Cand se nasc ingerii

Photobucket
Prima data, despre ingeri mi-a vorbit mama.Se chinuia sa ma invete o rugaciune.Eu repetam dupa ea, privindu-i mainile impreunate si nu puteam sa-mi inchipui altfel ingerii, decat asemenea ei.Ii priveam ochii obositi,dar plini de caldura si spuneam dupa ea :
“Inger, ingerasul meu
ce mi te-a dat Dumnezeu…”
Da!Atunci am vazut prima data cum arata un inger. Era mama, era in fata mea si eu spuneam rugaciunea catre ea.Ce inger putea sa fie mai bun decat mama?Ce inger putea sa ma-nvete mai mult decat ma invata ea?Cel mai mult imi placea sa o rog sa ma faca …mare, fara sa stiu ce repede va trece timpul si cat de tare voi tanji dupa copilarie. O priveam in ochi si repetam cu ardoare dupa ea:”Eu sunt mic, tu fa-ma mare!”. Ma opream, apoi, desi stiam continuarea pentru a putea mama sa spuna, desi partea asta mi se parea ca o spune mai mult pentru ea:
“Eu sunt slab, tu fa-ma tare!”Mai departe nu-mi mai placea, nu prea mai intelegeam… nu stiam, inca, de rele. Am aflat de ele mult mai tarziu, atunci abia intelegand sensul cuvintelor “Totdeauna ma-nsoteste si de rele ma fereste”.Intre timp ingerul meu a imbatranit iar eu, prinsa in tumultul vietii, uitam de multe ori sa ma mai rog. Acceptam ce mi se-ntampla cu resemnarea acelui “Asa trebuie sa fie” sau “Ce ti-e scris, in frunte ti-e pus”. As fi devanit o statuie a resemnarii, a renuntarii, daca intro zi de primvara Dumnezeu nu mi-ar fi trimis iar un inger.De data asta, ingerul meu era o fetita. Tinand-o la piept mi-am reamintit pe loc rugaciunea invatata de la mama.Un alt inteles ii descopeream, privind minunea adusa de primvara.Imi tineam ingerul strans in brate si nu puteam decat sa repet fericita:”Inger, ingerasul meu, ce mi te-a dat Dumnezu”.Fraza cu “Eu sunt slab, tu fa-ma tare “ nu o mai spuneam pentru ca mai puternica decat tinandu-mi copila in brate nu as fi putut fi nici ajutata de toti ingerii cerului si ai pamantului.

Leave a Reply