Best kids pentru cea mai best(ială) bunică

bestkids

Sunt bunică. O bunică ce ar trebui să stea undeva, pe un fotoliu, cu un șal pe umeri, cu ochelarii pe nas, împletind de zor la totoșeii nepoților. Ce șal, ce împletit! Doar ochelarii îi am din recuzita bunicilor tipice, dar nici măcar ăștia nu sunt de acum, ci de când mă știu, așa că nu sunt bunică decât prin dotarea de către fiică-mea cu doi năstrușnici de băieți pentru care trebuie să caut tot timpul ceva cu care să-i țin ocupați, mai ales acum, în sezonul rece.

Ar trebui să croșetez, dar nu, eu sunt o bunică modernă și stau pe scaunul de la calculator, hoinărind online cât dorm ăștia mici, învățând cum se cresc nepoții și căutând pe Bestkids.ro noi jucării și jocuri, mereu altele, pentru că ei se plictisesc repede.

Mi-a dat Dumnezeu, după dorință. Băieți, că fete am. Cam greu cu rolul ăsta, de bunică de băieți. Nu tu rochițe, nu tu păpuși, nu tu codițe! Ei vor mașinuțe, lego de toate felurile, avioane, trenulețe.

Vara mai merge un parc, o piscină, dar iarna e dezastru. Mutăm parcul în casă, patul îl facem trambulină, cada piscină, iar covorul pistă de mașini și de avioane.

De Tudor, cel mic care are doar șase luni, scap repede. Îl pun în pătuț, unde este agățată jucăria lui preferată, și gata, distracția începe, pentru că elefănțelul muzical de la Lamaze, viu colorat, îi atrage atenția, îl distrează, cântându-i când îi atinge piciorușele, ba mai și miroase frumos a vanilie.

28868Mai greu este cu cel mare, Alexandru, de șase ani, care are atâta energie cât toată grupa pregătitoare. Cât a fost cald m-a alergat prin parcuri, mai ceva ca la maraton, dar acum, la sfârșit de toamnă și început de iarnă, mă aleargă prin casă, făcând raliuri în jurul mesei din sufragerie.

16568

El este Fulger Mc Queen, eroul celebrului desen animat Disney, face raliu conducând o mașină cu telecomandă, cu frână, lumină și sunet, iar eu sunt cars mater Bucșă, ce trebuie să-l scot de peste tot, de sub canapea, de după cuier, sau de după fotoliu. Greu cu raliurile astea! Și mă mai întreabă lumea cum de mă mențin așa suplă și vioaie la vârsta mea!

Ce mai, am doi nepoți Best Kids, iar eu sunt cea mai best bunicuță care a dat în mintea lor. Stai să vezi ce voi păți când va începe să ningă! Atunci să vezi distracție și alergătură cu săniuța!

 

5 thoughts on “Best kids pentru cea mai best(ială) bunică

  1. Citind rândurile tale am zâmbit nostalgic şi ghiduş în colţul gurii. Ghiduş, pentru că mi-am amintit cât de jucăuş şi năzdrăvan era băieţelul meu când era mic, la fel ca nepoțelul tau cel mare, şi nostalgic pentru că acum, fiind mare, şi având timpul cu el, mi-e dor să ne mai jucăm împreună. :)

  2. Nepoţi am doar de la fratele meu.. Îmi trebuie două ore să fac ordine după ei.
    Dar fiul meu cel mare are deja aproape 19 ani. Aşa că…

Leave a Reply