Chic-Elite- oprtunitatea de a–ți schimba viața

 

 

ChicElite_slogan-300x284”Simplitatea este cheia eleganţei” Coco Chanel
Azi, pentru prima oară în această ediție de SuperBlog, am suferit de sindromul paginii albe. Stau de câteva ore cu pagina word deschisă și nu știu cu ce să încep. Tema propusă de Chic-Elite.ro în parteneriat cu Ellis, este o temă atât de complexă, încât îmi vine să cred că începând să scriu despre ea, ar ieși fie romanul vieții mele, fie un tratat despre stilul și eleganța femeii moderne sau un compendiu despre platforma de mentorat, Chic-Elite, ce are ca deviză Dare și Care.

Voi începe totuși cu acest “îndrăznește” pentru că, într-adevăr, îți trebuie multă îndrăzneală să încerci să schimbi caractere, mentalități, îți trebuie mult curaj să dărâmi un fals sistem de valori impus, dar mai ales indus de lipsa modelelor autentice.

Nu vreau să fac o radiografie a societății moderne în care trăim, nu este loc pentru asta aici, vreau doar să subliniez importanța acestei comunități care răspunde la multe dintre necesitățile femeii din ziua de azi, femeia ce-și caută echilibrul sufletesc, împlinirea spirituală, profesională, desăvârșirea ei ca om, până la urmă.

Pentru aceste femei a apărut în online prima platformă de mentorat din România, grupurile de mentoring fiind coordonate de specialiști recunoscuți în domeniu atât ca buni profesioniști, cât și ca oameni de înaltă ținută morală.

Îndrăznesc să cred că eu însămi aș putea fi vreodată unul dintre mentorii acestei comunități interactive Chic-Elite, ajutându-i pe alții, așa cum m-au ajutat și alții pe mine pentru a fi cea care sunt azi.

12009588_588245191313554_8917242822000112758_n

Chic-Elite este comunitatea on-line pentru femei unde oferim femeilor șansa de a primi sprijin concret pentru proiectele lor profesionale sau personale și dezvoltare în direcțiile dorite, iar bărbaților posibilitatea să vadă lucrurile din perspectivă feminină, pentru ca astfel să facă un pas în plus în direcția cunoașterii femeilor din viața lor (mamă, soră, parteneră de viață, fiică etc) .

Chic-Elite-png-2

Nu îmi voi cere scuze pentru lipsa mea de modestie, nu, pentru că sunt sigură pe ceea ce știu, pe ceea ce sunt. Este mare lucru să ai încredere în tine, să fii adevărat, să ai un sistem de valori autentic, creat după modele autentice.

Modelele mele de viață au fost… trei bărbați: Tata, Aizic, un prieten evreu și Ole, un profesor danez. Mi-ar fi plăcut să spun mai multe despre contribuția fiecăruia la formarea mea, dar din păcate sunt nevoită să scriu pe scurt despre Aizic și Ole, dedicând mai mult spațiu tatălui meu, primul și cel mai important model.

De la Aizic am învățat tenacitatea și diplomația în obținerea scopului propus, eleganța în relațiile interpersonale, puterea unui zâmbet încrezător.

De la Ole am învățat cum poți ieși dintr-o situație aparent fără rezolvare, desenându-ne pe tablă, la un curs de psihologie, un cerc în care erau niște puncte ce trebuiau unite printr-o linie continuă. Nu a reușit niciunul dintre noi să o facă, fără să intersectăm linia. A făcut-o simplu Ole, ieșind cu linia în afară cercului, explicându-ne că de multe ori în viață, pentru o reușită, trebuie să ieșim din acel cerc în care ne învârtim în virtutea inerției.

 

De la tata am învățat TOT, devenind ce sunt acum. Caracter format ca și copil de trupă la o școală militară, el m-a învățat în primul rând ce înseamnă să fii om, ce înseamnă credința, ce este eleganța fizică.

Haine de bună calitate, haine curate și călcate, asortate, alese în funcție de momentul și evenimentul zilei, după sezon și vârstă, haine îmbrăcate pe un trup curat, îngrijit, respectând un anume stil. Nu știu dacă sunt chic, dar știu că îmi este tare bine îmbrăcându-mă după codul nescris lăsat moștenire de tata, știu că mă simt sigură pe mine, frumoasă, elegantă prin simplitate.

Tot tata, tâmplar de meserie, ce nu umbla niciodată neras sau fără cravată la gât, m-a învățat că trebuie întotdeauna să te simți bine în pielea ta, spunându-mi plin de umor: “Închipuie-ți cum ai arăta într-o piele prea mare, care să atârne lălâi, sau într-una prea strâmtă, care să te strângă!”

El m-a învățat despre gândirea pozitivă, repetându-mi că: ” Există un mâine când vei fi ceea ce gândești azi” și, mai ales, m-a învățat despre puterea credinței, a acelei credințe care înseamnă iubire, milostenie, iertare, toleranță, dragoste pentru tot ce a creat Dumnezeu.

Azi sunt ceea ce am învățat ieri, dar nu sunt într-atât de învățată încât să nu am nevoie de mentorii din grupurile existente pe Chic-Elite. Mă gândesc că pot folosi și eu cuiva, pentru că, din păcate, nu toată lumea a avut norocul meu, să aibă de la cine învăța.

E bine, nemaipomenit de bine că totuși se mai poate schimba ceva, atâta timp cât există mentori din toate domeniile, asemenea celor de la Chic-Elite, mentori ce te vor învăța pașii pe drumul desăvârșirii spirituale, sau Eli Lăslean model atutentic, demn de urmat pe drumul desăvârșirii eleganței fizice.

Eu, la momentul acesta, chiar am nevoie de ei, niciodată cunoscând îndeajuns, totdeauna fiind loc de mai bine. De la Chic-Elite pentru început, vreau să învăț sa scap de un viciu, de la Eli Lăslean  vreau să învăț să fiu chic.

Ellis-mic-250x250ELLIS este brandul românesc de succes creat de Eli Lăslean – un nume de referință al modei românești, o prezență discretă, dar plină de rafinament, o eleganță care se impune prin succesul ce durează de aproape 20 de ani. Colaborările cu vedetele principalelor posturi TV i-au adus prestigiu și notorietate, hainele concepute de ea cu multă pasiune și dragoste pentru armonie și frumos fiind îmbrăcate de nume sonore: Alexandra Stoicescu, Gabi Firea, Mihaela Tatu, Cristina Țopescu, Angela Similea, Mădălina Manole, Iuliana Marciuc, Simona Amânar, Nadia Comăneci. Anul acesta, la 24 de ani de activitate în lumea modei, Eli Lăslean a devenit prima stilistă a Primei Doamne, Carmen Iohannis.

eli-laslean-designerul-lui-carmen-iohannis-anunt-important-despre-prima-doamna-se-va-implicaDare! Care!

Suse foto 1 – pagina de facebook Chic-Elite

foto 2 – ZiareLive- articolul Eli Lăslean, designerul lui Carmen Iohannis, anunț important despre Prima Doamnă: Se va implica

Articol scris pentru SuperBlog 2015

7 thoughts on “Chic-Elite- oprtunitatea de a–ți schimba viața

  1. De fiecare data cand il mentionezi pe unchiul Titi, reusesti sa declansezi o calda amintire despre acel OM simplu, cald, plin de voie buna, cu inima deschisa tuturor dela care ai invatat atatea. Sunt convins ca si tu, la randul tau ai transmis si inca mai transmiti din experienta ta celor din jur. Cred ca ai putea impartasi din aceasta bogatie si in Comunitatea Chic-Elite. gg

    • Mi-e drag să vorbesc despre tata!Este modul meu de a-i mulțumi pentru că sunt. Până acum am încercat să-i ajut eu pe cei/ cele ce aveau nevoie, de acum îi poate ajuta mmult mai bine Chic -Elite,

  2. Am intrat si eu pe platforma Chic-Elite. E interesant. E un loc unde poti gasi raspunsuri si poti invata cite ceva Platforma femeii moderne si nu numai.. Iar de la tine draga mea, eu una , am avut ce invata. O fac in fiecare zi.

    • Le poți îmbina foarte bine pe amândouă, deși eu sunt diletantă pe lângă specialistele de marcă de pe Chic-Elite.

  3. Pingback: SuperBlog | Proba 12. Trăiește cu eleganță!

Leave a Reply