Copiii, viitorul României

SalvatiCopiii_Logo-24083

“Copiii sunt cea mai valoroasa resursa a lumii și cea mai mare speranță a ei pentru viitor.” John Fitzgerald Kennedy

La această resursă, România are un mare deficit, fiind pe primul loc în U.E. cu cea mai ridicată rată a mortalității infantile, de 9,4 la 1000 de copii născuți vii în 2011, cei mai afectați fiind copii născuți prematur.

Se spune că: “Oricine poate face un copil, dar nu oricine poate să-l crească”. Este un adevăr care ne-a făcut să ocupăm acest neonorant loc, rezultând din lipsa de informare și educație parentală, mai ales în zonele sărace, unde viitoarele mămici nu au acces la consiliere și monitorizare,  la analize, ecografii morfologice, consultații de specialitate, dar și din carențele existente în sistemul sanitar din România, sistem care acordă prea puțină importanță condițiilor în care se naște… viitorul.

Săli de naștere nedotate, instrumentar vechi și uzat, incubatoare defecte și insuficiente, lipsa medicamentelor și a substanțelor de curățenie, lipsa personalului medical, toate diminuează șansa la viață a bebelușilor născuți prematur.

Cuiva însă îi pasă de toate acestea, aceștia fiind oamenii inimoși de la Salvați Copiii România, care până acum au contribuit prin proiectele lor la salvarea a 10000 de copii din 40 de orașe, dotând 54 de maternități, contribuind astfel an de an la reducere mortalității infantile.

Îi putem ajuta și noi, fără să ne coste nimic, completând formularul 230 sau 200, redirecționând până pe 25 mai, 2% din impozitul pe venit corespunzător anului financiar 2014 spre această fundație.

Haideți ca împreună să dăm o șansă la viață nou născuților vitregiți de soartă și prin ei, să dăm o șansă viitorului nației noastre!

Maternitati-Salvati-CopiiiAcest articol este scris din respect pentru cei cărora le pasă, Salvați Copiii și Blogalinițiative. ro

4 thoughts on “Copiii, viitorul României

    • Sunt convinsă că vei scrie și tu, chiar dacă este o campanie cu premiu simbolic.Trebuie, întrucât viitorul este al tuturor, dar mai ales al copiilor tăi. Mulțumesc!

Leave a Reply