Boomerang – bucuria familiei tale

Tv-vechiA fost odată Gala desenului animat. Era sâmbăta, după ora prânzului, o emisiune care dura doar câteva minute, mult așteptată de noi, copiii din generația sfârșitului de secol XX. Trăiam acele minute cu intensitatea esenței unei întregi săptămâni, minute suspendate în timp, de o inegalabilă savoare și de o neasemuită culoare redată, culmea, pe niște ecrane alb-negru ale unor televizoare pe lămpi ori tranzistori, încă de pe atunci îmbătrânite moral.

Dar noi nu aveam habar de nimic, ne bucuram de isprăvile năzdrăvanului șoricel Jerry care făcea el ce făcea și tot îi scăpa printre gheare motanului Tom care se încăpățâna să-l captureze ori să-l pedepsească, fără succes. Tot de atunci, de la acele desene animate, am învățat să iubesc jazz-ul, muzica ce predomina coloana sonoră a fiecărui episod.

A urmat epoca de după căderea acelei cortine “alb-negru”, epocă ce s-ar putea numi Cartoon Network. Copiii de pe vremuri, ascunși în trupuri de adolescenți, se răzbunau acum din plin pentru toate acele săptămâni de așteptare. Eroii multdoriți își derulau toată ziua pe ecranele unor televizoare importate din străinătate, cele mai multe cumpărate “la mâna a doua”, aventurile. Nu mai erau gri, prinseseră culoare. Blana lui Tom avea o tentă de albastru iar Jerry era de un maroniu roșcat. Vedeam acum “live” de ce i se spunea panterei din desenele animate – Pantera Roz. Simplu, pentru că era de culoare roz.

10994698_1610419332503697_1885735642_n

Încetul cu încetul, desenele copilăriei au fost înlocuite de tot felul de seriale și filmulețe pentru copii, cică. Poate că sunt pentru copii, pentru copiii de pe alte planete, din cu totul alte rase decât cea umană, deoarece nu pot crede că bazaconii ca acestea, fără pic de umor și lipsite de morală și estetică pot fi dedicate copiilor noștri. Am încercat să îndrept atenția copiilor mei, dornici și ei, ca și mine, să urmărească desene animate, către documentare cu animăluțe, către unele filme pentru copii, către cu totul altceva decât aceste surogate toxice difuzate de unele posturi TV.

Până într-o zi, când am descoperit că avem… Boomerang.
Spun “avem” pentru că și eu fac parte din publicul telespectator al acestui post de televiziune, dedicat într-adevăr copiilor. Aici îi putem urmări pe Shaggy, Scooby Doo şi prietenii lor dezlegând cele mai încurcate și mai ciudate intrigi și mistere, luptând împotriva escrocilor cărora, cu fler și haz nebun, le dejoacă planurile și tot aici urmărim aventurile Super-câinelui Krypto ce luptă împotriva răului.

10961625_1610412662504364_1895310634_n

Aici Pantera Roz face tot felul de năzbâtii și tot cade din lac în puț, vrând cu tot dinadinsul să le repare, învățăm să ocrotim mediul și să ducem o viață sănătoasă alături de Sportacus, Ştefania şi de copiii-eroi care luptă împotriva lui Robbie putrezitul, ne amuzăm alături de pisoiul Garfield de întâmplările în care, pe lângă deliciul de situație, sunt subliniate acele aspecte negative din comportamentul oamenilor,

10966488_1610419422503688_653396913_n

Anul acesta sărbătorim 75 de ani de “Tom și Jerry”, o frumoasă vârstă a celor doi celebri eroi de desene animate. 75 de ani? Jur că nu-și arată vârsta cei doi iubiți protagoniști ai celor mai hazlii, poate, peripeții din desenele animate. Și sunt convinsă că așa vor arăta și peste o sută de ani pentru că ei, de fapt, nu au vârstă.

Este serialul preferat al întregii familii! Am descoperit că Boomerang-ul este singura armă cu ajutorul căreia pot să-l fac pe cel mic să stea locului, am realizat că ține loc de pastilă antistress atunci când vin de la serviciu, este pastila minune ce-o face pe soacră-mea să tacă, ba îl reduce la tăcere și pe încruntatul de bărbate-miu care, cât durează “Tom și Jerry”, uită să mai bombăne de ultimele facturi mărite, ba chiar şi râde. Până la urmă cred că ține și de foame acest serial, pentru că atât timp cât ține, nimeni nu mă întreabă dacă-i gata masa. Deci, vi-l recomand, deși sunt convinsă că nu mai este cazul.

Ce poate fi mai distractiv decât niște momente petrecute cu familia și cu Tom și Jerry? Gaguri, umor de calitate și povești de care nu te poți plictisi, ori de câte ori le-ai vedea. Tom, Jerry și celelalte personaje cum e stăpâna lui Tom, dulăii mai mari sau mai mici, motanii ori pisicuțele cochete, șoriceii din familia lui Jerry sunt pe Boomerang şi ne așteaptă.

10968187_1610428825836081_1923532782_n

Boomerang este un canal de televiziune apărut în SUA pe care se difuzează desene animate, lansat pe 7 noiembrie 2009 în limba engleză. Din data de 15 iunie 2010, Boomerang transmite unele seriale și în limba română, dublajele find de regulă asigurate de Zone Studio Oradea.
Pentru anul 2015, Boomerang ne pregătește seriale noi: Be Cool Scooby-Doo, Domnul Bean, Moomins, Robin Hood, The Doozers, Wabbit.
Super tare! Cu Boomerang voi avea tot anul parte de liniște, relaxare, bună-dispoziție și divertisment.

Boomerang-TV

4 thoughts on “Boomerang – bucuria familiei tale

Leave a Reply