Cenușăreasa, damen tango și pantofii de la Carmine Shoes.ro

LOGO-Carmine-768x768

„Dă-i unei fete pantofii potriviti și va putea cuceri lumea” Marilyn Monroe

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar povesti. De n-ar fi…dar este, la timpul prezent, așa spune binecunoscuta formulă de început a poveștilor. Deci, a fost odată ca niciodată și este…Carmine Shoes. Un magazin online de pantofi, având cei mai frumoși pantofi din lume, un magazin care mie mi-a schimbat viața.

Cine-s eu? Numele meu e Ella, dar sunt mult mai cunoscută sub numele de Cenușăreasa. Daa!!! Sunt fata aia chinuită și marginalizată de către mama și surorile vitrege, cea obligată să muncească toată ziulica, să umble îmbrăcată în zdrențe și să doarmă pe o mână de paie, în timp ce exploatatoarele se lăfăiau în camere îngrijite, se împopoțonau și așteptau să fie servite după moft sau capriciu.

Sunt acea Cenușăreasă despre care au scris și frații Grimm și Charles Perrault două variante ale poveștii vieții mele, una mai adevărată ca alta! Vreau să fac o corecție, bieții scriitori au avut niște surse de mâna a treia în ceea ce privește adevărul acelor întâmplări miraculoase din viața mea.

N-o să va spun începuturile, nu are importanță dacă am fost prezentă la petrecerea prințului îmbrăcată în haine scumpe dăruite de porumbițele din alunul de pe mormântul mamei ori în straiele și caleașca aduse prin magie de către zână, nașa mea. Vă las pe voi să vă alegeți varianta care vă place cel mai mult.

Îmi place Cenuşăreasa, chiar îmi place. Are o bună etică de lucru şi iubeşte pantofii. Toate poveştile cu zâne se învârt, la urma urmei, în jurul pantofilor.” – Amy Adams

În schimb, partea cu încălțămintea, acei conduri care ba erau de aur, ba de argint, ca să nu mai vorbim de aceia din sticlă cu care, cică, aș fi dansat pe rupte fără ca ei să se spargă, acea parte, zic eu, e trasă de păr rău de tot. Să vă spun eu cum a fost:

Pantofii aceia erau de împrumut. Îi șterpelisem fără remușcare de la sor- mea cea mică și vitregă și mă strângeau de-mi săreau ochii din cap, așa că am tăiat-o de la petrecere, aruncându-i din mers, unul chiar pe scări, altul într-un boschet, plecând fericită spre casă.Să vă spun drept, un ochi îmi râdea, altul îmi plângea.

scarlett-johansson-cinderella

Sursa foto -apropotv

 

Îmi râdea dreptul că scăpasem de menghina ce-mi torturase picioarele și-mi plângea ochiul stâng după prinț, a cărui privire mă lovise chiar în moalele sufletului. Aș fi bocit de-a dreptu’, dacă nu mi-ar fi ieșit în cale, aproape de casă, un zmeu.

Nu, nu rivalul prințului, ci unul de hârtie, colorat în toate culorile curcubeului, pe care mi l-a făcut tata înainte de a pleca să înalțe zmeie printre îngeri, zmeu care, văzându-mă atât de amărâtă, și-a fluturat vesel cozile, invitându-mă la o plimbare de neuitat.

Da, a fost și este de neuitat, pentru că m-a dus pe tărâmul pantofilor de vis, acolo de unde el își împrumutase culorile.

M-am rătăcit printre minunate perechi, printre culori și forme variate, de o diversitate care mă făcea să nu mă mai satur probându-i, admirându-mă în oglinzile fermecate aflate în magazin, care îmi arătau mereu alte și alte imagini, cu ținute diferite asortate pantofilor pe care-i probam.

În afară de faptul că toți erau frumoși, moderni, comozi, aveau ceva în comun: erau de la Carmine Shoes.

12140658_891469504271542_7520456589217412166_n

 

Pantofi de damă, fără pereche… nu desperecheați ci unicat, aduși direct de la producătorii români, fabricați cu măiestrie din piele naturală, în toate mărimile posibile, pentru toate anotimpurile.

Alături de pantofi, se găseau sandale minunate, ghete și cizme, balerini ușori, botine fine, colecții pentru mirese, toate făcute cu pasiune, pentru orice stil sau eveniment.

 

I-aș fi luat pe toți, dar mi-a fost teamă că nu o să mă poată ține zmeul, ori eu vroiam să ajung repede înapoi, că tocmai se făcuse iar sâmbătă și dacă e sâmbătă e și bal la castel.

index

Nu-mi păsa ce bal urma să fie acasă, de unde lipsisem o săptămână, dar chiar nu mai avea importanță.

„Văd stiletto mai mult ca o atitudine decât ca un tip de pantof cu toc.” – Lita Ford

Eram convinsă că-l voi da pe spate pe prinț când m-o vedea încălțată cu pantofii din colecția Red Queen, pantofi Stiletto, cu toc de 11 cm, cu vârf ascuțit, de culoarea roșu 986, care-mi făceau picioarele mai lungi decât ai Giselei Bundchen.

RAD_6145

Și așa a și fost! Am pășit în sala de bal încrezătoare, radiind prin toți porii, privind după prințul visurilor mele. Pentru prima dată nu mai eram Cenușăreasa aia ștearsă și anostă, cu pantofi de împrumut. Eram o regină…

Ținuta mea elegantă, mersul meu grațios prin fața unor figuri înmărmurite din sala aceea care strălucea de bogăție se datora acestor pantofi minunați.

Cu greu s-a adunat prințul de pe unde se scursese de admirație, la vederea picioarelor mele. Noroc de un damen tango, că altfel acolo rămânea țintuit.

tango

sursa foto:tenou.beon

Încălțată cu pantofii mei de vis, dansul nu a mai fost dans, ci un zbor lin și pasional pe deasupra pardoselii de marmură, eu plutind de fericire alături de prințul dorit, el ținându-mă strâns, ca nu cumva să mă piardă încă o dată.

Și uite așa, prințul nu a mai venit cu pantoful la mine, ci eu m-am dus la el cu tot cu pantofii de la Carmine Shoes. Azi nu mai sunt o Cenușăreasă, ci o femeie de succes, ce are moda la picioare, fermecând ce-i iese-n în cale, prinți și zmei, chiar și rivale.

10622860_687906124627882_5653097193314977192_nZmeul?!

Astăzi, zmeul nu mai este,
Iar povestea s-a sfârșit,
Tot ce am visat odată,
La Carmine am găsit.

Dacă vrei să fii ca mine,
Fabuloasă, și cu stil,
Du-te-n grabă la Carmine,
Magazin de vis, util!

Vei fi alta tot mereu,
După modă încălțată,
Vei vrăji și prinț și zmeu,
Vei uimi chiar lumea toată!

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016

9 thoughts on “Cenușăreasa, damen tango și pantofii de la Carmine Shoes.ro

 1. Superba povestea ta si mult mai reala !
  Zmeu sau print,incaltata cu asemenea pantofi,nu-mi doresc decat un singur lucru : sa ma treci in carnetul tau de bal !
  Ce zici,Maya?
  Imi acorzi primul dans ?
  Felicitari si bafta in continuare !

 2. Povestea moderna si fermecatoare a Cenusaresii devenita regina. In fiecare dintre noi e o regina ascunsa. Si pantofii cu stil o pot scoate la suorafata. Felicitari , Maria. Ai imbinat perfect , basmul cu modernul si proza cu poezia.

  • Mulțumesc, Laura!Eu chiar am suferit toata viata din cauza pantofilor. Uite că am acum de unde alege.

 3. Nu pentru ca esti prietena mea….si nici pentru ca e la prima citire dar…..E FABULOASA povestea asta. SUCCES MAYA!

  • Mulțumesc, Cătălin!Când povestea place celor dragi, bucurie mea este nemărginită.

 4. Pingback: SuperBlog | Proba 5. CarmineShoes.ro: Poveşti de iubire cu şi despre pantofi

Leave a Reply