-a mai fost. Mereu la 4 ace, cat isi permitea el, dar elegant si curat. Offf…

  • Ei nu aveau posibilități multiple.Aveau costumul de mire care le rămânea de bun și în care și plecau uneori pentru totdeauna. Aveau însă respect și bun simț. Azi e total opus. S-au inmulțit primele și am rămas fără ultimele.

 7. Frumos, mai ales finalul imi place mult: cel mai mare profit este zambetul clientilor. In acest caz, MiniPrix este un magazin foarte profitabil.
  Multumesc pt lectura :)

 8. Emotionant articol. Parintii intotdeauna se pun pe locul 2 . Sunt sigura ca tata e mandru de fata lui cea minunata. Cat despre mniprix calitate si preturi bu e. Bafta, Maria

Leave a Reply