Cei mai buni dintre cei buni

scrsul pe blogGreu, tare greu îmi este să-mi încep articolul de astăzi. Trebuie să aleg cinci bloguri, doar cinci bloguri, dintre atâtea câte îmi plac. Și-mi plac multe, și le apreciez pe toate, pentru că în toate există suflet, dăruire, talent, valoare.

Nu pot nominaliza decât cinci, atât cât cer cei de la kooperativa 2.0, care au pus-o de-un recensământ pentru a afla care sunt blogurile noastre favorite. Ca în orice fenomen ce depinde de un transfer de idei, și pentru „bloggerit”, receptorul este cel ce validează valoarea unui blog, un receptor ce va fi totdeauna subiectiv, dat fiind necesitățile fiecăruia.

Un astfel de receptor subiectiv sunt și eu. Îmi place poezia, îmi place muzica folk, îmi place cartea scrisă, îmi place tot ce ține de literatură, artă, cultură. Mi se pare firesc să citesc și să apreciez acele bloguri ce scriu despre toate acestea, în primul rând. Sunt multe și astea, dar dacă-i musai cinci, să trecem doar cinci începând cu:

1- http://www.psi-words.com/
Un blog despre care psi spune că este ” loc de joaca pentru cuvânt serios”, ea fiind „un om oarecare, ce iubește cuvintele”… iar cuvintele îi răspund la iubire, întorcându-se înapoi sub forma unor minunate poeme. Pe blogul ei găsești poezie pură, poeme despre parfumuri și articole despre…pisici.

2-https://cristinalincu.wordpress.com/

Îmi place Armonia acvatică, un blog plin de armonie pe care scrie Cristina Lincu, căreia îi “plac cuvintele și când îmbracă o afacere și când creează lumi imaginare prin infinita lor putere de seducție și creație.”

Cu deosebit talent literar, cu mult nerv în scris, completat de mult umor fin, Cristina abordează în articolele sale teme „ecletice”repartizate în secțiuni distincte: Note, telenovelas!, Despre unele carti, Ghid de supraviețuire, Advertoriale și concursuri, Poems (poezii traduse in engleza), Poezii, Delicii de pe mapamond, Guest-posturile mele… cireașa de pe tortul acvatic fiind articolele publicate în Catchy.

3 – http://www.pricopie.com/
Pe Loredana Pricopie am descoperit-o dintr-o corespondență întâmplătoare. Am intrat pe blogul ei din curiozitate și am rămas definitiv, cititoare și admiratoare tăcută, încercând să înțeleg ce enigmă se ascunde în spatele acestei fete cu scris deștept și drept, care se autocaracterizează ca fiind „Unică și irepetabilă. Câteodată o enigmă.(ca toate ființele umane)”
Pe blogul ei găsești ce vrei, așa ca într-o kooperativă cu de toate:
Carte,
Concursuri
Songs
Bat campii
Bedtimestories- parolat
Fashion
Evenimente
Filme
Foto
Teatru
Schimb de cărți

4- http://www.foreverfolk.com/
Cu acest blog, deja intru pe un alt teritoriu drag mie, muzica folk. Unde-i folk, hop și eu!

Și cine poate scrie mai bine despre acest gen muzical, decât Marius Matache, un talentat blogger ce mănâncă folk pe pâine.

Cândva, într-un articol de pe blogul meu, i-am spus Marius -omul orchestră, pentru că face de toate și scrie despre toate. Și le face bine, enervant de bine. Rubricile blogului său sunt totale și adevărate, nu numai pentru un iubitor de folk, ci pentru orice iubitor de cultură:

artiști folk
multimedia-
autografe,
top 100 folk
video-reportaj,
concursuri
lansări
Nu e folk, dar ne place
literatură – pamfletul de joi ,
muzică,
teatru
știri –
concerte de suflet,
festivaluri,
seri de folk,
noutăți
albume de colecție
5- http://sufletcaptiv.ro/

Este blogul lui Nicu Despa, bloggerul nevăzător, un suflet plin de lumină, chiar dacă este captiv în întuneric. Îl citesc cu drag și admirație de la începuturi, când blogul se chema Dializa renală, nume ce acum s-a transformat în rubrică de blog.

El însuși dializat de trei ori pe săptămână, are puterea între trei injecții de insulină pe zi, să dea sfaturi de sănătate, să scrie cu mult umor povești de viață, să participe la concursuri și să răspundă atât de cald celor ce trec pragul casei lui virtuale, atât de frumoasă.

Am terminat de numărat până la cinci.Nu voi încheia, însă articolul , fără să menționez un nume și un …blogroll întreg.

Domnule Chinez, nu v-am trecut în lista celor cinci, cu toate că sunt abonată la newsletter-ul blogului, de unde se deduce că-l citesc cu regularitate, dintr-un singur motiv.

Fiindcă m-ati împroprietărit cu domeniu propriu, nu aș fi vrut să par că spun „ Șefu, mi s-a părut că aveți o scamă!”

Dragilor din blogroll, voi știți bine că vă citesc și vă apreciez, dar azi a trebuit să număr doar până la cinci. Măcar până la douăzeci dacă era, puteam să scriu despre voi toți, minunații mei.

11 thoughts on “Cei mai buni dintre cei buni

    • Este meritul tău și al…Superblogului care a te-a determinat să ne arăți tot ce aveai mai bun în tine. Ei, nu chiar tot, pentru că în continuare ești inepuizabilă.Te-am mai admirat si din postura de mămica. Ar trebui sa te dau exemplu fiicei mele, care are nu are timp nici să mănânce din cauza picilor ei. Felicitări și succes în continuare!

  1. Imi place cum scrie Pricopie. Am vrut sa o urmaresc dar sunt adepta abonarii prin e-mail iar optiunea asta lipsea de pe blogul ei. I-am scris. Mi-a raspuns ca a adaugat aceasta optiune. Dar nu functiona. I-am scris din nou (poate si din simt civic) ca nu merge. Si cred ca acolo s-a incheiat conversatia. Scrie grozav, dar nu pot sa urmaresc altfel decat via e-mail. Ma’ bad.

  2. La mine a mers.Nu merge însă să intru pe blogul tau. Bitdefender meu spune că ai… viruși. O să încer să intru de pe Blogal, de unde te și citesc cu drag, dealtfel.

    • Da, e o problema la mine cu antivirusul asta. Nu am depistat inca sursa, dar am puricat blogul in lung si-n lat cu mai multe programe si vreo 40 de antivirusi… si singurul care nu ma suporta e Bitdefender :))
      Cred ca nu-i place moaca mea.

  3. Mulţumesc Maia! Mă bucur nespus de mult că îmi citeşti ……of-urile şi bucuriile deopotrivă. Tresar atunci când când mă cerţi că nu scriu……dar…..vin sub Copacul cu vise şi îmi astâmpăr supărările.

Leave a Reply