Crăciun cu pisici

images

Am auzit adesea spunându-se:”Ai grijă ce-ți dorești că se poate împlini.” Ei bine, în acest Crăciun am văzut cât este de adevărată această zicală.

Ajunul

Începutul avea să fie în seara de ajun, când am plecat de la serviciu fără prea mare tragere de inimă. Mergeam încet, fără grabă, uitându-mă spre geamurile luminate ale caselor pregătite de sărbătoare, dorindu-mi mai mult ca oricând ca măcar de acest Crăciun să fie altfel și la mine. La un moment dat am văzut că în spatele meu, la fel de tăcută, mergea și o pisicuță albă. M-am oprit, s-a oprit și ea, așteptând parcă la fel ca și mine o mângâiere.

Am mângâiat-o și ne-am continuat drumul împreună, mulțumindu-i că în seara asta sfântă mă lasă să-mi împart singurătatea cu ea, ba chiar am întrebat-o dacă nu cumva este vreun elf trimis de Moș Crăciun, ca dar de sărbătoare. Pentru că era albă ca zăpada am botezat-o Dona Alba.

Ei bine, noua mea prietenă m-a condus până la ușă, apoi s-a întors și a plecat, speriată poate de întunericul ce m-a întâmpinat când am deschis ușa. Eu am fost mulțumită și cu atât. Nu am fost chiar singură în seara de ajun.

Crăciunul

Nu aveam să fiu singură nici în ziua de Crăciun, pentru că la șase dimineața am primit un telefon prin care eram anunțată de dispeceratul de pază că trebuie să merg la serviciu, întrucât s-a declanșat un senzor de alarmă ce indică o mișcare în cadrul unității. Am mers și am găsit înăuntru …o pisică.

Nu, nu era Dona, era alta, neagră de data asta pe care nu o mai văzusem vreodată printre cele multe pisici pe care le hrănim noi. Mi-am zis că totuși este exces de zel din partea moșului să îmi trimită una și la serviciu, dar, de, nu te pui cu moșul care împlinește orice dorință, mai ales aceea cu “Vreau să fiu cu cineva în ziua de Crăciun.”

Și uite așa mi-am început dimineața în unitate, lângă brad, eu și pisica. Aveam să-mi termin seara tot în unitate, tot chemată de dispecerat, ați ghicit, tot pentru o pisică. Alta. De data asta fiind Nepotul, un motan din a treia generație crescută de noi.

Era deja prea mult, așa că am început să fac cercetări să văd pe unde intră armata de pisici. Am găsit în magazie o placă dărâmată din tavanul fals, dincolo de care era podul clădirii.

Prima dată mi-am zis că o fi încercat să intre moșul, să pună ceva daruri sub brad, dar văzând că nu s-au umplut cu nimic cutiile goale de sub pom și nici numărul de decorațiuni nu a crescut, am eliminat această supoziție fantezistă și am trecut la unele mai realiste.

O fi fost vreun moș mai recidivist, unul cu spirit întreprinzător ce s-a gândit să colinde magazine și consignații, acum când este momentul, că oricum un Mos Crăciun în plus pe lângă alte sute ce sunt în oraș, nu bate la ochi.

O fi fost el cineva, moș sau mai puțin moș, fără sanie trasă de reni, ci doar cu sacul în spate, numai că s-a speriat de sunetul alarmei și a tăiat-o pe unde a venit lăsând cale liberă pentru pisici.

Dilema fiind rezolvată, am plecat spre casă, gândind la vorba aia cu …ai grijă ce îți dorești. Eu cred că mi-am dorit  prea cu ardoare un suflet lângă mine, pentru că în fața ușii, pe preș, mă aștepta cuminte…o pisică.

Dona, care aveam să văd mai târziu că de fapt era un Don. Și uite așa am făcut eu un altfel de Crăciun, plin de spirit și suflete, așa cum mi-am dorit. Ce vacanță de Crăciun la munte sau la țară! Eu am avut cel mai deosebit Crăciun. Crăciun cu pisici.

20141226_094501

DON A pozând pentru prima apariție publică

20141226_094236

DON A , alintăciosul cu chef de joacă

7 thoughts on “Crăciun cu pisici

 1. Si acum Don-ul cu cine a ramas? Te-a vizitat doar de Craciun? Am zâmbit şi lăcrimat, să ştii, deopotrivă. Imi doresc o pisi birmaneza, dar stiu ca nu mai pot lua cu atatia caini şi padurea haina din spatele casei. In plus imi va rasari un bloc in raiul meu, alt pericol, dar asta e pericol si pentru noi , nu doar pentru pisici. Esti minunata, Maria, sunt mandra sa …te stiu, sa iţi simt bunătatea cum izvoraste din cuvinte. Mie era sa-mi strice unul bucuria printr-un articol urat cu vorbe aproape porno, aici in virtual. Mi-a trecut…repede, ce pot face. La multi ani, om frumos..

  • Acum Don-ul a plecat la altă casă, că noi avem un mic alergic. Tu, Adriană, încearcă să te bucuri de ce te înconjoară frumos, ignorând urâtul de care nu ești răspunzătoare.La mulți ani, dragilor dragi!

 2. Moşul ăsta…….face el ce face, şi îndeplineşte dorinţe.
  Vreau şi eu o “pisicuţă” cu forme…..
  Oare e târziu să mai vină moşul?
  Poate moş gerilă o să îmi aducă.
  La mulţi ani Maia!

  • La mulți ani, Neculai!Poate găsești vreo pisicuță acolo unde ești, să veniți …trei acasă!

 3. sărbători cu bine să ai. regret că ai muncit.
  cât despre pisic…. să ştii că alb integral (ca şi roşcat) sunt numai motanii, iar cei unicolor-alb se spune că de obicei au probleme de sănătate. eu l-aş fi botezat snow….

Leave a Reply